Ana Sayfa Haberler Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral ALİŞ: “Hasat Zamanı Yaklaşıyor.”

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral ALİŞ: “Hasat Zamanı Yaklaşıyor.”

MSI Dergisi’nin 171’inci sayısında yayımlanan mesaj, derginin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:

 

Türk savunma ve havacılık sanayisi olarak, büyük adımların atıldığı bir dönem yaşıyoruz. Son yıllarda; yatırımları, projeleri ve ürünleriyle parlak bir performansa imza atan savunma ve havacılık sanayimiz, geçen her günde, dünya pazarındaki etkinliğini daha da arttırıyor. Son 15 yılda yapılan yatırımların meyvelerini toplamaya başlıyoruz. Ancak asıl hasat zamanı, ürünlerimizin kullanımlarının yaygınlaşmasıyla birlikte, önümüzdeki kısa dönemde başlayacak. Bölgesel ve küresel tüm dalgalanmalara ve belirsizliklere rağmen, Savunma Sanayii Başkanlığı önderliğinde sektörümüz, doğru politikaları, doğru uygulamalarla birleştirerek istikrarlı büyümesini sürdürüyor.

Geçtiğimiz yılın ihracat verilerine bakacak olursak yine başarılı bir yılı geride bıraktığımızı görüyoruz. Yönetim Kurulumuz ile birlikte belirlemiş olduğumuz 2 milyar dolarlık ihracat hedefimizi gerçekleştirdik. Fire vermeksizin her sene arttırmayı başardığımız ihracatımızı, çok değil, 7-8 yıl öncesinde hayal edilemeyecek bir seviyeye getirdik. Ancak artık bu mertebeler, bizim için geçmişte kaldı. Ürünlerimize, firmalarımıza ve sanayimize güveniyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Ekonomimize daha çok katkı, daha çok istihdam ve daha çok yatırım için çalışıyoruz. Bu zor görevi, Yönetim Kurulu olarak memnuniyetle üstlenmiş durumdayız.

Artık Türk savunma ve havacılık sektöründe, her gün yeni bir ürünümüzün tanıtımını, yeni bir başarı hikâyesini duyuyoruz, izliyoruz. Kadim tarihimize baktığımızda da göreceğimiz gibi, takipçi olduğumuzda değil, öncü olduğumuzda bu topraklarda söz sahibi olabiliriz. Bu sebeple öncü teknolojilere ve öncü ürünlere olan yatırımlarımızı sürdüreceğiz.

Üretmek kadar, tanıtmak da önemli elbette. Bu yıl, yine Savunma Sanayii Başkanlığı ile birlikte milli katılım gerçekleştirmeyi planladığımız uluslararası fuarlar mevcut. Bunlar, sırasıyla:

  • 17-21 Şubat tarihleri arasında, Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenecek IDEX 2019
  • 2-5 Nisan tarihleri arasında, Brezilya’da düzenlenecek LAAD 2019
  • 10-13 Eylül tarihleri arasında, İngiltere’de düzenlenecek DSEI 2019
  • 18-21 Kasım tarihleri arasında, Tayland’da düzenlenecek Defence & Security 2019
  • 10-12 Aralık tarihleri arasında, Kuveyt’te düzenlenecek GDA 2019

İstanbul’da, 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceğimiz IDEF’19 fuarını, elbette diğer etkinliklerimizden ayırıyorum.

2019 yılında, daha büyük hedeflere yönelik çalışmalarımızı ekip, hasat dönemini heyecanla bekleyeceğiz.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.