Ana Sayfa Haberler Özgün ve Yenilikçi Uydu Sistemleri Geliştiren CTech, Dost ve Müttefik Ülkelerle İş Birliğine Hazır

Özgün ve Yenilikçi Uydu Sistemleri Geliştiren CTech, Dost ve Müttefik Ülkelerle İş Birliğine Hazır

Standında, uydu sistemleri alanındaki çalışmalarının ulaştığı son noktayı sergileyen CTech, hem uydu üzerinde yer alan çeşitli alt sistemler hem de hava ve kara platformları için uydu muhabere çözümleri geliştiriyor. Türkiye’nin ilk özgün haberleşme uydusu Türksat 6A’da önemli görevler üstlenen firma, bu uydu için geliştirdiği ve kalifikasyonu tamamlanmış telemetri ve telekomut alt sistemlerini, ziyaretçilerinin ilgisine sundu.

CTech’in, Karıştırmaya Dayanıklı Uydu Terminali, sahip olduğu teknik özelliklerle Türkiye’de ilk; dünya genelinde ise ikinci ürün olma özelliği taşıyor. Firma, Türkiye’de kullanıma giren ürün için NATO’dan ihale daveti almayı bekliyor.

CTech’in standında, Türksat 6A uydusu için geliştirilen ve kalifikasyonu tamamlanmış telemetri ve telekomut alt sistemleri sergilendi.

CTech, farklı ihtiyaçları karşılayan Mobil Uydu Terminali Ürün Ailesi’ni de geliştirdi. Firmanın standında, bu ürün ailesinin 2 üyesi sergilendi. Bunlardan biri, TUSAŞ’ın ANKA-S ve AKSUNGUR insansız hava araçlarında kullanılan terminal oldu. Bu terminalin maketi, TUSAŞ standında da ANKA-S ile birlikte yer aldı. Ailenin sergilenen ikinci üyesi ise kara platformları için geliştirilen 12 inç anten çapına sahip terminal oldu. Bu terminalin maketi de BMC standında, VURAN aracı ile birlikte sergilendi.

CTech’in Karıştırmaya Dayanıklı Uydu Terminali, sahip olduğu teknik özelliklerle Türkiye’de ilk; dünya genelinde ise ikinci ürün olma özelliği taşıyor.

CTech’in öne çıkarttığı bir diğer çözümü, Milimetre Dalga Radyo Linki oldu. Güvenlik alanında, entegre sınır yönetimi kapsamında; sivil alanda ise Turkcell tarafından kullanılan sistem, 60 ve 80 GHz frekanslarında çalışabiliyor.

TUSAŞ’ın ANKA-S ve AKSUNGUR insansız hava araçlarında kullanılan mobil uydu terminali (solda) ve kara platformlarında kullanılan mobil uydu terminali (ortada).

CTech, fuarda, çok sayıda yabancı heyeti ağırladı. CTech İş Geliştirme Direktörü Bülent Karaaslan, yurt dışına yönelik iş birliği çalışmaları konusunda şunları söyledi: “İlk aşamada Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdiğimiz özgün çözümlerimiz, Türk son kullanıcılardan tam not alıyor. Bu çözümler, uluslararası pazarda da rekabetçi birer alternatif olarak öne çıkıyor. Karıştırmaya Dayanıklı Uydu Terminali gibi çözümlerimiz ise zaten dünya üzerinde çok az sayıdaki ürün arasında yer alıyor. CTech olarak dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını, farklı iş birliği modelleri ile karşılamaya hazırız.”

Güvenlik alanında, entegre sınır yönetimi kapsamında; sivil alanda ise Turkcell tarafından kullanılan Milimetre Dalga Radyo Linki, 60 ve 80 GHz frekanslarında çalışabiliyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.