Ana Sayfa Özel SayılarIDEF 2023 OZEL SAYILAR ANDAR, IDEF’te CAS Çözümlerine Odaklanıyor

ANDAR, IDEF’te CAS Çözümlerine Odaklanıyor

Savunma, havacılık ve uzay sanayisine yönelik elektromekanik hareket sistemleri tasarımı ve üretimi konusundaki yetkinliğini sürekli arttıran ANDAR, akıllı mühimmat güdüm sisteminin bir parçası olan Control Actuation Systems (CAS) çözüm ailesini IDEF’te sahneye çıkarıyor. ANDAR, akıllı mühimmatın hedefe yönelmesi için kullanılan ve kanatçıkları kontrol eden ürün grubu olan CAS çözümünü, yüksek performanslı bir paket olarak sunuyor. ANDAR’ın teknolojiye ve üretim süreçlerine hakimiyeti sayesinde; tasarımı, ağırlığı, kanat yapısı gibi tüm parametreleri farklı olan her bir akıllı mühimmat için özelleştirilmiş bir CAS ürünü, çok hızlı bir şekilde müşteri isteğine uygun olarak tasarlanıp, seri üretime hazır hale getirilebiliyor. Firma, platform gereksinimlerine göre 4-6 ay gibi bir süre içerisinde yeni bir CAS ortaya koyabiliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE), 19-23 Şubat tarihlerinde düzenlenen IDEX 2023 fuarında lansmanı yapılan CAS çözümleri ile tüm dünyadan olumlu geri dönüşler ve yeni talepler almaya başlayan ANDAR, CAS çözüm ailesinin yeni üyelerini tanıtmak ve yurt içindeki entegratörlerin yanı sıra yurt dışından gelecek paydaşlarla da buluşmak adına IDEF’i önemli bir fırsat olarak görüyor. Körfez ülkelerinden Güney Amerika ve Avrupa’ya kadar geniş bir coğrafyadan entegratörlerle buluşacak olan firma, CAS çözüm ailesiyle sahada fark yaratmaya hazırlanıyor.

ANDAR Kurucu Ortağı ve CEO’su Gökhan KOYUNCU
CAS Çözümleri Tek Pakette Sunuluyor

Elektrikli sistemlerin kullanımının giderek artmaya başladığı savunma sanayisi, hava taşımacılığı ve yeni uzay uygulamalarına yönelik geniş bir ürün ailesine sahip olan ANDAR, en alt bileşenlerine kadar tamamen kendi tasarımı olan özgün CAS çözümleri sunarak, dünya çapında rekabet edebilen; hatta bazı alanlarda rekabete öncülük eden bir marka haline geldi. 40 mm çapındaki bir mühimmattan, uzaya gönderilecek roketlere kadar çok geniş bir aralıktaki platformlar için sistem çözümleri geliştirebilen ANDAR, bir elektromekanik sistemi oluşturan; motor, sürücü, dişli kutuları, sensörler ve tüm diğer alt bileşenleri tek tek geliştirebildiği gibi CAS ile bütüncül ve anahtar teslim bir şekilde de kullanıcıya sunabiliyor. Alt bileşenlerin tek tek değil de CAS içerisinde bir paket olarak sunulabiliyor olması; fiyat, ağırlık, teslimat süresi, üretim hızı, üretim kolaylığı ve üretim kalitesinin yanı sıra en önemlisi de toplam sistem performansı noktasında kullanıcı için büyük avantajlar sağlıyor

Performans Kaybı Ortadan Kalkıyor

CAS çözümü, ANDAR’ın, elektromekanik hareket sistemlerinin platformlara entegrasyonu sırasında yaşanabilecek aksaklıkları ve performans kayıplarını gidermek istemesiyle ortaya çıktı. Elektromekanik hareket sistemlerini, son kullanıcıya parçalar halinde sunmak yerine bir bütün olarak öneren ANDAR, entegratörlere bu sayede kaynak ve zaman kazandıran çözümleri ile olumlu geri dönüşler aldı. ANDAR, müşterilerini hem tasarım iş yükünden kurtarmak hem de parçaların optimize olmamasıyla ilgili performans kaybını ortadan kaldırmak için kendi imalatı olan ürünleri uyarlayarak özel bir CAS çözümü haline getirebiliyor. Bu yaklaşımda tüm parçalar ANDAR tarafından tasarlanıyor, üretiliyor, test ediliyor ve bir paket halinde sunuluyor. Müşteriye ise sadece CAS paketini ilgili platforma monte etmek kalıyor.

