Ana Sayfa Arşiv Araçlarımızın Ünü Sınırlarımızı Aştı. Çok Daha Güçlü Bir Yapının Parçası Olacağız

Araçlarımızın Ünü Sınırlarımızı Aştı. Çok Daha Güçlü Bir Yapının Parçası Olacağız

Türk Otomotiv ve Savunma Sanayi Şirketi Otokar, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 85 servis yetkilisi ile İstanbul’da, “Hep Birlikte Dijital Geleceğe” temasıyla düzenlenen toplantıda buluştu.

Toplantıya Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Ticari Araçlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Levent Sayar da katıldı.

Genel Müdür Serdar Görgüç toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Otokar’ın, ülke geneline yayılan 100’e yakın servis ağı ile her gün on binlerce müşterisine başarıyla hizmet verdiğini belirtti.

Otokar’ın bu topraklarda doğduğunu ve Türkiye’ye önemli ölçüde katma değer yarattığını söyleyen Görgüç şöyle dedi:

“Geride bıraktığımız 56 yılda çok büyük başarılara hep birlikte imza attık. Son 10 yıldır otobüs alanında Türkiye’nin en çok tercih edilen markası olduk. Bugün on binlerce otobüsümüz Türkiye’den Almanya’ya, İtalya’dan Fransa’ya kadar 50 farklı ülkede milyonlarca yolcuyu güvenle taşımaya devam ediyor. Askeri araçlarımız Türkiye başta olmak üzere 30’dan fazla dost ve müttefik ülkede tercih ediliyor. Araçlarımızın ünü, sınırlarımızı aştı. Mevcut pazar ve ekonomik koşulların da etkisiyle, ihracat pazarlarına önem veriyoruz. Globalleşmeyle gelecek bu büyüklüğün, orta vadede sadece Otokar’a değil ülkemize ve sizlere de fayda getirmesini bekliyoruz. Atılacak adımlarla birlikte hepimiz, daha güçlü bir şirketin ve çok daha büyük bir yapının parçası olacağız. Koç Topluluğu’nun bir şirketi olarak çok iyi biliyoruz ki; ülkemiz varsa biz de varız. Bu nedenle ekonomik koşullar ne olursa olsun evimizi, yurdumuzu ve ana pazarımız olan Türkiye’yi her zaman başımızın üzerinde tutuyoruz.”

Serdar Görgüç, Otokar olarak müşteri memnuniyetini odak noktalarına aldıklarını belirtti.

Otokar açısından, yurt içinde elde edilen her başarının gurur; ürünlerden memnun olan her müşterinin ise en büyük referans olduğunun altını çizen Görgüç, “yarattığınız kullanıcı deneyimi, markamızın gücüne duyduğunuz inanç ve sahiplendiğiniz markamız için hepinize teşekkür ederim. Sizler sahadaki en büyük gücümüzsünüz. Birlikte büyüdük, pazar koşullarına birlikte uyum sağladık; birlikte değiştik ve geliştik” dedi.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, içinde bulunulan dijital çağda, yaşama ve iş yapma biçimlerinin sürekli kabuk değiştirdiğine dikkat çekerek, “bu yeni dönemde, değişen müşteri beklentilerine uyum sağlamak ve cevap verebilmek için dijital dönüşümden en etkin şekilde yararlanmamız gerekiyor” diye konuştu.

Otokar Ticari Araçlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin ise dijital dönüşümün, yaşamın her alanında olduğu gibi iş yapış şekillerinde de ön plana çıktığını ifade etti.

Satış ve satış sonrası hizmetlerin gün geçtikçe önem kazandığını belirten Alptekin, şöyle devam etti:

“Dijital dünya ile birlikte müşterilerin deneyimleri önem kazanıyor. Otokar olarak sektörde bu değişimin öncüsü olmak için ilk adımlarımızı iki yıl önce attık. Üretimden kaliteye, insan kaynağından lojistiğe kadar pek çok farklı alanda dijital dönüşüme öncü olarak 15 projeyi başlattık. Bu projelerin yarısından fazlasını tamamlanarak uygulamaya aldık. Şimdi de servis hizmetlerimizde değişim yolculuğunun ilk adımlarını birlikte atmak istiyoruz.”

Alptekin, dijital dönüşümün gücünden yararlanarak sektörde fark yaratmayı hedeflediklerini belirtti.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül de müşterisini doğru dinleyen, doğru yönlendiren ve edindiği bilgileri işlerine yansıtan markaların, pazarda fark yarattığını söyledi.

On yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markası olduklarını kaydeden Akgül, “Otokar’ın yurt içi ve yurt dışındaki konumunu kuvvetlendirmek, kullanıcılara daha fazla katma değer sağlamak için aralıksız olarak çalışmalara devam ediyor, attığımız her adımda kullanıcı faydasını ön planda tutuyoruz” diye konuştu.

Toplantının son bölümünde, 2018 yılı sonu itibariyle Otokar servisi olarak 10, 20 ve 30’uncu yıllarını tamamlayan firmalara Kıdem Ödülleri; 2018 yılında servis denetimlerinde en yüksek puanı alan, yeni tesis kazandıran ve en yüksek yedek parça cirosu yapan yetkili servislere ise başarı ödülleri Otokar üst yönetimi tarafından takdim edildi.

 

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.