Ana Sayfa Haberler ASPİLSAN Enerji 41. Yaşını Kutluyor

ASPİLSAN Enerji 41. Yaşını Kutluyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin pil, batarya ve akü ihtiyacını karşılamak amacıyla Kayserili hayırsever vatandaş ve kuruluşların yaptığı bağışlarla 2 Nisan 1981’de kurulan ASPİLSAN Enerji, bu yıl 41. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ASPİLSAN Enerji olarak 41 yıldır yaptığımız her çalışmada ülkemizin enerji sistemleri alanında dışa bağımlılığını azaltacak çözümler sunmayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda da ASPİLSAN Enerji olarak Silindirik Lityum İyon Pil Üretim Tesisi’miz ile birlikte büyük çoğunluğunu yabancı kaynaklı firmaların oluşturduğu enerji depolama alanında yerli ve milli bir atılım yapmış olacağız.

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy

Mayıs 2022’de seri üretime başlayacak olan yeni tesisimizde yılda 21 milyon adet pil hücresinin üretilmesini amaçlıyoruz. Böylece ülkemizde lityum-iyon pil üretimini gerçekleştirerek pil ve batarya kullanan üreticilerin yerlilik oranlarını önemli ölçüde artırmış olacağız. Amacımız hiçbir zaman firma bazlı büyüme ve kalkınma olmamıştır. Önceliğimiz ülkemizde bizimle ilgili alanlarda çalışmalar yapan şirketlere destek vererek yerli bir ekosistem oluşturmaktır. Lityum İyon Pil Üretim Tesisi’mizde yalnızca pil üretilmeyecek, aynı zamanda kendine özgü pil geliştirmelerini yapabilecek yeteneklere de sahip olunacaktır.”

ASPİLSAN Enerji EASA sertifikasyonu sürecini tamamlayarak, sivil havacılık sektörüne de adım attı.

Özsoy, firmanın yakın dönemdeki başarılarını ve faaliyetlerini şu şekilde özetledi: “ASPİLSAN Enerji olarak Türkiye’nin batarya ve pil ihtiyacını karşılamak dışında, yapılan stratejik yatırımlar ve milli güç ile 300’den fazla batarya ile uçak, gemi, insansız hava araçları ve raylı sistemlerin aküsünü de üreterek alanımızda dünyanın sayılı markaları arasına girdiğimizi söyleyebilirim.

Kayseri, İstanbul, Ankara ve Edirne olmak üzere dört ayrı Ar-Ge merkezimizde başta savunma sanayi olmak üzere tüm sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik enerji depolama ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz.

ASPİLSAN Enerji, e-mobilite sektörü için ürettiği bataryaları teslim etmeye başladı.

Farklı deniz platformları için bu yıl ilk ürünlerimizi vermeye başladık. Bunun yanı sıra Arçelik ile birlikte ev aletleri için de bataryalar üretme kararı alarak yeni bir pazara daha adım atmış olduk. Yine telekomünikasyon bataryalarımız ve e-mobilite bataryalarımızla iki ayrı sektöre daha ürünlerimizi vermeye başladık. Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) sertifikasyonu sayesinde sivil havacılık pazarına da girdik.

ASPİLSAN Enerji, telekomünikasyon sistemlerine yönelik ürettiği bataryaların ilk örneklerini kullanıcılara teslim etti.

ASPİLSAN Enerji’nin büyümesinde özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın çok büyük desteği oldu. Bu büyümede, başta ASELSAN olmak üzere, TUSAŞ, Roketsan ve HAVELSAN da değerli katkılar sundular.

ASPİLSAN Enerji olarak ülkemizin teknoloji ve yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşabilmesini sağlamak adına 41 yıldır olduğu gibi bugün ve gelecekte de çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi belirtmek isterim.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.