Ana Sayfa Haberler MEGE Teknik, Kabiliyetleri Arasına Test Ekipmanı Tasarımını da Ekliyor

MEGE Teknik, Kabiliyetleri Arasına Test Ekipmanı Tasarımını da Ekliyor

MSI Dergisi’nin 181’inci sayısında yayımlanan IDEF’19 Özel Dosyası’nın ikinci bölümündeki haber aşağıda paylaşılmıştır:

 

Kablaj, elektromekanik kutu ve panel tasarımı konularında derin bir tecrübeye sahip olan MEGE Teknik, fuarda; Güç Dağıtım Ünitesi, Kayar Bilezik Test Ünitesi ve Yüksek Frekans Kayar Bilezik olmak üzere, üç yeni ürün sergiledi. Firma ayrıca, kabiliyetleri arasına son dönemde eklediği, test cihazları konusundaki tasarım kabiliyetlerinin tanıtımına odaklandı.

MEGE Teknik Genel Müdür Yardımcısı Erdem Yavuz, İş Geliştirme Yöneticisi Didem Ulu ve Genel Müdürü Ali Han

 

MEGE Teknik, Güç Dağıtım Ünitesi (PDU)’ni, ASELSAN için geliştirdi. Rack tipi elektronik donanımlarda kullanılmak üzere geliştirilen ürün, gücü tek bir noktadan alarak, rack içerisinde yer alan diğer donanımlara dağıtıyor. MEGE Teknik, ihtiyaçlara göre farklı giriş çıkış sayılarına ve rack ölçülerine göre PDU üretebiliyor. Zorlu şartlarda çalışabilecek şekilde, MIL-STD-81G standartlarına uygun olarak geliştirilen ürünle ilgili MEGE Teknik’in bir sonraki hedefi ise PDU’yu, akıllı ve uzaktan kumanda edilebilir bir sistem haline getirmek.

Yukarıdan aşağıya: 1U ölçüsündeki 12 çıkışlı PDU, 2U ölçüsündeki 16 çıkışlı PDU ve Kayar Bilezik Test Ünitesi

 

Kayar Bilezik Test Ünitesi ise uzaktan komutalı silah sistemlerinden, radar sistemlerine kadar pek çok farklı donanım üzerinde alan kayar bileziklerin test edilebilmesi maksadıyla TÜBİTAK destekli bir Ar-Ge projesinin sonucunda geliştirildi. MEGE Teknik’in, özgün olarak ortaya koyduğu ürün; ses, görüntü ya da güç gibi farklı sinyaller taşıyan 240 farklı kanalı, aynı anda test edebiliyor.

MEGE Teknik, özgün tasarım test cihazlarının yanında, elektronik kart, alt sistem ve sistem seviyesi testlerin koşturulduğu Otomatik Test Ekipmanları (ATE) geliştirebilecek yetenekler kazandı. Firma, hâlihazırda ASELSAN ve ROKETSAN için sözleşmeli projeler kapsamında test ekipmanları geliştiriyor.

MEGE Teknik, kendi geliştirdiği Pan-Tilt sistemini de fuarda sergiledi.

 

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.