Ana Sayfa Haberler Deniz Harbi için Leonardo Çözümleri: Tespit Et ve Angaje Ol

Deniz Harbi için Leonardo Çözümleri: Tespit Et ve Angaje Ol

Türk Deniz Kuvvetlerinin güvenilir tedarikçisi ve Türk savunma ve havacılık sanayisinin önemli bir çözüm ortağı olan Leonardo, IDEF 2019’da, 40 mm Deniz Topları ürün ailesinin en yeni üyesi OTO Marlin 40’ı ve AWHERO İnsansız Helikopterini sunmaktadır.

 

40 mm Deniz Topları Efsanesi, OTO Marlin 40 ile Devam Ediyor

Alanında lider firmalardan biri olan Leonardo’nun; 850 adedin üzerinde üretmiş olduğu 40 mm‘lik deniz topları, dünyada, 30 farklı deniz kuvveti tarafından başarıyla kullanılmaktadır. Leonardo, güncel olarak 40 mm‘lik deniz topları ürün ailesine OTO Marlin 40 sistemini eklemiştir.

Düşük ağırlığı ve küçük boyutları ile öne çıkan; bu özellikleri ve 40L70 topu ile etkinliğinden hiçbir şey kaybetmeyen OTO Marlin 40, füze savunma, hava savunma ve satıh hedeflerine karşı kullanım gibi zorlu görevlerde, yüksek performans sergilemektedir.

OTO Marlin 40, düşük ağırlığı ve küçük boyutları ile öne çıkıyor; bununla beraber, 40L70 topu ile etkinliğinden hiçbir şey kaybetmiyor.

 

Kullanıcıya büyük bir esneklik sağlayan OTO Marlin 40, bir savaş yönetim sistemi ya da atış kontrol sistemine bağlı olarak görev yapabildiği gibi, optik nişangâh ve balistik bilgisayar ile bağımsız olarak da görev yapabilmektedir. Bu iki operasyon şeklinin, aynı anda kullanıma hazır olma kabiliyeti sayesinde, hangisinin kullanılacağına, kullanıcının o anda karar vermesi de mümkün olmaktadır. Sistemin, güverte altında birimlerinin olmaması, düşük ağırlık ve küçük boyut özellikleri, OTO Marlin 40’ın, küçük tonajlı gemilere bile kolaylıkla entegre edilebilmesine imkanı sağlamaktadır.

OTO Marlin 40, hızlı ve hafif gemi ve devriyeler için özel olarak tasarlanmıştır. Uzaktan kumandalı versiyonunda boş ağırlığı 2.100 kg’dır. OTO Marlin 40, saniyede 120 derece döndürülebilir ve çok amaçlı programlanabilir eklenti mühimmat kullanabilir. OTO Marlin 40’ın yüksek performansı, esnekliği ve hafifliği onu gemilerin ana veya ikincil silahlarına önemli bir alternatif haline getirmektedir.

AWHERO’nun yeni modeli, geliştirme ve üretim faaliyetlerinin sürdürüleceği yeni tesisin açılışında gösterildi.

 

AWHERO, İnsansız Helikopter Pazarında Oyunun Kurallarını Değiştirecek

AWHERO; keşif/gözetleme, çevre kirliliği kontrolü, iç güvenlik ve doğal afet müdahalesi gibi çeşitli görevleri yerine getirebilen insansız helikopter olarak geliştirildi. Geliştirme faaliyetleri  Sistemi Dinamici SpA tarafından 2012 yılında başlatılan helikopter, 2016 yılında Leonardo tarafından satın alınarak Leonardo ürün ailesinin bir parçası haline gelmiştir. 15 Şubat tarihinde, İtalya‘nın Piza şehrinde, AWHERO’nun geliştirme ve üretim faaliyetlerinin sürdürüleceği yeni tesisin açılışı, Leonardo tarafından gerçekleşmiş olup seri üretim öncesi AWHERO’nun özellikleri tanıtılmıştır.

Leonardo’nun sahip olduğu sistem entegrasyon ve hava platformları faydalı yük geliştirme kabiliyetleri, AWHERO‘ya avantaj sağlamakta olup rakiplerinin önüne geçirmektedir. 200 kg sınıfındaki insansız helikopter, 6 saati aşan bir süre havada görev yapmaktadır. Tüm alt sistemleri yedekli olan AWHERO, kullanıcısına yüksek güvenilirlik sağlamakta olup radar, elektro-optik algılayıcı, elektronik destek sistemi, LIDAR ve haberleşme sistemleri ile donatılabilmektedir. Deniz görevleri için güverte sensörü ve özel olarak geliştirilen oto pilot modları entegre edilerek AWHERO‘ya gemilerden otomatik iniş ve kalkış kabiliyeti kazandırılmıştır.

AWHERO, orijinal tasarım için optimize edilmiş yeni gövdeye, yeni yakıt sistemine, yeni kompozit kuyruk rotor şaftına ve yeni su soğutmalı motora sahiptir. Helikopter, ilk uçuşunu, başarıyla gerçekleştirmiş olup prototip uçuş faaliyetleri devam etmektedir. Bu kapsamda 2019 yılı sonlarında askeri sertifikasyonun tamamlanması hedeflenmektedir. Leonardo, Avrupa Birliği’nin stratejik savunma araştırma fonunun OCEAN 2020 deniz kesif ve deniz güvenliği araştırma projesinde lider firma olarak seçilerek sözleşme imzalamıştır. Projede 42 Avrupa havacılık firmasının liderliğini üstlenecektir. Proje kapsamında AWHERO, 2019 yılı içinde, gemiye konuşlandırılarak deniz keşif ve gözetleme görev kabiliyetlerinin gösterimini yapacaktır.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.