Ana Sayfa Haberler Bayraktar KALKAN DİHA, Sistem Tanımlama Testlerinden Geçti

Bayraktar KALKAN DİHA, Sistem Tanımlama Testlerinden Geçti

Baykar tarafından özgün olarak geliştirilen Bayraktar KALKAN DİHA (Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı), test faaliyetlerini sürdürüyor. Baykar’dan 7 Nisan’da yapılan açıklamaya göre, Bayraktar KALKAN, 30’uncu uçuşunu Edirne’nin Keşan ilçesinde yer alan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirdi. İcra edilen test uçuşunda sistem tanımlama testlerinden başarıyla geçen Bayraktar KALKAN, test kapsamında 14.500 feet irtifaya çıkarken, 70 saatlik başarılı uçuş süresini de geride bıraktı.

Baykar BG-160 ile Gece ve Gündüz Keşif Yapabiliyor

Otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüş modlarını gerçekleştirebilen Bayraktar KALKAN, 30’uncu uçuş testini, Baykar tarafından geliştirilen Baykar BG-160 kamerasıyla gerçekleştirdi. Bayraktar KALKAN, termal görüntüleme kabiliyetine sahip Baykar BG-160 elektro-optik sistem sayesinde geceleri de yüksek çözünürlüklü görüntüler alarak, 24 saat keşif, gözetleme ve hedef tespiti görevlerini yapabiliyor.

Piste İhtiyaç Duymadan Her Alanda Dikey Kalkış Yapabiliyor

Gücünü 4 adet elektrikli motor ve 1 adet düşük tüketimli benzinli motordan alan Bayraktar KALKAN, elektrik motorlarıyla dikey kalkış yaptıktan sonra seyir uçuş moduna geçerek seyrini sadece benzin motoruyla gerçekleştiriyor. Bu motorlar ile 14.500 feet üzerinde irtifaya çıkabilen Bayraktar KALKAN DİHA, 7 saatten fazla görev uçuşu gerçekleştiriyor. Dikey kalkış ve iniş yapabilen milli DİHA, herhangi bir piste ihtiyaç duymadan, üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda rahatlıkla görev uçuşları gerçekleştirerek, keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütecek.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.