Ana Sayfa Haberler Alman Eurofighter Filosu, AESA Teknolojisine Kavuşuyor

Alman Eurofighter Filosu, AESA Teknolojisine Kavuşuyor

Alman Silahlı Kuvvetleri son günlerde yeni sistem alımları ve modernizasyon projeleri ile gündeme geliyor. Son olarak Alman Federal Meclisi, Alman Hava Kuvvetlerinin envanterindeki Eurofighter uçaklarının AESA (Aktif Faz Dizinli Radar) teknolojisine geçmesini içeren bütçeyi onayladı. Alman Eurofighter filosunun AESA radarı ile donatımı sürecini ise HENSOLDT üstlenecek.

Gelişme, HENSOLDT tarafından 17 Haziran’da açıklandı. Firmanın, halihazırda, Almanya-Ulm’daki radar merkezinde, 2.000 çalışanı bulunuyor. Bu proje ile ilave 400’ün üzerinde istihdam öngörülüyor. Firma, bu radarın geliştirilmesi sürecinde ana yüklenici Airbus ve Indra ile yakından çalışıyor.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de 7 Mayıs’ta MSI Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Bayraktar’ın da katılımıyla düzenlenen çevrim içi söyleşisinde, Türk Hava Kuvvetlerinin F-16 savaş uçakları için de bir AESA radarı modernizasyonunun gündemde olduğunu ifade etmişti.

Dört Adet MKS 180 Fırkateyni Tedarik Edilecek

Alman Federal Meclisi, ayrıca, Alman Deniz Kuvvetleri için 4 adet MKS 180 fırkateyninin tedarik bütçesini de onayladı. HENSOLDT, bu gemilerin, AESA teknolojisini temel alan TRS-4D deniz radarlarının tedarikini de üstlenecek. Bu radar, halihazırda, Alman Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılıyor.

Öte yandan NATO’nun dost-düşman tanıma sistemini (IFF) Mode-5 standartlarına yükseltme programının bir parçası olarak Alman Hava Kuvvetlerinin 90 adet Tornado savaş uçağının, HENSOLDT’un Mode-5 uyumlu LTR 400 aktarıcısı ile modernize edileceği de önceki günlerde açıklanmıştı.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.