Ana Sayfa Haberler 2023 Öğretmene, 2023 Yılına Kadar Savunma Sanayii Alanında Mesleki Eğitim Verilecek

2023 Öğretmene, 2023 Yılına Kadar Savunma Sanayii Alanında Mesleki Eğitim Verilecek

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında, 25 Şubat’ta, Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü imzalandı.

SSB’de düzenlenen imza törenine; Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Bakanlık ve SSB temsilcilerinin yanı sıra ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, STM, TEI firmalarının yetkilileri katıldı.

İmzalanan protokol; büyük veri, yapay zeka, siber güvenlik, uçak teknolojisi, aviyonik sistemler, bilişim teknolojisi, elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojisi, gemi yapımı, makine teknolojisi, metal teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, tasarım teknolojisi, uçak bakım ve yenilenebilir enerji teknolojisi alanlarını kapsıyor.

Belirlenen bu alanlarda görev yapan atölye ve laboratuvar öğretmenlerine, güncel teknolojiye uygun olarak, mesleki bilgi ve becerilerini artırmak üzere SSB tarafından teorik ve uygulamalı mesleki eğitim verilecek.

Öğretmenlerin eğitimiyle, ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere ulaşmak, bahse konu alanlarda uzmanların yetiştirilmesi ve savunma sanayiine dair farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Ayrıca, savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü açığının ve teknik eğitime yönelik yapılacak mesleki faaliyetler alanındaki eksiğin ciddi anlamda giderilmesi planlanıyor.

Protokol kapsamında; mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için toplantı, seminer, konferans ve yarışma gibi farkındalık faaliyetleri koordine edilecek.

Bu ana protokolden sonra, MEB’in savunma sanayii kuruluşlarıyla imzalayacağı alt protokollerin koordinasyonu da yine SSB tarafından sağlanacak.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.