SONGAR Silahlı Drone Sistemi’nin ilk teslimatlarını Türk Silahlı Kuvvetlerine 2020 yılında gerçekleştiren Asisguard, SAHA EXPO’nun 3. gününde, bu İHA’nın ihracatına yönelik bir anlaşma imzaladı. Firma tarafından yapılan açıklamada, Afrikalı olduğu belirtilen son kullanıcıya ilişkin ülke ismi ve satışı yapılan ürün sayısıyla ilgili bilgi ise yer almadı.

SONGAR ile ilgili bir diğer gelişme, Asisguard ile Lapis Havacılık arasında, fuarın 2. günü imzalanan iş birliği anlaşması oldu. Asisguard Genel Müdürü M. Barış Düzgün ve Lapis Havacılık Yönetim Kurulu Başkan Vekili S. Nihat Yanık’ın imzaladığı anlaşma kapsamında SONGAR’a, Lapis Havacılık tarafından geliştirilen otopilot sistemi entegre edilecek.

Öte yandan Asisguard, fuarda; ASPİLSAN Enerji, HAVELSAN ve TÜBİTAK BİLGEM ile de çeşitli konularda iş birliği anlaşmalarının altına imza attı.
344 Toplam Görüntüleme, 2 Günlük Görüntüleme