Ana Sayfa Haberler Navantia, Suudi Arabistan ile İş Birliğini, Savaş Yönetim Sistemlerine de Taşıyor

Navantia, Suudi Arabistan ile İş Birliğini, Savaş Yönetim Sistemlerine de Taşıyor

Navantia, Suudi Arabistan Deniz Kuvvetleri için inşasına devam ettiği Avante 2200 korvetleri ile başlayan iş birliğini derinleştiriyor. Bu gemilerin savaş yönetim sistemlerinin geliştirme ve entegrasyonunu, 2018 yılında kurulan SAMI-Navantia ortak girişim şirketi gerçekleştirecek. Bu amaçla, 900 milyon avro değerindeki iş birliği sözleşmesi, 10 Eylül’de, DSEI 2019 fuarında imzalandı.

Navantia, 2018 yılında imzaladığı anlaşma kapsamında Suudi Arabistan Deniz Kuvvetlerine teslim edeceği 5 adet Avante 2200’in inşasına devam ediyor. Aynı zamanda, Suudi Arabistan’ın, Suudi Vizyon 2030 programı kapsamında, savunma harcamalarında yerel şirketlerin payını artırma hedefi kapsamında, Avante 2200 siparişinin ardından, korvetlerin savaş sistemlerinin geliştirilmesi, entegrasyonu ve lojistik desteğinin sağlanması amacıyla Saudi Arabian Military Industries (Suudi Arabistan Askeri Sanayii / SAMI) ve Navantia’nın ortak girişimi olarak SAMI-Navantia kuruldu. Bu faaliyetlerin, yerel şirket olan SAMI-Navantia iş birliğinde gerçekleştirilmesi ile ülkenin savunma ekosisteminin geliştirilmesi için teknoloji transferi sağlanacak. Proje kapsamında savunmadaki istihdamın artırılması da hedefleniyor.

Navantia ve SAMI-Navantia arasındaki iş birliği sözleşmesini; SAMI Yönetim Kurulu Başkanı H.E. Ahmed Al-Khateeb, Navantia Yönetim Kurulu Başkanı Susana de Sarriá, SAMI CEO’su Dr. Andreas Schwer, SAMI-Navantia CEO’su Antonio Rodriguez-Barberan imzaladı.

SAMI-Navantia CEO’su Antonio Rodriguez-Barberan, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bu iş birliği anlaşması, Suudi Arabistan’ın savunma sanayisini yerlileştirme konusundaki hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla kurulan SAMI-Navantia için bir dönüm noktası olacak. Bu proje, aynı zamanda, stratejik ortağımız Navantia’nın, savaş gemilerinin tasarımı ve inşası konusundaki deneyiminden yararlanmamızı sağlayacak.”

Navantia Yönetim Kurulu Başkanı Susana de Sarriá ise şu noktalara değindi: “SAMI-Navantia ile olan sözleşmemiz, Suudi Arabistan’ın savunmadaki kabiliyetlerinin geliştirilmesini destekleme konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koydu. Bu sözleşmenin, SAMI ve Navantia arasında; uzun vadeli, karşılıklı fayda sağlayan iş birliği için güçlü bir temel olacağına inanıyorum.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.