Ana Sayfa Özel DosyalarIDEF 2021 Ateşçi, Mühimmat Üretimine Yenilikçi Çözümler Sunuyor

Ateşçi, Mühimmat Üretimine Yenilikçi Çözümler Sunuyor

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir (sağda), Ateşçi standını ziyaret etti ve firmanın Genel Müdürü Selçuk Özdemir (solda) kendisine bir hediye takdim etti.

Mühimmat üretim makineleriyle tanınan Ateşçi, fuarda, üreticilerin ihtiyaçları ve müşterilerinin geribildirimleri doğrultusunda geliştirdiği 4 yeni makineyi tanıttı. Bunlar şu şekilde sıralandı:

  • Dinamik Dolum Makinesi
  • Küçük Dolum Makinesi
  • Ağırlık Tartma Makinesi
  • Mekanik Mastarlama Makinesi

Verimli ve Güçlü Dolum Makineleri

Dinamik Dolum Makinesi

Bunlardan Dinamik Dolum Makinesi, kapsüllü kovanların içerisine barut doldurup, mermi çekirdekleriyle birleştirerek fişek üretiyor. Dakikada 200 adetlik üretim kapasitesine sahip olan bu makine, güçlü ve detaylı tasarımıyla rakiplerinden ayrılıyor. Bu alanda kullanılan geleneksel makinalarda mühimmat bileşenleri, makina içerisindeki ayrık istasyonlarda durağan haldeyken bütünleniyor. Ateşçi’nin Dinamik Dolum Makinesi’nde ise dairesel hareketlerle daha çok “S” harfine benzeyen bir yol izleyen mühimmat bileşenleri, hareketli halde bütünleniyor. Bu şekilde, her istasyona tahsis edilmiş döner tablalar üzerinde çok yüksek kapasitede ve sıkı toleranslarda fişek imalatı mümkün hale geliyor.

“Küçük Dev” ile Tanışın

Ateşçi, Kuzey Amerika’daki sektörel gerçekleri dikkate alınarak tasarladığı Küçük Dolum Makinesi’ni, küçük ölçekli ve düşük bütçeli üreticilerin ilgisine sunuyor. Uluslararası arenada “Little Giant (Küçük Dev)” adıyla pazarlanan bu ürün, bir evin bodrumuna sığabilecek boyutlarda olmasına rağmen günde 80 bin adede yakın tabanca ya da tüfek fişeği kapasitesiyle neredeyse bir fabrika kadar üretim yapabiliyor. Ayrıca, avantajlı fiyatıyla küçük yatırımcılar için sektöre giriş fırsatı sağlıyor.

Küçük Dolum Makinesi

Mühimmat Üretiminde Hatalı Ürüne Yer Yok

Bir merminin ağırlığı balistik performansını ciddi şekilde etkiliyor. Fişeklerin kalitesine her yönden önem veren Ateşçi, mermilerin ve montajı tamamlanmış fişeklerin, kalite kontrol aşamasında ağırlıklarını ölçmek amacıyla Otomatik Ağırlık Tartma Makinelerini geliştirdi. Bu üniteler hassas ölçümleri hızlıca gerçekleştiren tasarımıyla göz dolduruyor. Benzer amaçlarla kullanılan diğer makineler, mühimmatın ağırlığını, fişekler bant üzerinde hareket halindeyken ölçüyor. Dinamik bir sistemde gerçekleştirilen ölçümler makinelerin hareketli aksamından gelen titreşimlerden etkilenerek daha tutarsız sonuçlar verebiliyor. Ateşçi’nin yeni geliştirdiği Ağırlık Tartma Makinesi ise bileşenleri gruplar halinde banttan alıyor ve ağırlık ölçümünü, statik olarak ayrık tartım hücrelerinde gerçekleştiriyor. Bu da çevresel etmenlerden arındırılmış, çok daha hassas ve istikrarlı bir ölçüm yeteneğini beraberinde getiriyor.

Fuarda ilk kez duyurulan Mekanik Mastarlama Makinesi ise dolum için hazır hale getirilen kovanların boyutlarını doğrusal harekete duyarlı sensörlerle mekanik bir sistem üzerinde ölçüyor. Bazı üreticilerin boyutsal muayene taleplerini dikkate alan Ateşçi, bu makineyi portföyündeki görüntü işleme teknolojisine dayanan optik muayene ünitelerine alternatif olarak piyasaya sunuyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.