Ana Sayfa Haberler Cumhuriyetin 100’üncü Yılında, Donanma Tarihinin En Büyük Geçit Töreni

Cumhuriyetin 100’üncü Yılında, Donanma Tarihinin En Büyük Geçit Töreni

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Cumhuriyetin 100’üncü yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 29 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda düzenlenecek etkinlikle, 100 geminin katılımıyla Türk donanma tarihinin en büyük geçit töreni gerçekleştirilecek. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında MSB tarafından planlanan etkinlikleri paylaştı.

İstanbul Boğazı’nda Türkiye’nin Gövde Gösterisi

Tuğamiral Aktürk, 29 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda 100 gemi ile geçit töreni icra edileceğini belirterek şunları söyledi: Başta TCG ANADOLU olmak üzere, donanmamızdan 100 geminin katılacağı geçit törenine, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ile birlikte 20 muharip uçağımız da eşlik edecek ve Sayın Cumhurbaşkanımız selamlanacaktır. Geçit töreninde ayrıca 101 pare top atışı da gerçekleştirilecektir. Faaliyet, Donanma tarihimizdeki en büyük geçit töreni olacaktır.”

Atatürk ve Mehmetçik Fotoğrafları Sergisi

Aktürk, aynı gün Ankara’da yapılacak ve Mehteran Birliğinin marşlar seslendireceği yürüyüşe ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Cumhuriyetin kuruluş yılına atfen 1.923 personel ile katılacağını kaydetti. Öte yandan Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında; Ankara’da Millet Kütüphanesi ve CEPA AVM’de 24-29 Ekim, MKE İmâlat-ı Harbiye Müzesinde ise 27-29 Ekim tarihleri arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün Mehmetçiklerle çekilmiş fotoğrafları ve Mehmetçiğin 100 yıllık zaman diliminde icra ettiği görevlerden kesitlerin yer aldığı fotoğraflardan oluşan sergi düzenlendi.

81 İlde Kutlamalar Hazırlandı

Kutlamalar kapsamında 29 Ekim’e kadar İzmir ve Antalya’da Türk Yıldızları; Trabzon, Erzurum, Adana, Samsun, Sivas, Elazığ, Ankara ve İstanbul’da SOLOTÜRK gösteri ve selamlama uçuşları gerçekleştiriliyor. Türkiye ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personelinin katılımıyla Bakü’de Mustafa Kemal Atatürk-2023 Tatbikatı; Hırvatistan ve Kosova’da Armoni Mızıkası Komutanlığı etkinlikleri; Antalya’da Bulgaristan, Slovenya, Arnavutluk ve Romanya’nın da katıldığı Bölgesel Oryantiring Müsabakası ve  81 ilde Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı Ağaç Dikim Faaliyeti gibi pek çok etkinlikle Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlanıyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.