Ana Sayfa Haberler CES İleri Kompozit, Rekabette Çıtayı Yukarı Taşıyor

CES İleri Kompozit, Rekabette Çıtayı Yukarı Taşıyor

MSI Dergisi’nin 182’nci sayısında yayımlanan IDEF’19 Özel Dosyası’nın üçüncü bölümündeki haber aşağıda paylaşılmıştır:

 

IDEF 2019 Özel Dosyası’nın ilk bölümünde yer verdiğimiz CES İleri Kompozit haberinde, firmanın kişisel balistik koruma ürünleri ile ilgili gelişmelere yer vermiştik. Bu bölümde ise diğer ürünleri ve ihracat çalışmaları ile devam ediyoruz.

Fuarda, balistik koruyucu başlıklarını ön plana çıkartan CES İleri Kompozit, platformların balistik koruması konusunda da çalışmalar yapıyor. Firmanın çözümleri; kara, deniz ve hava platformlarında kullanılıyor. Kara araçlarında, hem parçacık kalkanı (spall liner) hem de eklemeli zırh (add-on armour) çözümleri bulunuyor. Deniz platformlarında kritik bölümlerin zırhlamasını yapan CES İleri Kompozit, helikopterlerde ise taban, koltuk ve kanat (kokpite, pilotları korumak için yerleştirilen) zırhlarını sağlıyor.

CES İleri Kompozit, kara araçları için sunduğu zırhlama çözümlerinden örnekleri de sergiledi.

 

Firma, kara araçları için geliştirdiği ve STANAG Seviye 1’den 4’e kadarki tüm tehditleri karşılayabilen zırh panellerinin, testleri başarıyla geçen örneklerini, test raporları ile birlikte sergiledi. Türkiye’nin önde gelen kara aracı üreticilerinin birçoğu, CES İleri Kompozit’in çözümlerini kullanıyor ve firma, teslimatlarını ara vermeden sürdürüyor.

CES İleri Kompozit, hem Genel Maksat Helikopteri hem de GÖKBEY için taban zırhı geliştirdi. Genel Maksat Helikopteri için kanat zırhı ve T129 ATAK helikopteri için pilotların korunmasına yönelik zırh geliştirme çalışmalarına da devam ediyor.

Firmanın bir diğer faaliyet alanı ise kara araçlarına yönelik kompozit parçalar. CES İleri Kompozit, kara araçlarında yer alan çeşitli metal parçaların, aynı işleve sahip kompozit eşleniklerini tasarlıyor ve böylece araçların hafiflemesini sağlıyor. Bu hizmet, tasarımı tamamlanmış bir araç için verilebildiği gibi aracın tasarım aşamasında da verilebiliyor. Fuarda sergilenen farklı kara araçlarında, CES İleri Kompozit’in bu şekilde kompozite dönüştürdüğü parçalar da yer aldı.

CES İleri Kompozit, balistik koruma alanında, Avrupa’nın lider firması olmayı hedefliyor.

 

Hedef Avrupa

CES İleri Kompozit, balistik koruma alanında, kendisine Avrupa’da önemli hedefler belirlemiş durumda. CES İleri Kompozit Genel Müdürü Çağla Pınar Turunçoğlu, bu konuda şunları söyledi: “Kendimize rakip olarak, Avrupalı firmaları belirledik ve öncelikli hedef pazarımız da Avrupa. Avrupa’da şu anda, rahatlıkla ilk 3 firma arasına girebilecek yetkinliğe, ürünlere ve altyapıya sahibiz. Hedefimiz ise birkaç yıl içinde, en büyük firma haline gelmek. Bu doğrultuda, iş birliği çalışmaları da yapıyoruz ve Batı Avrupalı büyük bir araç üreticisi ile görüşmelere başladık.”

Firma, kara araçları için geliştirdiği ve STANAG Seviye 1’den 4’e kadarki tüm tehditleri karşılayabilen zırh panellerinin, testleri başarıyla geçen örneklerini, test raporları ile birlikte sergiledi.

 

Firma, bir Batı Avrupa ülkesine, balistik koruyucu başlık; bir Avrupa ülkesine de helikopter taban zırhı sağlıyor.

CES İleri Kompozit Genel Müdür Yardımcısı Ö. Selçuk Şentürk ise altyapılarının önemine işaret etti: “Müşterilerimize, fabrikamızı ziyaret ettiriyoruz. Gördükleri karşısında, bizimle ilgili olumlu izlenimleri daha da pekişiyor. Havacılık sektöründe de faaliyet gösterdiğimiz için, altyapımız ve kalite sistemimiz, rakiplerimize göre çok daha üstün ve müşterilerimiz de bunu yerinde görüyor.”

CES İleri Kompozit‘in hedefinde, Avrupa’nın ardından ABD bulunuyor. Firma, ABD’ye yönelik çalışmalarını, kişisel koruma ve araç koruma olarak iki koldan yürütüyor. Bazı numuneler şimdiden gönderildi. Bir firma ile iş birliği yapılması ya da bir firmanın satın alınması gibi modeller de gündemde. Şentürk, yabancı pazarlara yönelik yaklaşımlarını şöyle özetledi: “Avrupa ve ABD’ye, oturduğumuz yerden ulaşmaya çalışmıyoruz. Bu pazarlar konusunda uzmanlığı bulunan yabancı personelden oluşan 6 kişilik bir ekibimiz var. Ayrıca yetkin firmalarla iş birlikleri yapıyoruz. Küresel pazarlara bu ciddiyetle yaklaşıyoruz.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.