Ana Sayfa Haberler Meteksan Savunma, IDEF 2019’da, Envantere Girmiş Ürünleri ve Gelecek Döneme Damga Vuracak Yeni Çözümleri ile Sahne Alıyor

Meteksan Savunma, IDEF 2019’da, Envantere Girmiş Ürünleri ve Gelecek Döneme Damga Vuracak Yeni Çözümleri ile Sahne Alıyor

MSI Dergisi’nin IDEF 2019 Deniz Sistemleri Özel Sayısı’nda yayımlanan içerik, derginin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:

 

Meteksan Savunma, IDEF 2019’da, bir yandan envantere girmiş ve kendisini sahada ispat etmiş ürünlerini sergilerken diğer yandan da yeni ve güncellenmiş ürünlerinin lansmanını yapıyor. IDEF 2019’a, ürün sahibi ve ürünleri hizmete girmiş firma kimliği ile katılan Meteksan Savunma, gelecek döneme damgasını vuracak yeni ürünlerinin lansmanları ile yenilikçiliğini de ön plana çıkartıyor.

IDEF 2017’den bu yana, başta Retinar Çevre Gözetleme Radar Ailesi olmak üzere, Meteksan Savunma ürünleri, farklı yurt içi ve yurt dışı kullanıcıların hizmetine girdi. Meteksan Savunma, standında, bazıları kendini sahada da ispat eden bu ürünlerini sergiliyor. İlk kez IDEF 2019’da sergilenen Meteksan Savunma ürünleri arasında;

  • Bir yapay açıklık (Synthetic Aperture Radar / SAR) ve hareketli hedef tespit (Ground Moving Target Indicator / GMTI) radarı olan ve İnsansız Hava Araçlarının (İHA’ların) hiç kırpmadan bakan gözü olacak MİLSAR,
  • İHA’ların veri bağlarına yeni bir soluk getirecek C-Bant Veri Bağı,
  • Drone’lara karşı hava savunmasında standartları belirleyecek olan yeni Retinar FAR ve KAPAN,
  • Türkiye’nin sonar alanındaki birikimini geleceğe taşıyacak olan YAKAMOS 2020,
  • Geleceğin taarruz helikopterlerinin atış kontrol radarı yeni Helikopter MİLDAR,
  • Ağ destekli harekâtın altyapısını kuran KEMENT,

yer alıyor.

Meteksan Savunma’nın fuarda lansmanını yapacağı bu ürünlerin, IDEF 2019’da, adından en çok söz ettirecek sistemlerin başında gelmesi bekleniyor.

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan, IDEF 2019 katılımları ile ilgili, şunları söylüyor: “IDEF, Türk savunma ve havacılık sektörünün ulaştığı noktayı değerlendirmek için referans olarak kullanılan bir fuar. Biz de yaptıklarımızı ve başardıklarımızı bu platformda sergileyerek ve gelecekte başaracaklarımızın ipuçlarını vererek Meteksan Savunma’nın nasıl bir şirket olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Bu seneki standımız, geçmiş senelere kıyasla çok daha dolu. Bir yanda, artık sahada kendisini ispatlayan ürünlerimiz bir yanda da gelecek döneme damga vuracak yeni ürünlerimizi ve çözümlerimizi sergiliyoruz. Standımızın, fuar ziyaretçilerini, teknoloji ve yenilik anlamında en çok tatmin eden stantlar arasında yer alacağından ve ziyaretçilerimizin, standımızda, uzun zaman geçireceklerinden eminiz.”

Alparslan, IDEF 2021 ve 2023 ile ilgili hedeflerini de şimdiden paylaştı: “Gelecek için hayalimiz şu: IDEF 2021 ya da 2023’te, sonarda, data linkte ve diğer alanlarda, bir dünya markası olduğumuzu ortaya koymak. Yaptığımız işler, bizi o noktaya taşıyacak yol haritalarına sahip. Konsantrasyonumuz ve heyecanımız da bu yönde. Daha kısa vadeli bir hedef olarak da IDEF 2021’de, MİLDAR ve MİLSAR’ı, platformların üzerinde görmek istiyoruz.”

YAKAMOS 2020, YAKAMOS ürün ailesini, gelişen teknolojiye ayak uydurarak ve değişen tehditlere cevap vererek geleceğe taşıyor.

