Ana Sayfa Haberler Retinar PTR, Asya Ülkelerinin Çevre Güvenliği İhtiyaçlarını Karşılamaya Hazır

Retinar PTR, Asya Ülkelerinin Çevre Güvenliği İhtiyaçlarını Karşılamaya Hazır

Meteksan Savunma tarafından geliştirilen Retinar PTR, 18-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Defense & Security 2019 fuarında, bölgedeki tedarik makamlarının ve son kullanıcıların dikkatini çeken ürünler arasında yer aldı. Bugüne kadar üç farklı ülke ve 5 farklı son kullanıcı tarafından, farklı askeri ve sivil çevre güvenliği uygulamaları için seçilen Retinar ürün ailesi, Defense & Security 2019 katılımcılarına, Asya ülkelerinin zorlu ihtiyaçlarını karşılayabileceğini gösterdi.

Sınır, üs ve kritik tesislerin güvenliğinin sağlanması görevleri kapsamında, sahada başarıyla kullanılmakta olan Retinar ürün ailesi, farklı ihtiyaç makamlarının ve son kullanıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Retinar ürün ailesinin, mevcut ve potansiyel kullanıcıları ile buluşmasının son durağı, Defence & Security 2019 fuarı oldu. Meteksan Savunma, fuara, Retinar PTR’nin, bölgenin kamuflaj gereksinimine uygun yeşil renkli sürümünü getirdi. Meteksan Savunma standını ziyaret eden; Tayland Savunma Bakanlığı ve Tayland Silahlı Kuvvetleri yetkililerinin yanı sıra Endonezya, Filipinler, Kamboçya ve Malezya heyetleri de Retinar PTR’yi yakından inceledi ve bilgi aldı.

Retinar PTR, isminin açıklanmasını tercih etmeyen bir Asya ülkesi tarafından, sınır güvenliği görevleri için kullanılıyor. Bu görevini başarıyla sürdüren Retinar PTR; bölgenin coğrafi koşullarında, bölgeye özel çevre güvenliği görevlerinin üstesinden gelebileceğini, şimdiden göstermiş durumda.

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan, Retinar PTR’nin Defence & Security 2019 fuarında gördüğü ilgi ile ilgili, şunları söyledi: “Retinar ürün ailemiz, farklı ülkelerde, farklı son kullanıcıların sınır güvenliğinden kritik tesis çevre güvenliğine kadar farklı ihtiyaçlarına, başarıyla hizmet ediyor. Radarlarımız, bu görevleri üstlenmeden önce, uluslararası rekabete açık ihalelerden de başarıyla geçtiler. Bu tarihçe ve operasyonel görev geçmişi, kuşkusuz, Retinar ürün ailesini çok farklı bir konuma taşıyor. Standımızı ziyaret eden yetkililer de bunları duyunca ve radarı, birebir inceleyince, Retinar ürün ailesinin, ihtiyaç duydukları sistemlerden biri olduğunu görüyorlar. Fuar sırasında, bu durumu bir kez daha gözlemledik. Savunma sektöründe, projeler ve ihaleler, belirli bir zaman alıyor. Bununla beraber, Retinar ürün ailemizin, en kısa zamanda, Asya bölgesinden yeni siparişler almasını beklediğimizi söyleyebilirim.”

Retinar Ürün Ailesi

Retinar ürün ailesi, farklı ihtiyaçlara hitap eden; Retinar PTR, Retinar PTR-X, Retinar OPUS ve Retinar FAR-AD sistemlerinden oluşuyor. Retinar PTR, taşınabilir olması ve sahada, iki kişi tarafından kolaylıkla kurularak kullanılabilmesi ile öne çıkıyor. Retinar PTR-X, daha uzun menzili ile sabit ve araç üstü uygulamalarda kullanılıyor. Retinar OPUS, Retinar PTR-X ile elektro-optik algılayıcıları bir arada barındırıyor. Ürün ailesinin en yeni üyesi Retinar FAR-AD ise dronlara ve insansız hava araçlarına karşı çevre güvenliğinin sağlanması için özel olarak geliştirildi.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.