Ana Sayfa Manşet ASPİLSAN Enerji’den, Sınır Karakolları ve İç Güvenlik Timlerinin Enerji İhtiyacına Yönelik Çözümler

ASPİLSAN Enerji’den, Sınır Karakolları ve İç Güvenlik Timlerinin Enerji İhtiyacına Yönelik Çözümler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, firmanın standını ziyaret ederek ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy’dan, sağladıkları çözümler konusunda bilgi aldı.

ASPİLSAN Enerji, MRBS’21’de, sınır güvenliği faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olan sınır karakollarında kullanılabilecek çözümlerini tanıttı. Bunlar arasında; KANGURU Akıllı Batarya Depolama ve Şarj Kabini, Giyilebilir Askeri Sistem Bataryası ve çeşitli tipteki Enerji Depolama Sistemleri (EDS) yer aldı.

KANGURU Akıllı Batarya Depolama ve Şarj Kabini

KANGURU, aynı anda 80 adet bataryayı şarj edebilen, dolum işlemi tamamlanan bataryaların şarjını otomatik olarak kesen ve bataryaları nem ve sıcaklık açısından ideal şartlarda tutan bir ürün. Özellikle komando ve iç güvenlik birlikleri için geliştirilen Giyilebilir Askeri Sistem Bataryası ise bir tablet bilgisayar ile benzer boyutlara sahip. Personelin hücum yeleği üzerinde taşıyabileceği şekilde tasarlanan sistem; silah üstü termal dürbün, telsiz ve telefon bataryalarını, intikal sırasında dahi şarj edebiliyor. Firma, çeşitli tipteki EDS’lerini ise sınır karakolları ve üs bölgelerinin kesintisiz enerji ihtiyaçlarına yönelik olarak öne çıkarıyor.

Giyilebilir Askeri Sistem Bataryası

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, bu ürünlerin sınır güvenliği faaliyetlerinde kullanımı hakkında şunları söyledi: “KANGURU, sahip olduğu özelliklerle acil bir operasyon durumunda, askeri personelin dolaptaki dolu bataryaları alarak hızlıca yola çıkmasına olanak tanıyor. Giyilebilir Askeri Sistem Bataryası’nı ise ortalama bir askerin, arazideki 10 günlük enerji ihtiyacını karşılayabilecek şekilde geliştirdik. Farklı kapasitelerde üretebildiğimiz EDS çözümlerimiz ise özellikle üs bölgelerinin kritik enerji ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ürün. Teröristlerin, üslerimize yaptıkları baskınlar sırasında en çok başvurduğu yöntemlerden biri de şehir şebekesinin kesilerek, üs bölgesinin elektriksiz bırakılması. Bu tip durumlarda devreye giren EDS çözümlerimiz, çatışma süresi boyunca elektrik sağlayarak, muhabere, radar ve elektro-optik görüntüleme sistemlerinin kesintisiz çalışmasını sağlayabilecek nitelikte.”

Mini Enerji Depolama Sistemi (EDS)

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.