Ana Sayfa Haberler Turkcell, Şebeke Altyapısı için ASPİLSAN Enerji’nin Li-iyon Bataryalarını Tercih Etti

Turkcell, Şebeke Altyapısı için ASPİLSAN Enerji’nin Li-iyon Bataryalarını Tercih Etti

Soldan sağa; ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, ASPİLSAN Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Ahmet Turan Özdemir, Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin ve Tedarik Zinciri Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk

Turkcell, yerli Li-iyon batarya üretimi yapan ASPİLSAN Enerji ile stratejik bir iş birliğine imza attı. Gelişme, ASPİLSAN Enerji tarafından 18 Haziran’da duyuruldu.

İki firma arasında 2019’da başlayan iş birliği, ASPİLSAN Enerji’nin Li-iyon batarya üretimine başlamasıyla somut adıma dönüştürüldü. Turkcell ile ASPİLSAN Enerji Ar-Ge mühendislerinin sürdürdüğü ortak çalışmalar sonucunda, tasarlanan standartlara uygun Li-iyon batarya ürünlerinin geliştirme ve test çalışmaları, Ocak ayında tamamlandı. 18 Haziran’da duyurulan gelişme kapsamında, Turkcell, bu iş birliğini bir adım daha ileriye taşıyarak 2022-2025 döneminde şebekesinde kullanacağı Li-iyon bataryaları, ASPİLSAN Enerji’den tedarik etme kararı aldı. Yapılan anlaşma uyarınca 3,5 yıl boyunca yaklaşık 20 bin adet 48V 100 Ah Li-iyon batarya, ASPİLSAN Enerji’nin Kayseri’deki tesislerinde üretilerek Turkcell’e teslim edilecek. İlk aşamada, Ekim ayına kadar, 300 adet batarya üretilecek.  Ayrıca üretim faaliyetlerinin yanı sıra 2 şirket tarafından, yeni ürün ve batarya teknolojisinin geliştirilmesini kapsayan Ar-Ge çalışmaları da sürdürülecek.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “Her zaman sektörde yenilikçi ürün ve hizmetleri geliştirip uygulayan bir şirket olarak, şebeke altyapımızda ihtiyaç duyulan bataryalarla ilgili önemli bir iş birliğine imza atmış bulunuyoruz. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak amacıyla temel önceliklerimiz arasında yer alan yerlilik yaklaşımımız çerçevesinde, yerli imkânlarla geliştirilen Li-iyon bataryaları altyapımızda kullanarak sektörümüze ve ülke ekonomisine öneli bir katma değer sağlanmasını hedefliyoruz. ASPİLSAN Enerji ile yaptığımız iş birliğiyle ülkemizdeki yerli teknoloji ekosisteminin gelişimine katkımızı devam ettiriyoruz. Sürdürülecek ortak Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra sonbahara kadar ilk bataryaları da teslim alıp şebekemizde uygulamaya başlayarak, sahada yaşayacağımız deneyimle ülkemizde akü teknolojilerinin gelişimine de katkı yapacağına inanıyoruz” dedi.

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy ise “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinden biri olan ASPİLSAN Enerji olarak, tam 41 yıldır ülkemizin enerji sistemleri alanında dışa bağımlılığını azaltacak yerli ve milli ürünlerle geleceğe dönük çözümler geliştiriyoruz. Yenilikçi çözümlere ulaşmak ve bunları ülkemize kazandırmak adına birçok alanda Ar-Ge faaliyetleri yürütüyoruz. Enerji sektöründeki son teknolojilerin dünyayla aynı anda ülkemizde de kullanılmasını sağlamaya yönelik gerek uluslararası alanda Ar-Ge iş birlikleri gerekse üretim imkânları üzerine çalışmalarımızı yürütüyoruz. Turkcell ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sonrasında haberleşme teknolojilerinde ülkemiz için çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. Proje kapsamında ASPİLSAN Enerji tarafından dizayn edilip üretilen 48V 100Ah standartlarında Li-iyon batarya ürünleri, Turkcell şebekesinde yaygın olarak kullanılmaya başlıyor olacak. Böylece ülkemiz için ekonomik açıdan bu proje ile önemli bir katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.