Ana Sayfa Haberler Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Projesi’nde Yeni Gelişme

Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Projesi’nde Yeni Gelişme

FNSS’nin ana yüklenicisi olduğu, Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (ÖMTTZA) Projesi’ndeki yeni gelişme, 3 Nisan’da, projenin alt yüklenicisi TÜMOSAN tarafından duyuruldu. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, ÖMTTZA Projesi kapsamında; FNSS tarafından TÜMOSAN’a avans ödemesinin yapıldığı belirtildi.

TÜMOSAN’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “25 Aralık 2019 tarihinde TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. (TÜMOSAN) ile FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. (FNSS) arasında imzalanan Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi Alt Yüklenici Sözleşmesi kapsamında, FNSS tarafından TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi A.Ş.’ye avans ödemesi yapılmıştır.”

ÖMTTZA Projesi’nin alt yüklenici sözleşmeleri, 25 Aralık 2019 gerçekleştirilen Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi İlk Araç Teslim Töreni’nin ardından imzalanmıştı.

ÖMTTZA Projesi, SSB ve FNSS arasında, 4 Nisan 2019 tarihinde imzalanan sözleşme ile başladı. Törende, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in himayelerinde atılan imzalarla; ASELSAN, Görev Donanımları Tedariki Alt Yüklenicisi; TÜMOSAN ise Yerli Motor Tedariki Alt Yüklenicisi oldu. İmzalar; FNSS adına K. Nail Kurt ve Pazarlama ve Programlar Grup Başkanı Aybars Küçük, ASELSAN adına Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Prof. Dr. Haluk Görgün ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval, TÜMOSAN adına ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak tarafından atıldı.

Proje kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığının ve Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla beş farklı tipte aracın tasarımı, testleri ve toplamda 100 adet 8×8 ve 6×6 aracın üretimi tamamlanarak teslimatı gerçekleştirilecek.

Bu araçların türleri, şöyle sıralanıyor:

  • 30 adet 6×6 Komuta Aracı
  • 45 adet 8×8 Sensör Keşif Aracı
  • 15 adet 6×6 Radar Aracı
  • 5 adet 8×8 KBRN Aracı
  • 5 adet 8×8 Zırhlı Muharebe Aracı

ÖMTTZA Projesi kapsamında araçlarda kullanılacak; 7,62 mm ve 25 mm insansız silah sistemlerinin ve elektro-optik, radar, haberleşme, komuta kontrol ve seyrüsefer sistemlerinin tasarım ve üretimini, ASELSAN gerçekleştirecek. ASELSAN, teslimatları, 2021-2022 yılları arasında tamamlayacak. ASELSAN tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinde yapılan açıklamada, sözleşme bedeli, 297.599.400 lira olarak belirtildi. Araçlara entegre edilecek yerli motorlar ise TÜMOSAN tarafından geliştirilip, üretilecek. TÜMOSAN’ın imzaladığı sözleşme, 100 adet motorun tedariki ve entegre lojistik destek hizmetlerini içeriyor ve sözleşme, garanti süresi dahil 72 aylık bir dönemi kapsıyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.