Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan ve BİTES ana yükleniciliğinde yürüyen Kara Kuvvetleri Komutanlığı Artırılmış Gerçeklik (KARAR) Projesi’nin başlangıç toplantısı yapıldı. 22 Eylül’deki toplantı, BİTES’in Ankara’daki ofisinde gerçekleştirildi.
KARAR projesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçlarına yönelik olarak, 2 adet prototip artırılmış gerçeklik sisteminin geliştirilmesi hedefleniyor.
Bunlardan, Zırhlı Araç Komutanı ve/veya Personeli için Artırılmış Gerçeklik (AG) Sistemi, personelin araç içindeki ve dışındaki durumsal farkındalığını artırarak ve dost unsurlarla haberleşmesini kolaylaştıracak. Ayrıca muharebe kaynaklarının etkin kullanımı konusunda araç komutanına karar desteği sağlayacak.
Meskûn Mahal Muharebesi (MMM) AG Sistemi ise meskûn mahallerde gerçekleştirilen operasyonlarda komando kolunda görev yapan personele, olası tehditleri belirleme, dost ve düşman ayrımı yapabilme ve belirli prosedürleri uygulama konularında karar desteği sağlayacak. Sistem ayrıca kol personelinin durumsal farkındalığı da artıracak.
KARAR projesinin sözleşmesi, SSB ile BİTES arasında 18 Ağustos’ta, IDEF’21 sırasında imzalanmıştı.