ANDAR, 20-24 Şubat tarihleri arasında, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen IDEX 2023 fuarında, elektromekanik hareket sistemleri alanında ortaya koyduğu geniş ürün ailesiyle katıldı. Firma, fuarın ikinci günü olan 21 Şubat’ta, BAE’nin önde gelen devlet kuruluşlarından Tawazun ile bir mutabakat zaptı imzaladı. ANDAR Kurucu Ortağı ve CEO’su Gökhan Koyuncu ile Tawazun Savunma ve Güvenlik Sanayi İlişkileri Sektör Başkanı Muammer Abdulla Abushehab tarafından imzalanan mutabakat zaptı, tarafların, savunma ve havacılık alanındaki projelerde iş birliği yapmasını öngörüyor.

Koyuncu, Tawazun ile yapılan iş birliği anlaşması ile ilgili şu sözleri kaydetti: “Tawazun ile iş birliğimiz, sadece BAE ile sınırlı kalmayabilir. Dünya pazarlarında birlikte neler yapabileceğimizi de değerlendiriyoruz. Her iki tarafın uzun vadeli hedeflerine birlikte nasıl yürüyebileceğine odaklandığımız bu süreçte hem Tawazun’un hem de ANDAR’ın stratejik hedeflerine uygun çerçevenin belirlenmesi konusunda çalışıyoruz. ANDAR’ı; iş süreçleri oturmuş, teknolojisi dünyayla yarışan; hatta bazı konularda öne geçen bir şirket konumuna taşıdık. Çözümlerimizin sadece Türkiye’de değil dünya genelinde karşılığı olduğunu, yurt dışında katıldığımız etkinliklerde net bir şekilde görebiliyoruz. Tawazun ile yaptığımız iş birliği anlaşması da bunun bir kanıtıdır.”

Firma, bir akıllı mühimmatın güdüm sisteminin bir parçası olan CAS (control actuation systems) çözümünün lansmanını da IDEX 2023 fuarında yaptı. ANDAR’ın IDEX 2023 fuarında lansmanını yaptığı CAS çözümünde, bir akıllı mühimmatın hedefe yönelmesi için kullanılan ve kanatçıkları kontrol eden ürün grubu, bir paket olarak sunuluyor. Koyuncu, CAS çözümü ile ilgili sözlerini şöyle ifade etti: “Aslında her bir akıllı mühimmatın tasarımı, ağırlığı, kanat yapısı, kısacası bütün parametreleri farklı. Teknolojiye ve üretim süreçlerine tam hakimiyetimiz sayesinde, herhangi bir akıllı mühimmat için özelleştirilmiş bir CAS ürününü çok hızlı bir şekilde müşteri isteğine uygun olarak tasarlayıp seri üretime hazır hale getirebiliyoruz. 4-6 ay gibi kısa bir süre içerisinde, yeni bir CAS ortaya koyabiliyoruz.”

Koyuncu, Körfez Bölgesi’ndeki iş potansiyeli hakkında ise: “Körfez Bölgesi’ndeki ürünlerimize yönelik ticari potansiyelin yüksek olduğuna inanıyoruz. Bu potansiyeli desteklemek adına bölgede bir varlığınızın olması gerekiyor. Zamanla hem üretimi hem satış sonrası desteği hem müşteri ilişkilerini hem de iş alma, yürütme ve teslim etme anlamında gerçekleştirmemiz gereken tüm adımları üstlenecek bir yapılanmaya sahip olmayı hedefliyoruz. Bu sadece bölge için değil, dünya çapında adım adım geliştirdiğimiz bir süreç. IDEX 2023, bu stratejimizin Orta Doğu ayağı açısından bir dönüm noktası oldu.” dedi.