Ana Sayfa Haberler ASELSAN, Özkaynaklı Ar-Ge Projelerindeki Ortaklarıyla Bir Araya Geldi

ASELSAN, Özkaynaklı Ar-Ge Projelerindeki Ortaklarıyla Bir Araya Geldi

ASELSAN, 16 Nisan’da, Ankara’da düzenlediği, Özkaynaklı Ar-Ge Projeleri Üniversite-Sanayi İş Birliği Töreni’nde, birlikte çalıştığı üniversiteler, teknopark firmaları ve KOBİ’lerle bir araya geldi.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün ev sahipliğindeki törene; Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları Celal Sami Tüfekçi ve Mustafa Murat Şeker, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade, iş birliği içindeki üniversitelerin temsilcileri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, ASELSAN, özkaynaklı Ar-Ge projelerinin harcamaları için her yıl cirosunun %7’sini ayırıyor. Şirket, 2018 yılında, özkaynaklı projelere 132 milyon dolar kaynak ayırdı. ASELSAN, 2019 yılı için ise özkaynaklı Ar-Ge projelerine 186 milyon dolar ayırdı ve yeni başlatılması planlanan 162 projesi bulunuyor.

ASELSAN’ın bu projelerde en önde tuttuğu unsurların başında ise iş birlikleri geliyor. Şirket, 2018’de onaylanan proje çalışmalarının 46 tanesinde üniversiteler ve teknopark şirketleri ile 16 tanesinde ise KOBİ’lerle iş birliği yaptı. Bu kapsamda toplam 22 farklı üniversite ile iş birliği kuruldu.

Etkinlik, ASELSAN’ın iş birliği içinde başarılara imza attığı; üniversite, teknopark ve KOBİ’lere plaket takdimiyle son buldu.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.