Ana Sayfa Haberler Baykar’ın AKINCI’sı, 2 Bin Kilometre Uçarak Azerbaycan’a Gitti

Baykar’ın AKINCI’sı, 2 Bin Kilometre Uçarak Azerbaycan’a Gitti

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), yeni bir başarıya daha imza attı. TEKNOFEST Azerbaycan’da hem statik alanda sergilenecek hem de uçuş gösterileri yapacak olan iki adet Bayraktar AKINCI TİHA, 2 bin km’lik uzun bir uçuşun ardından Azerbaycan’a ulaştı.

Festivale katılmak için 21 Mayıs sabahı Çorlu’dan havalanan ilk Bayraktar AKINCI, Türk hava sahasını geçtikten sonra uçuşa Gürcistan üzerinde devam etti. Gürcistan’ı geçtikten sonra Azerbaycan hava sahasına giren AKINCI, yaklaşık 5 saatte Bakü’ye ulaştı. Öğle saatlerinde yola çıkan ikinci AKINCI da aynı rotayı izleyerek yaklaşık 2 bin km’lik uçuşu başarıyla gerçekleştirdi. Bayraktar AKINCI TİHA’lar, Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’na indiler.

Baykar tarafından konuyla ilgili yayınlanan basın bülteninde, Bayraktar AKINCI’nın, Türk havacılık tarihinde, 3 ülke geçerek yaklaşık 2 bin km uçan ilk İHA olduğu vurgulandı.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.