Ana Sayfa Haberler AVS’den Havacılık Emniyetine Uygun Uçuş Tulumları

AVS’den Havacılık Emniyetine Uygun Uçuş Tulumları

MSI Dergisi’nin IDEF 2019 Hava Sistemleri Özel Sayısı’nda yayımlanan içerik, derginin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:

 

Her türlü askeri tekstil ve saraciye malzeme konusunda geniş bir ürün yelpazesine sahip olan AVS Savunma Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. (AVS), IDEF 2019’da, Hava Kuvvetleri Komutanlığı (Hv.K.K.lığı)’na özel olarak ürettiği ürünleri sergiliyor. Kalitesinden ödün vermeyen müşteri odaklı bir yaklaşım benimseyen firmanın, geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Firmanın öne çıkan ürünlerinden biri de havacılık emniyetine yönelik kaideler gözetilerek tasarlanan uçuş tulumları.

 

Amaca Özel Kıyafetler

AVS’nin Hv.K.K.lığına özel ürünleri arasında; uçuş tulumlarının yanı sıra eğitim elbiseleri, karargâh kıyafetleri, mesdresler, mühimmat yeleği, balistik koruyucu ürünler ve çeşitli teçhizat yer alıyor.

AVS, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına yönelik olarak ürettiği farklı tipteki kıyafetlere, göreve uygun yetenekler kazandırıyor. Örneğin, firmanın havacı personel için üretilen uçuş tulumları, havacılık emniyeti açısından, yanmaz ve antistatik kumaştan üretiliyor. Antistatik özellik sayesinde, uçuş tulumları, üzerlerinde statik elektrik yükü bulundurmuyor. Böylece, hem hava aracı içerisinde oluşabilecek tehlikeli kıvılcımların önüne geçiliyor hem de hassas aviyonik ekipman, elektrostatik boşalmanın (electrostatic discharge) zararlı etkilerinden korunuyor.

O tarihte Genelkurmay Başkanı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, EFES-2018 tatbikatı sırasında, AVS’nin standını da ziyaret etmişti.

Sürdürülebilir Büyüme

AVS, 1998 yılında, savunma ve güvenlik alanında faaliyet gösteren kullanıcıların ihtiyaç duyduğu her türlü tekstil malzemeyi üretmek maksadıyla kuruldu. Sahip olduğu modern ve yenilikçi çizgiye uygun olarak sürekli son teknolojiyi takip eden firma, kullanıcı ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde geliştirdiği inovatif yaklaşımlarla sürdürülebilir bir büyüme sergiledi.

Hâlihazırda yurt içindeki güvenlik güçlerinin güvenilir tedarikçisi konumunda olan AVS, ürünlerini pek çok farklı ülkeye de başarıyla pazarlıyor. 20 yılı aşkın tecrübesine ilave olarak, müşteri odaklı çalışma anlayışıyla Türkiye’yi dünya pazarında da başarıyla temsil eden firma, kalitesinden ödün vermeden, yerli ve milli üretim yaklaşımıyla sistematik ve planlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.

Türkiye’nin 2023 için tanımlanan hedeflerinden üzerine düşeni yapmak adına ihracat faaliyetlerine ara vermeyen AVS, bir yandan da yeni yatırımlar yapmaya ve Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. Kendi ürünlerini tasarlayıp geliştiren, üreterek ihracatını yapan AVS, sergilediği sürdürülebilir başarı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savunma ve havacılık firmaları için çerçevesini çizdiği, 2053 Küresel Güç Türkiye konsepti kapsamında tüm gayretiyle çalışıyor.

 

Tanıtım Faaliyetleri Son Sürat

NATO’nun satın alma kuruluşu NSPA’nın ve UNICEF’in tedarikçileri arasında yer alan AVS, Orta Doğu, Balkan ve Afrika ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerindeki güvenlik güçlerinin; giyim, kuşam ve her türlü saraciye ihtiyacını karşılıyor. Yurt dışında da yoğun bir tanıtım faaliyeti yürüten AVS’nin, katıldığı fuarlar arasında; DSEI (İngiltere), IDET (Çekya), GDA (Kuveyt), DIMDEX (Katar), DSA (Malezya), KADEX (Kazakistan), Eurosatory (Fransa) ve ADEX (Azerbaycan) var. Türkiye’de düzenlenen IDEF ve FİEP gibi sektörel etkinliklere de katılan AVS, İzmir’deki EFES-2018 ve Kars’taki KIŞ-2019 tatbikatlarında yer alarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

 

Her Türlü Tekstil için Tek Adres

AVS, sahip olduğu geniş ürün yelpazesi ile kara, deniz ve hava kuvvetleri ile emniyet teşkilatlarının ihtiyaç duyabileceği her türlü tekstil ve saraciye ürünü tedarik edebiliyor. Bu ürünlerin bir kısmını kendi üreten firma, bir kısmını ise alanında lider firmalarla yaptığı distribütörlük anlaşmaları vasıtası ile kullanıcıya sunuyor.

