Ana Sayfa Haberler IDEAS 2018 Özel – Türk-Pakistan İş Birliği, Savunma Alanında Çeşitlenerek İlerliyor

IDEAS 2018 Özel – Türk-Pakistan İş Birliği, Savunma Alanında Çeşitlenerek İlerliyor

MSI Dergisi’nin 171’inci sayısındaki IDEAS 2018 Özel Dosyası’nda yer alan haber, derginin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:

 

Pakistan, Türk savunma ve havacılık sanayisinin, yurt dışındaki kullanıcılara da hizmet verme çabalarının en başarılı örneklerinin sergilendiği ülke olmaya devam ediyor. Karaçi’de, 27-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen IDEAS 2018, dost ve kardeş iki ülkenin, savunma alanındaki iş birliğinin ulaştığı noktayı, bir kez daha gözler önüne serdi.

IDEAS 2018’in açılışı, soldan sağa; Sindh Valisi Imran Ismail, Pakistan Cumhurbaşkanı Dr. Arif Alvi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Zubair Mahmood Hayat, Savunma Üretim Bakanı Zobaida Jalal Khan ve Savunma İhracat Geliştirme Organizasyonu Genel Direktörü Tümgeneral Major General Ahmad Mahmood Hayat tarafından gerçekleştirildi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Dr. Arif Alvi

 

Türkiye, IDEAS 2018’de, 25 firma ve 1 küme ile en geniş katılımı sağlayan yabancı ülke oldu. Türk firmalarının stantları, geniş bir alanı kaplamanın yanı sıra Pakistan’ın kullanımına girmiş ya da girmesi için teklif edilmiş sistemleri de sergiledi.

Türk-Pakistan savunma ilişkileri, son dönemde, özellikle denizcilik alanında önemli mesafeler kat etti. Pakistan Cumhurbaşkanı Dr. Arif Alvi de fuarın açılışında yaptığı konuşmada, STM ana yükleniciliğinde, Karaçi Tersanesi’nde inşa edilen PNS MOAWIN’in, 16 Ekim’de, Karaçi’de düzenlenen törenle Pakistan Deniz Kuvvetlerine teslim edilmesine vurgu yaptı. Pakistan’ın, silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçları için, Temmuz ayında, önce MİLGEM korvetini; sonra da ATAK helikopterini seçmesi ise iki ülke arasındaki ilişkileri bir üst seviyeye taşıdı.

MSI Dergisi’nin, İngilizce olarak hazırlanan ve fuar boyunca dağıtılan IDEAS 2019 Özel Sayısı, Türk-Pakistan ilişkilerinin geldiği noktayı gözler önüne
seren bir içerikle çıktı.

Fuarın açık alanında sergilenen platformlar arasında, Super Mushshak da vardı.

 

High-Tech Port by MÜSİAD etkinliklerinin 5’incisi, 2019 yılının Kasım ayında, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da gerçekleştirilecek. Etkinliğin organizasyonu ile ilgili imzalar, IDEAS 2018 sırasında düzenlenen bir törenle atıldı.

Sayılarla IDEAS 2018

IDEAS 2018’in açılışı, Pakistan Cumhurbaşkanı Dr. Arif Alvi’nin de katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. Fuarla birlikte düzenlenen uluslararası konferansta, hibrit tehditler tartışıldı. Fuar katılımcıları, Karaçi Limanı’nda, Pakistan ve Rus Deniz Kuvvetlerinin gemilerini görme fırsatı yakaladı. Ayrıca gösteri alanında, Terörle Mücadele Operasyonu Gösterimleri sergilendi.

Bu yılki fuarın istatistikleri ise şöyle gerçekleşti:

  • Fuarı, 51 ülkeden, 262 heyet ziyaret etti. Bunlardan 24’ü, savunma bakanları ve genelkurmay başkanlarının yer aldığı üst düzey heyetler oldu.
  • 320’si uluslararası, 204’ü Pakistanlı, toplam 524 kurum ve kuruluş stant açtı.
  • Avustralya, Azerbaycan, Gürcistan, Filipinler, Japonya, Laos, Lübnan, Macaristan, Singapur, Ürdün ve Vietnam, IDEAS fuarına ilk defa katıldılar.
  • ABD, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çekya, Çin, Fransa, İtalya, Kore Cumhuriyeti, Polonya, Rusya, Türkiye, Ukrayna ve Ürdün, milli katılım sağlayan ülkeler oldu.

IDEAS 2020, 24-27 Kasım 2020 tarihlerinde, yine Karaçi’de düzenlenecek.

Pakistan’ın Çin ile birlikte özgün olarak geliştirdiği JF-17, silah yükü ile birlikte sergilendi.

Pakistan’ın bir diğer özgün ürünü, Al Khalid I tankı.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.