Ana Sayfa Haberler Asisguard’ın AGGÖZ Çevresel Görüş Sistemi, Binin Üzerinde Araçta Kullanılacak

Asisguard’ın AGGÖZ Çevresel Görüş Sistemi, Binin Üzerinde Araçta Kullanılacak

Asisguard, 16 Mart’ta Ankara’da düzenlediği bir basın toplantısıyla son dönemdeki faaliyetlerini özetledi ve gelecek hedeflerini anlattı. Toplantıda, basın mensuplarının sorularını, Asisguard Genel Müdürü M. Barış Düzgün yanıtladı. Savunma ve havacılık sektörünün Asisguard’ı SONGAR Silahlı Dron Sistemi üzerinden tanıdığını ifade eden Düzgün, Asisguard’ın ürün gamında aslında AGGÖZ Elektro-Optik Görüş Sistemleri, SADAK Askeri Araç Çözümleri ve AYN Ekran Sistemleri gibi farklı ürün aileleri de olduğunun altını çizdi. Düzgün, özellikle elektro-optik sistemler alanında yoğun faaliyetler yürüttüklerine değindi.

Asisguard Genel Müdürü M. Barış Düzgün

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan ve yurt içindeki çeşitli zırhlı araçların modernizasyonunu kapsayan 360 Derece Durumsal Farkındalık Projesi’ni kazandıklarını söyleyen Düzgün, proje kapsamında bine yakın araçta, Asisguard’ın AGGÖZ Çevresel Görüş Sistemlerinin kullanılacağını belirtti. Projenin ilk ayını geride bıraktıklarını ifade eden Düzgün, Kritik Tasarım Gözden Geçirme (CDR) safhasını da tamamladıklarını vurguladı. 3 farklı ülkeyle elektro-optik sistemlerin ihracatı konusunda görüştüklerine değinen Düzgün, bunlardan birinin olumlu sonuçlanmasının bile Asisguard açısından büyük bir başarı olacağının altını çizdi.

AGGÖZ Sürücü Görüş Sistemi

Düzgün, Asisguard’ın SADAK ve AYN ürün aileleriyle askeri kara araçlarına yönelik çözümler de sunduğuna değinerek, “Görüntüleme sistemlerinin yanında, askeri araçların modernizasyonu konusunda da çok kuvvetliyiz. Burada komuta kontrol bilgisayarlarımız, içindeki akıllı monitörler, iç konuşma sistemleri ve görüntüleme sistemlerimizle çok fazla araç üzerinde modernizasyon yaptık. Bu aslında Asisguard’ın saklı bir yüzüydü.” şeklinde konuştu.

AGGÖZ Soğutmalı Uzak Mesafe Görüş Sistemi

Düzgün, dron sistemlerini ve Asisguard’ın diğer faaliyet alanlarını kast ederek şu şekilde devam etti: “Bu iki yüzü birleştirme kararındayız. Artık bu yüzü sizlerin de duyması gerekiyor ki şirketler bizim sadece dron üreticisi olmadığımızı, bizim başka kabiliyetlerimizin olduğunu görsünler. Bu konuda artık bir farkındalık da oluşmaya başladı. Nasıl başladı? Vakıf şirketlerinden bazılarıyla bu konularda anlaşmalar yaptık. Başka sektörlerdeki yine görüntüleme sistemi kullanan firmalarla geliştirme faaliyetleri yapıyoruz. VTOL (dikey iniş kalkış yapan) İHA üreten firmalarla gimballer konusunda konuşuyoruz. Bu sene bir gimbal ortaya koyma hedefimiz var. Bu gimbali hem VTOL araçlarda hem de kendi dronumuzda kullanmayı istiyoruz.”

AGGÖZ Çevresel Görüş Sistemi
AGGÖZ 360 Derece Çevresel Farkındalık Sistemi

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.