Berkin Mühendislik, 2014 yılında çıktığı yolda, “savunma sanayisi ve diğer mühendislik alanlarında; mükemmeliyetçi yaklaşımla katma değeri yüksek projeler gerçekleştirmek ve kalifiye insan kaynağı yetiştirmek” misyonuyla ilerlemeye devam ediyor. Bu doğrultuda firma; kabiliyetlerini, ürünlerini ve iş birliklerini sürekli geliştiriyor.
Berkin Mühendislik, kuruluşunun ardından, altyapı yatırımlarına ara vermeden gelişimini sürdürdü. Bu kapsamda, önce elektronik tasarım ve üretim kabiliyeti ile yazılım tasarım kabiliyeti kazandı. İlerleyen süreçte ise ürünlerinin tüm donanımlarını kendi bünyesinde, yerli ve milli olarak tasarlamaya ve üretmeye başladı.
Berkin Mühendislik, bugün; sistem mühendisliği, savunma teknolojileri, su altı sistemleri, haberleşme ve elektronik sistem tasarımı ve üretimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Uzmanlık alanları ise şöyle sıralanıyor:
- Atış Kontrol Sistemleri Adaptasyon ve Arayüz Birimleri Tasarımı ve Üretimi
- Güdümlü Mermi Sistemleri Adaptasyon ve Arayüz Birimleri Tasarımı ve Üretimi
- Radar Sistemleri Adaptasyon ve Arayüz Birimleri Tasarımı ve Üretimi
- Veri Dağıtım Sistemleri Tasarımı ve Üretimi
- Ara Birim Sistemleri Tasarımı ve Üretimi
- Su Altı Sistemleri Entegrasyonu
- Uygulama Yazılımları
Berkin Mühendislik’in, bu uzmanlık alanlarında ortaya koyduğu ürün ve çözümleri, hem Türkiye’nin hem de dost ve müttefik ülkelerin envanterinde bulunan ya da yakın zaman da envanterine girecek çeşitli platformlarda görev alıyor.
Platform Üreticilerinin Güvenilir Çözüm Ortağı
Berkin Mühendislik Genel Müdürü Yücel Atalay, önümüzdeki dönemde, farklı platform üreticileri ile iş birliklerini, daha da arttırarak sürdürmeyi hedeflediklerini belirtiyor: “Kabiliyetlerimizi arttırdıkça ve yeni ürünleri ortaya çıkarttıkça, sektörde, hem yüklenici firmalarla hem de KOBİ ölçeğinde firmalarla iş birliklerimiz gelişiyor. Ürünlerimiz, büyük ve orta ölçekli firmaların platform ve sistemlerinde yer alarak, farklı işlevleri yerine getiriyorlar. Biz de bu ürünleri geliştirirken, kendi alanımıza girmeyen alt bileşenlerde, Türkiye’de üretilen ne varsa kullanıyoruz. Bu iş birliklerimizi, mevcut ve yeni ürünlerimizle arttırmayı; böylece platformlarımızın yerlilik oranlarını daha da üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz.”