AVS’nin askeri eğitim elbiseleri grubundaki ürünler şunlardan oluşuyor:

  • Kamuflajlı ya da kamuflajsız olarak üretilebilen eğitim kıyafeti
  • Eğitim parkası
  • Soğuk iklim parkası ve eldiveni
  • Özel kuvvetler eğitim elbisesi
  • Şapkalar
  • Deniz kuvvetleri vardiya kazağı
  • Panço

Askeri karargâh kıyafetleri grubunda ise şu ürünler bulunuyor:

  • Günlük harici üniforma (deniz kuvvetleri için yazlık ve kışlık ayrı olmak üzere)
  • Karargâh yeleği
  • Kısa kollu yazlık gömlek
  • V yakalı kazak
  • Mont
  • Şapka ve kayık kep
  • Pardösü
  • Kaban
  • Yazlık ve kışlık mesdres
  • Merasim kuşamı ve kılıcı
  • Kıta merasim kıyafeti

 

Balistik Ürünler, Saraciye ve Teçhizat

AVS, müşterileri için, her türlü balistik koruyucu ürün ve teçhizatı da tedarik ediyor. Bunlar içerisinde, askeri kullanıma yönelik olarak taktik balistik yelekler, emniyet güçlerinin kullanımı için de çevik kuvvet balistik yeleği ve özel harekât balistik yeleği bulunuyor. Sahip oldukları NIJ 0101.06 standardı ile IIIA seviyesinde koruma sağlayan bu yelekler, ön ve arkasındaki ceplere konulan plakalarla daha yüksek koruma seviyesine yükseltilebiliyor. Firma, balistik koruyucu başlıkları ise kullanıcı ihtiyaçlarına göre farklı tiplerde tedarik ediyor.

AVS’nin oldukça geniş saraciye ürün ailesinde; mühimmat yeleği, sırt çantası, bel çizmesi, kar kıyafeti ve farklı tipte çadırlar yer alıyor. AVS, ürün gamını; uyku tulumu, taktik gözlük, tabanca kılıfı, matara, palaska, gaz maskesi, kelepçe, kalkan, diz-dirsek korumaları ve cop gibi teçhizat ile tamamlıyor.

 

Personelin Konforu Ön Planda

AVS, tekstil malzemelerin üretimini, kendi fabrikasındaki kalifiye işçileri ile gerçekleştiriyor. Ürün tasarımında insan odaklı yaklaşım benimseyen firma, bu ürünleri ile en üst seviye personel konforunu hedefliyor. AVS’nin tüm ürünlerinde, zorlu koşullar altında çalışan personelin hayat kalitesini arttıracak özellikler bulunuyor.

Örneğin, AVS’nin eğitim elbiseleri ve standart parkaları, yüksek mukavemetin yanı sıra su itici, anti-alerjik ve anti-bakteriyel özelliğe sahip olacak şekilde üretiliyor. Benzer özelliklere sahip karargâh kıyafetleri ise yüksek ütü tutuşları ile uzun süre ütülenmeden kullanım imkânı sunuyor. Ayrıca AVS’nin ürünlerinin hemen hemen tamamı, ısı, ışık ve nemden etkilenmeden rengini uzun süre koruyor.

AVS’nin geniş ürün yelpazesinden örnekler.

 

İhtiyaca Göre Şekillenen Ürünler

Müşteri odaklı bir yaklaşım benimseyen AVS, tüm ürünlerini, müşteri ihtiyaçlarına göre farklı tasarımda ve renklerde imal edebiliyor. Örneğin eğitim elbiseleri, istenilen kamuflaj deseninde üretiliyor. Firma benzer şekilde, mühimmat yeleklerini de kullanıcının istekleri doğrultusunda, farklı mühimmat tiplerini taşıyacak şekilde yeniden tasarlıyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.