 

Türkiye, Sonar Alanındaki Birikimini, YAKAMOS 2020 ile Geleceğe Taşıyacak

MİLGEM projesi kapsamında geliştirilen ve inşa edilen ADA sınıfı korvetlerin sonarı olarak dünya denizlerinde başarıyla görev yapan YAKAMOS’un yeni sürümü olan YAKAMOS 2020, IDEF 2019’da gün yüzüne çıkıyor. YAKAMOS 2020, YAKAMOS ürün ailesini, gelişen teknolojiye ayak uydurarak ve değişen tehditlere cevap vererek geleceğe taşıyor. YAKAMOS 2020’nin ilk uygulama alanının ise İ sınıfı fırkateynler olması bekleniyor.

YAKAMOS sonarı, Türk Deniz Kuvvetlerinin envanterinde bulunan; TCG HEYBELİADA (F-511), TCG BÜYÜKADA (F-512) ve TCG BURGAZADA (F-513) korvetleri üzerinde, operasyonel olarak başarıyla görev yapıyor. YAKAMOS 2020 ise mevcut YAKAMOS ile edinilmiş saha tecrübesini, başarısı kanıtlanmış algoritmaları ve sonar operatörlerinin alıştığı arayüzleri koruyarak, bir dizi teknolojik ve mimari yenilik getirecek. Daha kompakt, daha yetenekli, daha modüler ve kolayca uyumlandırılabilir yazılım ve donanım mimarisi ile YAKAMOS 2020, değişen teknolojiye ve değişen akustik ortam koşullarına kolayca adapte edilebilecek ve dünya pazarındaki rakiplerinin önüne geçecek yeteneklere sahip olacak şekilde geliştirildi. Güç modüllerindeki verimliliğin arttırılması sayesinde, daha uzun süre yüksek performans ile çalışabilecek olan sistem, sensör mimarisinde yapılan güncellemeler sayesinde de olası tehditleri çok daha uzun mesafelerden tespit edebilecek.

YAKAMOS 2020’nin konsolu

 

IDEF 2019 fuarındaki ziyaretçileri, Meteksan Savunma standında, YAKAMOS 2020’nin ıslak taraf biriminin (wet-end) ölçekli modelini; gemi içi birimlerinden konsolun ise kendisini görme fırsatını yakalıyor.

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan, YAKAMOS 2020’nin, Türkiye’nin sualtı akustiği alanında ulaştığı son noktayı temsil ettiğine dikkat çekiyor: “Türkiye’nin sualtı akustiği mükemmeliyet merkezi olarak, YAKAMOS 2020’yi; kullanıcı ihtiyaçlarını, değişen tehditleri, gelişen teknolojiyi ve gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarının sonuçlarını göz önüne alarak geliştirdik. YAKAMOS 2020, bir anda ortaya çıkmış bir sistem değil. Yaşayan bir sistem olarak değerlendirdiğimiz YAKAMOS için, sanayileştirme çalışmalarının en başından beri bir ürün stratejisi belirledik. Sistemi sürekli geliştiriyor ve sonara kazandırdığımız her türlü yeni yeteneği, diğer gemilerdeki mevcut sürümlere de uyguluyoruz. Bu çalışmaları, MİLGEM gemilerinin uzun vadeli ömür devri yönetimi kapsamında, lojistik desteklenebilirliğini gözeterek yapıyoruz. YAKAMOS ürün hattı, bu yaklaşımla dünyada çok az ülkenin eriştiği, Teknoloji Hazırlık Seviyesi THS-9 olan bir sistem. YAKAMOS 2020 de bu stratejinin bir ürünü. YAKAMOS 2020’nin, İ sınıfı fırkateynler için seçilmesi durumunda, YAKAMOS ürün hattı sürekli gelişen, olgunlaşan bir teknoloji olacak.”

YAKAMOS 2020’nin ıslak taraf birimi (wet-end).

 

YAKAMOS ile ilgili bir diğer önemli gelişme, Pakistan’ın da envanterine katacağı MİLGEM korvetleri için, YAKAMOS sonarını seçmesi oldu. Böylece YAKAMOS, uluslararası arenada rekabet edebilir bir ürün olduğunu da gösterdi. Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan, bu gelişmenin, dost ve müttefik ülke Pakistan açısından da çok önemli olduğuna dikkat çekiyor: “Bu projede, Pakistan Deniz Kuvvetlerine çok yetkin bir sonar sunacağız; ayrıca, teknoloji transferi kapsamında, Pakistan savunma ve havacılık sanayisi ile yakın bir iş birliğine gireceğiz. YAKAMOS’u sürekli geliştiriyoruz ve Pakistan’a teslim edeceğimiz sonarlar da tüm bu gelişmeleri bünyesinde barındıran, en güncel sistemler olacak. YAKAMOS’un teslim edilmesi ile birlikte, Pakistan ile uzun ve katma değer yaratan bir ortaklığa daha adım atmış olacağız ve o günün gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.