Ana Sayfa Manşet DEICO’nun 2023 Hedefleri: Rafta Hazır Ürünler ve İhracat

DEICO’nun 2023 Hedefleri: Rafta Hazır Ürünler ve İhracat

DEICO, kuruluşundan beri kaydettiği en büyük başarıyı, “bir hedefe inanmış, başarmaya odaklı, genç ve dinamik bir ekibi oluşturmak” olarak görüyor.

“Elektronik test ve ölçüm sektöründe dünyadaki sayılı firmalardan biri olma” vizyonu ile yola çıkan DEICO, 25 Ekim’de, kuruluşunun 8. yıl dönümünü kutladı. Tamamladığı projeler sayesinde test ve ölçüm denilince sektörde akla ilk gelen firmalardan biri olmayı başaran firma, kuruluşunun 10. yıl dönümüne dair hedeflerini de belirledi. DEICO, 2023’te, rafta hazır ürünleri bulunan ve cirosunun %15’ini ihracattan elde eden bir firma olmayı hedefliyor.

DEICO, 8. kuruluş yıldönümünü; üstlendiği projelerde, 400’ü aşkın test ve ölçüm sistemini başarıyla teslim etmiş bir şirket olarak kutluyor. Bu sistemler, savunma ve havacılık sanayisinin yanı sıra tüketici elektroniği, otomotiv, gıda ve medikal gibi farklı sektörlerde de kullanılıyor.

DEICO Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Alantar

DEICO Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Alantar, firmanın 8 yılda ulaştığı noktayı şöyle anlatıyor: “8. yılımızı; hedeflerini ve gelecekte yürümek istediği yolu stratejik planı ile resmetmiş; ekip olarak ortak hedeflere yürüyen bir şirket olarak tamamladık. Geldiğimiz nokta itibariyle 45’i mühendis ve 20’si tekniker olan, toplam 78 kişilik bir ekibimiz var. Yıllık ciromuz, 36 milyon lira mertebesine ulaştı. Tamamladığımız 400’ün üzerinde, devam eden 100’ü aşkın proje ve farklı ihtiyaçlar için geliştirdiğimiz yenilikçi çözümlerle ilerlemeye devam ediyoruz. Son 1 yıldır raftan hazır satılabilecek ürünler için ciddi yatırımlar yapıyoruz. Ürün gamımızı büyüterek, ihracatımızı arttırma ve dünyaya açılma sürecimizi hızlandırmak gayretindeyiz.”

En Büyük Başarı, İnsan Kaynağı

DEICO, kuruluşundan beri kaydettiği en büyük başarıyı, “bir hedefe inanmış, başarmaya odaklı, genç ve dinamik bir ekibi oluşturmak” olarak görüyor. Firmanın, kısa sürede çok miktarda test ve ölçüm sistemini geliştirip üreterek teslim edebilmesinin arkasında da bu ekip yer alıyor.

Sektör ortalamasının altında bir personel değişim oranını yakalayan DEICO, büyürken deneyimin yukarıdan aşağıya aktarılması ile ilgili zorlukları ise uyguladığı iş modeli ile aşıyor. Bu kapsamda DEICO ekibi, takımlar şeklinde organize oluyor ve bu takımlar, birbirleri ile eşgüdüm halinde ve bilgi aktarımını yukarıdan aşağıya sağlayarak iş süreçlerini yönetiyorlar.

Otomatik test ekipmanları (Automated Test Equipment / ATE), DEICO’nun lokomotif ürün grubu olarak öne çıkıyor. Fotoğrafta, Aviyonik Kart ve Birim Test Sistemi (AKBTS) görülüyor.

DEICO, bir diğer başarısını; “Türkiye’de, elektronik test ve ölçüm sistemleri alanında bir sektör yaratmış olmak” şeklinde tarif ediyor. Firma yetkilileri, açtıkları yoldan giden ve yeni kurulan şirketlerle Türkiye’de elektronik test ve ölçüm sektörünün oluştuğuna dikkat çekiyor.

Teslim ettiği 400’ü aşkın cihaz ile sağladığı müşteri memnuniyeti de DEICO’nun 8 yıllık dönemde öne çıkarttığı başarıları arasına yer alıyor.

Türkiye’nin Önde Gelen Projelerine DEICO Katkısı

Otomatik test ekipmanları (Automated Test Equipment / ATE), DEICO’nun lokomotif ürün grubu olarak öne çıkıyor. Bu ürün grubu, elektronik sistem üreticilerinin test ve ölçüm ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen jenerik çözümler sunuyor. DEICO, ATE sistemlerini, teknoloji ve kalite konularında dünya genelindeki alternatiflerle rekabet edecek şekilde geliştiriyor ve üretiyor. DEICO’nun çözümleri, benzer sistemleri daha önceden yurt dışından tedarik eden Türk firmalarının da tercihi olmayı başardı.

