Savunma, uzay, havacılık, elektronik, telekomünikasyon, otomotiv ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren CDT Bilgi Teknolojileri; elektronik tasarım ve üretim otomasyonu alanında çözümler üretiyor. Firma, bilgisayar destekli tasarım teknolojileri bağlamında; analiz, simülasyon ve üretim süreçlerini de içerecek şekilde baskı devre kartı (Printed Circuit Board / PCB), FPGA/ASIC tasarımı, kablolama tasarımı, PCB üretimi, güvenilirlik mühendisliği ve ileri test teknolojileri gibi farklı alanlarda, geniş bir yelpazede çözümler üretiyor. DragonFly 3 boyutlu yazıcı sistemiyle sektörde adından söz ettiren CDT Bilgi Teknolojileri, elektronik ve kablolama alanındaki yeniliklerin paylaşıldığı CDT TechDay etkinlikleri ile de profesyoneller ve sektör temsilcilerini bir araya getiriyor.
CDT Bilgi Teknolojileri, müşterilerine ihtiyaç duydukları konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri verirken, uluslararası kabul gören yenilik ve teknolojileri, yerel hizmetler ve uzmanlıkla birleştirmeyi de ihmal etmiyor. Firma, bu alanlarda yaptığı çalışmalarla Türkiye’de ve dünyada faaliyet gösteren pek çok savunma sanayisi şirketine de hizmet ve çözüm sağlıyor.CDT Bilgi Teknolojileri’nin sunduğu çözümler gerek Türkiye gerekse faaliyette olduğu diğer bölgelerdeki alanında uzman firmalar tarafından kullanılıyor. Firma üretim teknolojileri çözümleriyle İngiltere ve İrlanda’da hizmet verirken, aralarında Suudi Arabistan’ın da olduğu Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerinde de faaliyet gösteriyor.
DragonFly ile 3 Boyutlu Tasarımlar
Nano dimension teknolojisi ile sunulan Additively Manufactured Electronics (AME) destekli DragonFly’ı 2018 yılında piyasaya sunan firma, bu ürünle elektronik baskı devreleri üretiminde adeta çığır açtı. Piyasaya sürüldüğünden bu yana birçok inovasyon ödülüne layık görülen DragonFly, 3 boyutlu bir üretim makinesi olarak, tüm dünyada, özellikle de savunma, uzay ve havacılık sanayisinde ileri teknoloji geliştiren kurumlar tarafından satın alındı. DragonFly, geleneksel malzeme ve yöntemlerle istenilen performansın elde edilemediği durumlarda devreye giriyor. Klasik yöntemlerle üretilen baskı devre kartlarının düz olması gerekirken; DragonFly, farklı şekillerde PCB’ler üretilebilmesine imkân tanıyor. Bu yüzden de eski üretim yöntemlerindeki kısıtlardan dolayı 3 boyutlu tasarımların hayata geçirilemediği pek çok alanda teknoloji geliştiren ve AR-GE faaliyetleri yapan kurumlar için ideal bir mühendislik ve üretim aracı haline geliyor.

Zamandan ve Maliyetten Tasarruf
NASA’nın da aralarında yer aldığı uzay ajanslarının yanı sıra farklı ülkelerin kara, hava ve deniz kuvvetlerinden dünyanın önde gelen AR-GE ve teknoloji geliştirme merkezlerine kadar birçok kurum ve firma tarafından kullanılan DragonFly, özellikle savunma sanayisi alanında yerli ve milli değer yaratma hedefine benzersiz destek sağlayabilecek, elektronik üretim konusundaki en önemli ürünlerden biri olma özelliği taşıyor. Yerli tasarımların prototip üretimi için yurt dışına gönderilmemesi, farklı denemelerin hem zaman hem maliyet hem de gizlilik içerisinde yapılabilmesi DragonFly ile mümkün oluyor. Haftaları bulan prototip üretim sürecini saatlere indirerek tasarımın sonucunu kısa sürede görme imkânı sunan DragonFly; otomotivden sağlığa, havacılıktan telekomünikasyona, tüketici elektroniğinden savunma sanayisine kadar pek çok sektörde, elektronik ürünlerin tasarımında, 2 boyutlu düşünceden 3 boyutlu düşünceye geçiş sağlıyor.
Elektronik ve Kablolama Teknolojilerindeki Gelişmeler CDT TechDay’de
CDT Bilgi Teknolojileri, farklı ülkelerde de kabul gören uzmanlığını ve üretici firmalardan aldığı destekle zenginleştirdiği kapsamlı teknolojik vizyonunu, CDT TechDay ile kullanıcılarla ve uzmanlarla buluşturmaya devam ediyor. 2023’te elektrik ve kablolama teknolojilerindeki gelişmelerin konuşulduğu CDT TechDay 2023; savunma, havacılık, otomotiv ve dayanıklı tüketim sektörlerinin önde gelen profesyonellerini bir araya getirdi.

Tasarım, üretim ve test teknolojileri alanındaki yeniliklerin tanıtıldığı etkinlikte, yerli ve yabancı konuşmacılarla katılımcılara etkileşimli bir ortam sunuldu. Sektör temsilcileri, etkinlikte uygulama alanlarında kullanılan teknolojik yenilikleri, sektörel gelişmeleri, Türkiye’deki ve dünyadaki başarılı uygulamaları katılımcılarla paylaştı. Etkinlikte; “Reinventing the Industry: Additively Manufactured Electronics”, “Driving Innovations with Siemens Digital Threads” başlıklı oturumlar gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra MEXT Teknoloji Merkezi ile yapılan çalışmalar anlatıldı. Oturumların ardından gerçekleştirilen Xcelerator Technology Innovation Awards ödül töreninde, ödüller sahiplerine takdim edildi. Bu yıl CDT TechDay kapsamında Türkiye’de ilk kez “Capital Users Meeting” ve “MADe Workshop” da düzenlendi.