Kullanıcı için sunduğu kolaylıklar, CAS’ı cazip bir çözüm haline getiriyor. Böyle olunca da ürün ailesine yönelik talep artıyor. Boyutlarına göre farklılık göstermekle birlikte ANDAR, yılda 15 bin CAS ürün ailesi üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Bu da yaklaşık 60 bin elektrik motoru ve yine 60 bin civarında kontrolcü üretimi anlamına geliyor. ANDAR; elektronik sistemler, dişliler ve motorlar gibi alt bileşenlerin yanı sıra entegrasyon için gereken kablaj ve otomatik test düzeneklerinin yer aldığı seri üretim altyapısını tamamladığında, yılda 15 bin adet CAS üretim kapasitesi hedefine ulaşmış olacak.

“Geniş Aralıkta Sistem Çözümü Sunuyoruz”

ANDAR Kurucu Ortağı ve CEO’su Gökhan Koyuncu, IDEF’te sergilenen CAS çözüm ailesi ile geniş aralıkta bir sistem çözümü sağlayabildiklerini belirterek, “Örneğin, 40 mm çaplı mühimmat türlerinin akıllandırılması için geliştirdiğimiz CAS’tan, 200 mm çaplı çok daha büyük platformlarda kullanılabilecek CAS’lara kadar çeşitli büyüklüklerdeki çözümlerimizden örneklerini fuarda paylaşıyoruz. Fuarda bu CAS örneklerimizi sergiliyor olsa da tabii ki üretimimiz bu çap aralığıyla sınırlı değil. En düşük çap aralığından başlayarak seyir
füzelerine ve hatta uzaya gönderilecek roketlere kadar çok geniş bir yelpazede çözüm sağlıyoruz.

CAS çözüm ailemizin yanı sıra standımızda, hava platformlarında kullanılan çeşitli elektromekanik hareket sistemi ürünlerimiz de bulunuyor. Türk savunma ve havacılık sanayisinin imzasını taşıyan çeşitli insansız hava araçlarının yanı sıra HÜRKUŞ, HÜRJET, GÖKBEY ve KAAN için sağladığımız elektromekanik hareket çözümlerini de fuarda anlatıyoruz. ANDAR için IDEF çok verimli bir buluşma platformu.” diyor.

“Her Platformda ANDAR Var”

ANDAR çözümlerinin, kendi stantlarının yanı sıra havacılık sektörünün tüm platformlarında görülebileceğini anlatan Koyuncu, şunları söylüyor: “Türk savunma ve havacılık sanayisinin geliştirdiği neredeyse tüm uçan platformlarında, bir ya da daha fazla ANDAR ürünü var. Uçan milli hava platformlarımızın yanı sıra daha önce yapılmış olanlar dahil, tüm mühimmat çeşitlerinde de ANDAR ürünleri olması için çabalıyoruz. Hem dışa bağımlılığı azaltmak hem de yerlilik oranlarını arttırmak adına ilgili tüm projelere katkı vermeye çalışıyoruz.”

IDEF’te ürün ailesi tanıtımlarının yanı sıra kurulan bağlantıların iş birliğine dönüşmesine yönelik girişimleri de olacağını dile getiren Koyuncu, “ANDAR’ın askeri havacılık platformları için geliştirdiği CAS çözümleri büyük ilgi görüyor. Bugün İHA’larda kullanılan çözümlerimiz, tam anlamıyla rafta hazır ürün setlerine dönüştü. Dünyada yapılacak tüm İHA’lara, özelleştirmeleri hariç tutarsak, neredeyse ilave hiçbir şey yapmadan hazır bir ürün verebilecek ürün yelpazesine sahibiz. Global ölçekte sektöre yön veren bazı platformlar ve ürün sahipleriyle de bu konularda temaslarımız var ve onlarla el sıkışma aşamasına çok
yakınız.” diyor.

ANDAR’ın bu aşamada temasları olan firmaların başında, elektrikli kontrollere sahip, yani ana uçuş kontrol sistemlerinde de elektrikli eyleyicilerin kullanılabileceği bir uçak geliştiren BAE’nin Calidus firması geliyor. Taraflar anlaşmaya vardıkları takdirde, askeri uçaklar ve helikopterler alanında faaliyet gösteren Calidus’un projesine, ANDAR da uçuş kontrol yüzeyleri için geliştireceği elektrikli eyleyicilerle dahil olacak. Anlaşmanın imzalanmasının ardından, elektrikli ana uçuş kontrol sistemlerine sahip bu eşsiz uçakta, bir Türk firmasının da imzası bulunacak

IDEF’in Ardından Sırada DSEI ve Dubai Airshow Var

Katıldığı her fuarda bir yenilikle entegratörlerin karşısına çıkan ANDAR’ın IDEF’ten sonraki fuar gündeminde, eylül ayında Birleşik Krallık’ta düzenlenecek DSEI fuarı ve kasım ayında BAE’de düzenlenecek Dubai Airshow yer alıyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.