Ana Sayfa Haberler Leonardo, AW139 ve AW189 ile Helikopterler için Yeni Standartları Belirliyor

Leonardo, AW139 ve AW189 ile Helikopterler için Yeni Standartları Belirliyor

MSI Dergisi’nin 183’üncü sayısında yayımlanan tanıtıcı makale, derginin internet sitesinde paylaşılmıştır:

 

Görev odaklı yeni nesil helikopter modellerinin üretiminde büyük bir güç olan Leonardo’nun 650’den fazla arama-kurtarma ve gözetleme helikopteri, 50’nin üzerinde ülkede hizmet veriyor. Bu helikopterler, her türlü ortam ve hava koşulunda icra edilecek operasyonların etkinliğini ve emniyetini en üst seviyeye çıkarmak için; en son teknolojiye, sertifikasyon standartlarına, sınıflarındaki en iyi performansa ve çok yönlülüğe sahip olmasıyla öne çıkıyor. Tüm bu özelliklerin yanı sıra Leonardo’nun sağladığı özel destek ve eğitim hizmetleri, kullanıcıların hayatlarını oldukça kolaylaştırıyor.

 

AW189, helikopter sektöründe yeni bir sınıf olan süper-orta sınıf helikopterlerin standartlarını belirliyor.

 

AW139, dünya genelindeki sahil güvenlik kuvvetlerinde, başarıyla görev yapıyor.

 

Leonardo tarafından üretilen 7 ton kategorisindeki AW139 ve 8,6 tonluk AW189, dünya genelinde yeni standartlar belirledi. Her iki model de bugüne kadar verilen siparişler, yapılan teslimatlar ve kaydedilen uçuş saatleri bakımından, dünya pazarında aynı kategorideki rakiplerini geride bıraktı. Helikopterlerin başarıyla tamamladığı görevler arasında; en zor şartların da yer aldığı kara ve denizde arama ve kurtarma, acil sağlık hizmetleri, sınır gözetleme ve deniz devriyesi, anayurt güvenliği, özel operasyon görevleri, yangınla mücadele ve afet yardımı gibi sınırları zorlayan birçok faaliyet bulunuyor.

AW189, arama-kurtarma görevlerini, kıyıdan uzak bölgelerde de etkin ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

 

Geniş İç Mekân, Güçlü Motor ve Kullanışlı Kokpit

Dünyanın dört bir yanında kullanımda olan ve 1.000’in üzerinde sayıda sipariş alan çeşitli konfigürasyonlardaki AW139 helikopteri için teslimat sayısı 1.000’e yaklaştı. Yakın zamanda kullanıma sunulan AW189’dan ise kısa sürede 70 adet teslim edildi. AW139’un yolcu kapasitesi 15 iken AW189’un 19 yolcu kapasitesi bulunuyor. AW139 ve AW189 modelleri, yüksek iç mekân hacmi sağlayan ve görev bazında yeniden yapılandırılabilen oldukça esnek ve engelsiz kabinleri ile farkı görevlerde kullanıcıya rakipsiz kolaylıklar sunuyor. Kurtarma ekibi, askeri personel, sağlık görevlileri ve sedye/koltuk/görev konsolunun kombinasyonunu taşıyabilen AW139 ve AW189’un motorları, her koşulda yüksek güç ve güç marjı sağlıyor. Bu motorlar, tek motorun devre dışı kaldığı durumlarda da olağanüstü performans sunarak görevini tamamlamaya odaklanıyor. Helikopterlerin gece görüşü uyumlu tam dijital kokpiti ve kokpitin sağladığı üstün görüş açısı; azami durumsal farkındalık ve azaltılmış mürettebat iş yükü sağlayacak şekilde tasarlandı. Bu özellikler, helikopterlerin, uzun devriye ve arama-kurtarma görevlerinde, gece gündüz, tam verimle katkıda bulunmasını sağlıyor. Üstelik her iki modelde de elektro-optikler sistem, radarlar, taktik iletişim sistemi, arama ışığı, kurtarma vinci, tıbbi ekipman ve hoparlör dahil olmak üzere, özel kitler ve görev ekipmanı ile istenilen şekilde özelleştirilebiliyor.

