Ana Sayfa Haberler Kazakistan, A400M’nin 9. Müşterisi Oldu

Kazakistan, A400M’nin 9. Müşterisi Oldu

Kazakistan, 2 adet Airbus A400M için sipariş vererek uçağın Almanya, Belçika, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, Lüksemburg, Malezya ve Türkiye’den sonra 9. operatörü oldu. Gelişme, Airbus tarafından 2 Eylül’de duyuruldu.

İmzalanan sözleşme uyarınca ilk uçağın 2024 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Sözleşmede, kapsamlı bir bakım ve eğitim destek paketi de yer alıyor. A400M tedarik sözleşmesiyle birlikte, bakım ve onarım hizmetleri konusunda iş birliği yapmak ve yerel bir C295 bakım merkezinin oluşturulmasını sağlamak amacıyla bir Mutabakat Anlaşması da imzalandı.

Airbus Savunma ve Uzay CEO’su Michael Schoellhorn, “A400M askeri nakliye uçağımızın, Kazakistan’ın taktik ve stratejik hava ikmal operasyonlarının temel taşı olacağına inanıyoruz. Bu yeni sözleşme ile yakın gelecekte artmasını beklediğimiz A400M sipariş sayısını toplam olarak 176’ya ulaştırmış olduk. Teslim edilen 100’den fazla uçak ve operasyonlarda kullanılan 100.000 uçuş saati ile A400M, yeteneklerini kanıtlayarak birçok potansiyel müşterinin beklediği olgunluğa ulaştı.” dedi.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.