Ana Sayfa Haberler BMC, AKTAN’ı Gün Yüzüne Çıkardı

BMC, AKTAN’ı Gün Yüzüne Çıkardı

MSI Dergisi’nin 182’nci sayısında yayımlanan IDEF’19 Özel Dosyası’nın üçüncü bölümündeki haber aşağıda paylaşılmıştır:

 

IDEF Özel Dosyası’nın ilk bölümünde, BMC’nin fuarda ilk kez sergilediği; ALTAY tankının T1 sürümü ve Tank Taşıyıcı araç ile ALTAY tankının seri üretiminde yer alacak ana alt yükleniciler ile imzalanan sözleşmeye ilişkin haberlere yer vermiştik. Bu bölümde ise Muharebe Sahası Hava Araçları Akaryakıt Tankeri ve Konteyner Taşıyıcı ile ilgili haberlerle devam ediyoruz.

Muharebe Sahası Hava Araçları Akaryakıt Tankeri

 

BMC’nin Akaryakıt Tankeri (AKTAN) projesi kapsamında geliştirdiği ve fuarda ilk kez sergilediği araçlardan biri de Muharebe Sahası Hava Araçları Akaryakıt Tankeri oldu. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, uçak ve helikopter gibi hava araçlarına, operasyonun aksamaması için karadan akaryakıt ikmali yapılabilmesi maksadıyla özel olarak geliştirilen araç, 12.000 litre akaryakıt taşıyabiliyor. Araç, kendi tankındaki yakıtı, pompa vasıtasıyla gerekli hava araçlarına aktarabildiği gibi, farklı bir yakıt tankından veya bir aracın deposundan da emiş yaparak farklı bir noktaya pompalayabiliyor. Araç ayrıca, aynı anda veya ayrı ayrı 4 hava aracına kadar yakıt ikmali yapabiliyor.

Gerektiğinde tam olarak boşaltılabilmesi için eğimli şekilde tasarlanan tank içerisinde, hareket halinde çalkantıları önlemek için dalgakıranlar bulunuyor. Yüzeyi balistik sızdırmazlık malzemesi ve yangın geciktirici boya kaplanan tank gövdesinin ana malzemesi ise alüminyum alaşım. Demiryolu gabarisine uygun olarak tasarlanan araç, aynı zamanda A400M kargo uçaklarına da yüklenebiliyor.

BMC tarafından 6×6 Taktik Tekerlekli Araç üzerine şekillendirilen Konteyner Taşıyıcı ise 20 fitlik standart konteynerleri taşıyabiliyor.

Konteyner Taşıyıcı

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.