Ana Sayfa Advertorial DSEI Fuarı, 20’nci Yılını Kutluyor!

DSEI Fuarı, 20’nci Yılını Kutluyor!

MSI Dergisi’nin 181’inci sayısında yayımlanan advertorial, derginin internet sitesinde paylaşılmıştır:

 

İlk zamanlarında, “İngiliz Ordusu ve Donanması Fuarı” (British Army and Navy Exhibition) adıyla düzenlenen DSEI (Defence and Security Equipment International / Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları) fuarı, bu yıl aynı zamanda, etkinliğin 20’nci yılını kutlayacak. Modern harbin ve güvenlik operasyonlarının karmaşık yapısını daha iyi yansıtabilmek için, hem boyut hem içerik açısından genişleyen DSEI fuarı, 10-13 Eylül 2019 tarihleri arasında, İngiltere’deki “ExCeL London” fuar merkezinde düzenlenecek ve hava, kara, deniz ve güvenlik kuvvetleri ile müşterek kuvvetler de dâhil olmak üzere, tüm savunma ve güvenlik camiasına hitap edecek.

DSEI fuarı, 10-13 Eylül 2019 tarihleri arasında, İngiltere’deki “ExCeL London” fuar merkezinde düzenlenecek.

 

Fuarın ilk kez düzenlendiği 1999 yılından bu yana önemli değişiklikler geçiren savunma sanayisi için 20 yıl, uzun bir süre. Özellikle öncelikler konusunda büyük değişiklikler gerçekleşti ve bu değişiklikler, çoğumuzun DSEI sırasında, fuar alanında öğrendiğimiz 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra hız kazandı.

Bu süre zarfında “Dijital Muharebe Meydanı”nın teşkil ettiği tehdidin giderek artması, savunma harcamalarında gerçekleştirilen kapsamlı kesintiler ve teknolojik bilgi ve birikimin artması, sektörün iş yapma şeklini defalarca değiştirdi.

DSEI 2019, ana temaları kapsamında; yeni teknolojiler, sektörler arası iş birliği ve uluslararası iş birliği konularına odaklanacak. Ziyaretçiler ayrıca, savunma sanayisinin gündeminde öne çıkan yapay zekâ, otonom sistemler, robot bilimi ve büyük veri gibi konulara da kayda değer bir vurgu yapılmasını bekleyebilir. Bu temalar, fuar ve konferans programımın tamamı boyunca ele alınacak.

DSEI fuarı, hem firma hem de ziyaretçi katılımı ile dünyanın önde gelen etkinlikleri arasında yer alıyor.

 

Her iki yılda bir düzenlenen DSEI; hükümet temsilcilerini, ülkelerin silahlı kuvvetlerini, savunma sanayisinin kanaat önderlerini ve küresel savunma ve güvenlik tedarik zincirinin temsilcilerini, eşi benzeri olmayan bir ölçekte bir araya getiriyor. Etkinlik, hem ana yüklenicileri ve KOBİ’leri desteklemek hem de İngiltere’nin savunma ve güvenlik ihracatına önemli bir teşvik sunmak amacıyla istikrarlı bir şekilde düzenleniyor. İngiltere, son 10 yıldır, aralıksız bir şekilde dünyanın en büyük ikinci savunma ve güvenlik sanayisi ihracatçısı olmayı başardı. Nitekim 2016 yılında, savunma ve güvenlik alanlarında; sırasıyla 5,9 milyar sterlin ile 4,3 milyar sterlin sipariş alan İngiltere, bu siparişleri, 2017 yılında 9,3 milyar sterlin ile 4,8 milyar sterlin düzeyine çıkarttı.

DSEI fuarı kapsamında, çeşitli konferans ve seminerler de düzenleniyor.

 

DSEI ayrıca, fuar alanındaki özel ayrılmış yeni bölümlerle küresel tedarik zincirinin aktörlerine de destek sağlayacak. Bu özel “buluşma merkezleri”nde; imalat, inovasyon, iletişim, siber teknolojiler, uzay, bakım, onarım ve yenileme alanlarında faaliyet gösteren ve çalışmaları birden fazla sektörü kapsayan tedarikçiler, ziyaretçilerle buluşacak.

Fuara, bu sene de katılan firmalar arasında, mermi fırlatmak için basınçlı hava kullanan ve merminin çarpma kuvvetini öldürücü olmayan düzeylerde tutmak için merminin ilk hızını otomatik olarak ayarlayabilen bir fırlatma cihazı geliştiren Eclipse Defense Technologies şirketi ile çevre/alan güvenliği konusunda önde gelen uzman firmalardan biri olan ve başarılarını, hem özel hem de kamu sektörlerinde devam ettirmeyi amaçlayan Hesco Group’u saymak mümkün.

Günümüzde dünyaca tanınan pek çok ürün, DSEI fuarında görücüye çıkartılıp piyasaya sürüldü. Örneğin, aramızda LifeSaver şişesinin, su arıtma özelliğine sahip yenilikçi bir su şişesi olarak ilk lansmanının, 2007 yılında düzenlenen DSEI’de yapıldığını hatırlayan var mı? O sene DSEI’nin, “En İyi Teknolojik Gelişimi” olarak seçilmiş ürünün bütün stoğu, ürünün görücüye çıkmasından 4 saat sonra tüketilmişti. İlk olarak İngiliz Kara Kuvvetlerinin dikkatini çeken LifeSaver su şişesi, hâlihazırda, dünya çapındaki silahlı kuvvetler, insani yardım kuruluşları ve doğaseverler tarafından kullanılıyor.

DSEI 2019, etkinlikte ilk defa milli pavilyonlar kuracak olan ve böylece ülkelerinin savunma ve güvenlik alanlarındaki yaratıcılığını ortaya koymayı hedefleyen Letonya ve Litvanya’nın da ilk DSEI fuarı olacak. Hâlihazırda katılımı teyit edilmiş 30 ülke arasında bulunan Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Danimarka, Slovakya ve Avusturalya’nın fuardaki alanları, bu ülkelerin giderek artan ihraç edilebilir uzmanlığının ve uluslararası ortaklık kurma isteğinin bir yansıması olarak eskisine göre çok daha büyük olacak.

DSEI Etkinlik Müdürü Grant Burgham, DSEI 2019 ile ilgili şunları söylüyor: “DSEI, savunma sanayisi takviminin kilometre taşlarından biri ve neredeyse tüm fuar alanının ayrılmış olması, bunu açıkça yansıtıyor. Her ne kadar Chertsey kentinde ilk düzenlendiği zamanlardan beri çok değişmiş olsa bile DSEI fuarı, istikrarlı bir şekilde, sektörün savunma ve güvenlik camiası ile buluşabildiği bir platform olmaya devam ediyor. Zaman, bize, bu platformun özü ve temelinin kilit ortaklıklardan oluştuğunu gösterdi. Nitekim bizler de bir taraftan yolculuğumuz boyunca yanımızda durmuş ortaklara büyük değer atfederken diğer taraftan da sektörler arası faaliyet gösteren kuruluşlarla yeni ittifak ve bağlantılar geliştirme arayışındayız.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.