DEICO, aviyonik test ekipmanları konusunda da faaliyet gösteriyor ve Fonksiyonel Test Cihazları geliştiriyor. Bu cihazlar; aviyonik görev bilgisayarları, uçuş kontrol birimleri ve arayüz birimlerinin; üretim, aviyonik sertifikasyon ve bakım-onarım süreçlerinde kullanılıyor. Firma, yurt içindeki müşterilerinin hizmetine sunduğu bu ürünleri için Avrupa’daki potansiyel müşterileri ile de görüşmeler yürütüyor.

DEICO, sektörün son dönemde geliştirdiği uçuş kontrol sistemleri, batarya yönetim sistemleri ve elektronik kontrol birimleri gibi kontrolcü içeren ürünler için donanımın çevrim içinde olduğu (Hardware-In-The-Loop / HIL) test sistemleri de sunuyor. Bu sistemlerin içinde yer alan ve DEICO tarafından geliştirilen SLSC modülleri, yurt dışına da satılıyor.

DEICO’nun elektronik test ve ölçüm cihazı çözümleri, Türk savunma ve havacılık sektörünün yürüttüğü, önde gelen projelerde kullanıldı ve kullanılmaya devam ediyor. Bu projeler arasında; MİLGEM, HİSAR hava savunma sistemleri, ALTAY, HÜRJET, HÜRKUŞ, T129 ATAK ve Milli Muharip Uçak da yer alıyor. Bu platformlardaki birçok ürün, DEICO cihazları ile test edildi ve doğrulandı.

DEICO, aviyonik test ekipmanları konusunda da faaliyet gösteriyor ve Fonksiyonel Test Cihazları geliştiriyor. Fotoğrafta, Aviyonik Birim Test Sistemi görülüyor.

Sektörün Akademili Şirketi

DEICO’yu sektörde farklı bir konuma taşıyan konulardan biri de eğitim alanındaki çalışmaları. DEICO Akademi, 2020 yılında, elektronik tasarım ve üretim sektöründe öne çıkan programlara ve standartlara yönelik sertifikalı eğitimler düzenlenmesi hedefiyle faaliyetlerine başladı. DEICO, akademi bünyesindeki eğitimleri yoğunlaştırmak ve bilgi ve birikimini sektörle paylaşmak doğrultusundaki çalışmalarına devam ediyor.

2023 Hedefleri: Ürünleşme, Kurumsallaşma, Tesisleşme, İhracat

DEICO Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Alantar, DEICO’nun, savunma ve havacılık sektöründe geldiği noktayı şöyle ifade ediyor: “Öncelikle yola çıktığımızda varmak istediğimiz noktayı iyi belirlemeye ve buna bağlı kalmaya hep dikkat ettik. Test ve ölçüm sektöründe dünyadaki sayılı firmalardan biri olmayı kendimize vizyon olarak belirlemiştik. Bu vizyon doğrultusunda ilerleyen bir şirketiz. Geldiğimiz noktada, savunma ve havacılık sektörünün test ve ölçüm ihtiyacına karşılık vererek önemli bir ihtiyacı karşıladığımızı düşünüyoruz. 2019 yılında başladığımız ihracatı arttırmak ve çeşitlendirmek, kısa vadedeki hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

DEICO’nun ihracatını gerçekleştirdiği DE9001 – SLSC Sinyal Şartlandırma Modülü.

Alantar, DEICO’nun, kuruluşunun 10. yıl dönümünü kutlayacağı 2023’e dair hedeflerini ise şöyle anlatıyor: “2 yıl içinde, öncelikle PXI ve LXI tabanlı ürün projelerimizi tamamlamak ve ürünlerimizi piyasaya sürmek gayesindeyiz. Özellikle sensör ölçümü ve veri toplama sistemleri konusundaki yeni ürünlerle bu alanda da çözüm üreten ve ürünleri olan bir şirket olmayı amaçlıyoruz. İhracatımızın ciromuz içindeki payını %15’e ulaştırmak, bu yeni ürün ve sistemlerle mümkün olacak.

Stratejik planımız kapsamındaki projelerimizden biri olan tesisleşme, bizim için önemli konular arasında yer alıyor. DEICO’nun tek çatı altında tasarlayıp üretebileceği, modern bir tesis için planlama çalışmalarına başladık. Bu projeyi de 2 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz.

Süreçlerimizin olgunlaşması ve dijitalleşmesi de kaynak harcayacağımız ve sonuca ulaştıracağımız çalışmalar arasında yer alıyor:  Son 3 yıldır bu alanda çok önemli adımlar atarak tüm çalışmalarımızı kurumsal kaynak yönetim platformuna taşıdık. Kuramsal gelişimimizi, eksik süreçlerimizin oluşturulması ve dijitalleştirilmesiyle devam ettiriyoruz. DEICO’yu, kişilerin çok kıymetli olduğu; ama kişilerden bağımsız bir kurum haline getirecek dönüşümü, 2 sene içinde tamamlama gayesindeyiz.

10. yılında DEICO, yüksek teknolojik test ve ölçüm cihazları üreten, rafta hazır ürünleri bulunan, bunları tüm dünyaya satan, kurumsallaşma sürecini tamamlamış ve tesisleşmiş bir şirket olma yolunda önemli adımlar atmış olacaktır.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.