Ana Sayfa Haberler Berkin Mühendislik, Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botu Projesi Kapsamındaki İş Birliklerini, SMART Savunma ile Genişletiyor

Berkin Mühendislik, Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botu Projesi Kapsamındaki İş Birliklerini, SMART Savunma ile Genişletiyor

Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botu (AMDEB) projesi kapsamında inşa edilecek botların elektronik sistemlerinin entegrasyonu için, projenin ana yüklenicisi DESAN Tersanesi ile 29 Kasım’da sözleşme imzalayan Berkin Mühendislik, çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Firma, botlara entegre edilecek elektronik sistemlerin, Elektromanyetik Girişim ve Elektromanyetik Uyumluluk (EMI/EMC) Analiz ve Testleri için, 13 Aralık’ta, SMART Savunma firması ile bir sözleşme imzaladı. Söz konusu testlerin gerçekleştirilmesini ve raporlanmasını konu alan sözleşme için gerçekleştirilen törene; Berkin Mühendislik Genel Müdürü Yücel Atalay ile SMART Savunma Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salçın ve Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Cemil Berin Erol katıldı.

Atalay, imzalanan sözleşme ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Çalışmalarımızı, 29 Kasım’daki imzadan çok daha önce olgunlaştırdığımız için, projeye hızlı bir başlangıç yaptık. Üstlendiğimiz işleri, istenen kalitede ve zamanında tamamlama hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.” Salçın ise şunları söyledi: “2014 yılında kurulmuş olmamıza rağmen, ekibimizin elektronik harp ve sistem entegrasyonu alanındaki toplam tecrübesi, 80 yılı aşıyor. Daha önce görev aldığımız projelerde, tanımlanan görevlerimizi, zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmiştik. Bu yeni sözleşme de SMART Savunma’nın, bilgi birikimi ve tecrübesine duyulan güvenin bir göstergesidir. Ülkemiz için böylesine önemli bir projede, Berkin Mühendislik ile çalışmaktan onur duyuyoruz.”

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından, DESAN Tersanesi ana yükleniciliğinde yürütülen AMDEB projesi kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının, kıyılarda meydana gelebilecek kazalara ilk müdahalede ve dalgıç personelinin uygulamalı eğitimlerinin icrasında kullanılabileceği; gerektiğinde torpido arama görevi de yerine getirecek özelliklerde, iki adet bot tedarik edilecek.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.