Ana Sayfa Arşiv ABD’den Kritik Ziyaret. Genelkurmay Başkanı Org. Dunford Ankara’daydı

ABD’den Kritik Ziyaret. Genelkurmay Başkanı Org. Dunford Ankara’daydı

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Org. Joseph Dunford ve beraberindeki heyet, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından kabul edildi.

Heyetlerarası görüşmeye Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler de katıldı.

Toplantıda, Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeler, ABD’nin bölgeden çekilmesi, terör örgütü PKK/YPG’ye verilen silahların geri alınması ve DEAŞ dahil, terör örgütleriyle mücadele konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar toplantıda şu görüşleri ifade etti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri Kürt kardeşlerimize karşı değil, bölgedeki tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristlere karşı mücadele etmektedir. Bu mücadelede ülkemiz, Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne daima saygılı davranmaktadır. Münbiç Yol Haritası süratle tamamlanarak, terör örgütü PKK/YPG bir an önce bölgeden çıkarılmalıdır. Türkiye, sınırlarının güvenliği ve bölgenin istikrarı için gereken her türlü tedbiri almakta kararlıdır.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.