Collins Aerospace’in Amerikan Deniz Kuvvetlerine sunduğu TCTS Inc. II (Tactical Combat Training System Increment II / Taktik Muharebe Eğitim Sistemi Sürüm II) programına, Amerikan Hava Kuvvetleri de katıldı. 7 Temmuz’da duyurulan gelişme ile yeni nesil hava muharebe eğitimi, kuvvetler arası iş birliğine dayalı bir çözüm haline geldi.
TCTS Inc. II, 5’inci nesil platformlar da dâhil olmak üzere, savaş uçaklarında görev yapan pilotlara, hava muharebe eğitimi vermek amacıyla geliştirildi. ABD ve müttefiklerinin gelecekteki eğitim projelerinin dijital temelini de atacak bu iş birliğinde, Amerikan Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetlerinin hâlihazırda yatırım yaptığı bu projeden hem kısa sürede ve az maliyetle faydalanmayı hem de projeye çeşitli katkılar sağlamayı hedefliyor.
TCTS Inc. II, Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından, P6CTS (P6 Combat Training System / P6 Muharebe Eğitim Sistemi) olarak adlandırılacak. Sistem, simüle edilmiş muharebe ortamlarında sağladığı eğitimle pilotların, her türlü göreve hazır olmasında önemli roller alacak.