 

Leonardo’dan, Görevlere Özel Sistemler

AW139 ve AW189’da, Leonardo’nun geliştirdiği, arama-kurtarma ve gözetleme operasyonları için önemli faydalar sağlayan benzersiz sistemler bulunuyor. Arama-kurtarma moduna sahip 4 eksenli bir Otomatik Uçuş Kontrol Sistemi (Automatic Flight Control System / AFCS), helikopterin, kurtarılacak kişilerin bulunduğu yerde, konumunu otomatik olarak muhafaza etmesini sağlıyor. Böylece sistem, zorlu hava koşullarında dahi hava aracını sabit tutarken pilot da arka bölümdeki mürettebatla daha koordineli bir iletişim kurabiliyor ve kurtarma operasyonuna daha fazla katkıda bulunabiliyor. Herhangi bir engelin mesafesini tespite yönelik olarak geliştirilen LiDAR (Obstacle Proximity LiDAR System / OPLS) sistemi ise pilota görsel ve sesli uyarı sinyaller vermenin yanı sıra ana rotor pallerinin uçları ile dışarıdaki nesneler arasındaki mesafenin hassas olarak ölçülmesini sağlıyor. Böylece, kapalı veya sınırlı alanlarda gerçekleştirilen ve hava şartları nedeniyle görüşün kısıtlı olduğu arama-kurtarma faaliyeti sırasında, daha fazla güvenlik ve etkinlik sağlanıyor.

AW139 ve AW189’un ana dişli kutuları, havacılık otoritelerinin helikopterlerin sağlamasını beklediği “kuru çalışma” standardının üzerinde (AW139 için 60+ dakika, AW189 için 50+ dakika) olarak belgelendirildi.  Bu sayede helikopterler, uzun menzilli görevler ve uzun süreli uçuşlarda, gerçekleşme olasılığı çok düşük olsa da yağ kaybı durumunu yaşadığında bile benzersiz bir güvenlik sunuyor.

AW139’un görev ekipmanları, zorlu görevlerin, kolaylık ve esneklikle yerine getirilmesini sağlıyor.

 

AW Yeni Nesil Helikopter Ailesi: Kolay, Etkin ve Verimli Filo Yönetimi

Son 15 yılda yürütülen dünyanın en başarılı helikopter programlarından biri olan AW139 ve pazardaki başarısıyla farkını hissettiren süper-orta sınıf helikopter AW189, aynı zamanda AW Yeni Nesil Helikopter Ailesi’nin bir parçası. Bu ailede, farklı modeller, helikopter sektöründe ilk kez; tasarım ve sertifikasyon standartları, seçilen bileşenler, destek ve eğitim yaklaşımı konularında ortak noktalara sahip. Bu, dünya genelindeki büyük karma filo operatörlerinin daha önce görülmemiş seviyelerdeki filo yönetimi kolaylığı, etkinlik, esneklik ve verimlilikten faydalanmalarını sağlıyor. Örneğin, ailenin farklı modelleri için verilen pilot eğitimlerindeki %40’a yakın azalma ile daha düşük maliyet, daha yüksek güvenlik ve çok yönlülük sağlanıyor.

 

AW139, kaçakçılıkla mücadele gibi görevleri de üstlenebiliyor.

 

Satıştan Önce de Sonra da Tam Destek ve Eğitim Hizmeti

Her iki modelde de sunulan; en son teknoloji arıza tespiti, uçuş/görev/bakım simülasyonu, risk değerlendirmeli görev planlama ve daha birçok konuya yönelik gelişmiş müşteri desteği ve eğitim hizmetleri, AW139 ve AW189’un avantajlarını katlıyor. Bu helikopterlere yönelik hizmet veren Eğitim Akademisi ve Yetkili Eğitim Merkezi, dünyanın birçok yerinde bulunan temsilcileriyle müşterilerine yakın destek sağlıyor. Dünya genelindeki AW139 ve AW189 operatörleri de dahil olmak üzere, 2018 yılında dünyanın dört bir yanından gelen 10.000’den fazla mürettebat ve bakımcı, Leonardo tarafından eğitildi ve bu eğitimlerde 40.000’den fazla simülatör uçuş saati kaydedildi. Başarılı, etkili ve güvenli operasyonlar ve müşterilerin yatırımının azami şekilde geri dönüşü için kilit bir unsur olan eğitim alanına yaptığı güçlü yatırımlarla Leonardo, müşterilerine; temelden ileri uçuş eğitimine, tip sertifikasından tekrar eğitimine ve bakımdan görev eğitimine kadar kapsamlı bir eğitim programı sunuyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.