Ana Sayfa Haberler ASPİLSAN, 6. Pil Teknolojileri Çalıştayı’nda, Yeşil Gelecek için Yeşil Enerji Dedi

ASPİLSAN, 6. Pil Teknolojileri Çalıştayı’nda, Yeşil Gelecek için Yeşil Enerji Dedi

ASPİLSAN Enerji, 6’ncısını düzenlediği Pil Teknolojileri Çalıştayı’nda, küresel iklim değişikliğiyle mücadele konusunda enerji ve batarya sektörleri tarafından atılabilecek adımları masaya yatırdı. 15-17 Aralık tarihlerinde Kayseri’de gerçekleştirilen etkinlikte, karbon salınımının azaltılması ve küresel ısınmanın önlenmesi amacıyla alınabilecek tedbirler tartışıldı. Ayrıca; yenilenebilir enerji kaynaklarının, enerji depolama sistemlerinin, lityum iyon bataryaların, yakıt pillerinin ve elektrikli araçların bu amaçla kullanımı gibi konular ele alındı.

Etkinliğin ilk gününün teması, Teknolojik Gelişmeler ve Küresel İklim Değişikliği Çerçevesinde Enerji Çözümleri; 2. günün teması, Pil Teknolojisindeki Gelişmeler ve E-Mobilite Başta Olmak Üzere Artan Pil İhtiyacına Yönelik Çözümler ve son günün teması, Türkiye’de Yerli ve Milli Pil Üretimi ve Pil Üretiminde Ham Madde Tedariki oldu. Bu 3 tema altında, 12 ayrı panel düzenlendi. Panellerde, pil ve batarya sektöründe söz sahibi kurum ve kuruluşların temsilcileriyle çeşitli üniversitelerden akademisyenler bir araya geldi.

ASPİLSAN, Temiz Enerjinin Geleceği için Çalışıyor

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy

Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy şunları söyledi: “Pil teknolojileri yaşadığımız dünyada hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olan ASPİLSAN Enerji olarak kurulduğumuz tarihten bugüne kadar çalışmalarımızı ülkemizin teknoloji ve yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşabilmesini sağlamak adına yürütüyoruz.

Günümüzde dünyanın enerji ihtiyacının büyük bir bölümü fosil yakıtlardan sağlanmaktadır. Fosil yakıtların kullanımının neden olduğu zararlı gazlar küresel ısınma, iklim değişikliği, hava kirliliği ve sera etkisi gibi çevre sorunlarını ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca fosil yakıt rezervleri sınırlı olduğu için artan enerji talebi ile birlikte bu rezervler hızla tükenmektedir.

ASPİLSAN Enerji, 2050 yılı karbonsuz iklim hedefleri konusunda taahhüt veren Avrupa’daki firma/üniversite/araştırma enstitülerinin bulunduğu European Clean Hydrogen Alliance’in üyesidir.”

ASPİLSAN Enerji’nin hidrojen alanında yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgi veren Özsoy, temiz (yeşil) hidrojenin üretimine yönelik olarak elektrolizör ve tüketimine yönelik olarak yakıt pili geliştirdiklerini söyledi. Bu faaliyetleri İstanbul’daki Ar-Ge birimlerinde yürüttüklerini dile getiren Özsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizdeki yeşil hidrojen dönüşümüne çözümler sunabilmek için çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz. Batarya sektörü cep telefonundan başlayan robotik sistemlerden, elektrikli araçlara kadar uzanan geniş bir sektörü kapsayan bir konumda yer alıyor. Karbon salınımının azaltılması adına enerji üretiminin yenilenebilir kaynaklara yöneltmenin de sürdürülebilir olmasının çözümü enerjinin depolanmasından geçiyor. Elektrokimyasal depolamaları bataryalarla yaptığımız düşünüldüğünde bu kapsamda bataryaların önemi daha da artıyor.

ASPİLSAN Enerji olarak Kayseri, Ankara, İstanbul ve Edirne’de bulunan dört ayrı Ar-Ge merkezimizde yürüttüğümüz çalışmalarla, yerli ve milli imkanlarla Türk mühendislerinin emeği ile ülkemizde batarya teknolojilerinin gelişmesi ve dışa bağımlılığımızı azaltmak adına çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.