Ana Sayfa Haberler Ay’a Gönderilecek Aracın Milli Roket Motoru İlk Kez Ateşlendi

Ay’a Gönderilecek Aracın Milli Roket Motoru İlk Kez Ateşlendi

Alper ÇALIK / a.calik@savunmahaber.com

Savunma Sanayii Başkanlığının bir iştiraki olan DeltaV tarafından, Ay’a ulaşması hedefiyle geliştirilen milli ve özgün hibrit roket motoru, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın da katılımıyla gerçekleştirilen test ile ilk kez ateşlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, DeltaV’nin Şile’deki Roket Motoru Ateşleme Tesisi’nde gerçekleştirilen testi, 11 Nisan’da duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Milli Uzay Programı’nı 9 Şubat’ta ilan etmişti. Programın en dikkat çekici hedeflerinden biriyse Ay göreviydi. Türkiye, Ay görevi ile kendi milli ve özgün teknolojilerini kullanarak Ay’a ilk kez temas etmeyi hedefliyor. 2 aşamalı hedefe göre, önce Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’te insansız bir araç ile Ay’a sert iniş, daha sonra 2028’de de yumuşak iniş gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Bakan Varank, “2023’te biz Ay misyonu hedefimizin ilk ayağını başarabileceğimizi düşünüyoruz. Yani uzay aracımızı inşallah Ay ile buluşturacağız. Türk bayrağını Ay ile buluşturmuş olacağız. Bu manada motorun ilk ateşlemesini burada yapmak bizim açımızdan mutluluk ve gurur verici.” diye konuştu.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.