Ana Sayfa IDEF 2021 – Hava Sistemleri Özel Sayısı DT Savunma, AMETEK İş Birliği ile Büyüyor

DT Savunma, AMETEK İş Birliği ile Büyüyor

Savunma ve havacılık sanayisinde ihtiyaçlara etkin çözümlerle ve hızlı bir şekilde cevap verilmesi, önemini her dönem koruyan bir konu olarak öne çıkıyor. Bu noktada DT Savunma ve Havacılık A.Ş. (DT Savunma), hem kurduğu iş birlikleri hem de kendi geliştirdiği özgün ürünlerle sektörün ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. Firma, Nisan ayında, AMETEK Aerospace ve Defence (AMETEK) ile süregelen iş birliğine yeni bir iş kolunu daha ekleyerek sektöre verdiği katma değerli hizmetleri daha da çeşitlendirdi.

DT Savunma, sektöre sunduğu çözümler ve teknolojik iş birlikleri ile büyümesini sürdürüyor. Ana faaliyetlerini; global malzeme tedariki, Ar-Ge projeleri ve özgün ürün çözümleri olarak belirleyen firma, 2018 yılında kuruldu. Kısa zaman içerisinde sektörde “katma değerli” çözümler sunma hedefini benimseyen firma, yaklaşık 1 yıldır faaliyetlerini Ankara-OSTİM Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yürütüyor.

DT Savunma Genel Müdürü Cihan Mendi

ABD merkezli DIMO Corporation firmasının Türkiye’deki ana distribütörü olan DT Savunma, elektromekanik sistemlerde dünyanın sayılı firmalarından biri olan AMETEK’in Türkiye’deki temsilciliğini ve çözüm ortaklığını da üstleniyor.

AMETEK’in Power Data Systems (PDS / Güç Veri Sistemleri) ve Sensors and Fluid Management Systems (SFMS / Algılayıcılar ve Akışkan Yönetim Sistemleri) gruplarının Türkiye temsilciliğini yapan DT Savunma, 1 Nisan itibarıyla AMETEK’in Thermal Management Systems (TMS / Isıl Yönetim Sistemleri) Grubu’nu da temsilciliklerine ekledi.

DT Savunma, elektromekanik sistemlerde dünyanın sayılı firmalarından biri olan AMETEK’in Türkiye’deki temsilciliğini ve çözüm ortaklığını da üstleniyor.

AMETEK TMS Grubu, ısıl (termal) yönetim ve hareket kontrolü alanlarında ürünler sağlıyor. PDS Grubu; eyleyiciler, güç dağıtım sistemleri, güç üretim sistemleri ve veri toplama sistemleri alanlarında faaliyet gösteriyor. SFMS Grubu ise algılayıcı ve akışkan yönetim sistemi çözümleri üzerine çalışıyor. Böylece DT Savunma, Türk savunma ve havacılık sektörüne geniş bir yelpazede çözümler sunabilen bir konuma yükselmiş oldu.

DT Savunma, 2018 yılından beri, yaklaşık 10 farklı proje için AMETEK’in 15 farklı ürününü, son kullanıcılar ve sektör firmaları için tedarik etti. DT Savunma Genel Müdürü Cihan Mendi, sektöre verdikleri hizmeti şöyle anlatıyor: “Bu projelerin her birinde, ihtiyaç duyulan çözümü en iyi şekilde karşılayacak ürünleri, hızlı ve maliyet-etkin bir şekilde sağladık. AMETEK’in geniş ürün ailesi ve farklı alanlardaki derin tecrübesi, ciddi bir fark yaratıyor; bunu her seferinde gözlemliyoruz. Bu fark, DT Savunma’nın hizmetleri ile birleşince kullanıcı memnuniyetini en üst seviyeye taşıyan bir çözüm ortaya çıkıyor. Teslim ettiğimiz ürünlerle ilgili, hem kullanıma hem de bakım-idameye yönelik destek vermeye devam ediyoruz. Projelerin, bizim de katkımız ile başarılı olmasından da ayrıca büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.”

DT Savunma, tecrübesini, kendi ürün geliştirme vizyonuyla bir araya getirerek, kendi özgün ürünü olan Milli Gösterge Paneli’ni geliştiriyor.

Hedef, Yüksek Katma Değer

DT Savunma ve AMETEK’in iş birlikleri ile ilgili gelecek hedefleri, katma değeri yüksek ürünleri ve uzun vadeli çalışmaları kapsıyor. Hem Türk son kullanıcılarına hem de Türk savunma ve havacılık sektörü firmalarına daha iyi hizmet vermek için DT Savunma ve AMETEK, bazı ürünlerin Türkiye’de, yerli katma değerlerle birlikte sunulması için de çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların da yıl sonuna kadar başlatılması planlanıyor.

Mendi, AMETEK ile iş birliklerini, sektörün beklentileri kapsamında kurguladıklarının altını çiziyor: “AMETEK ile verimli bir iş birliği yürütüyoruz. Attığımız ve atacağımız adımlarla da bu iş birliğinin, hem son kullanıcılar hem sektör firmaları hem de bizler için sürdürülebilir şekilde olmasını sağlıyoruz ve sağlamaya devam edeceğiz.”

Son Kullanıcı için Özgün Ürünler

DT Savunma, bir yandan da son kullanıcı için bir dizi özgün ürün geliştiriyor. Bu çalışmaların bir bölümü, ürün geliştirme ve yerlileştirme boyutunda ilerlerken bir bölümü ise Ar-Ge boyutuna da sahip.

DT Savunma’nın son kullanıcılar ile birlikte yaptığı Ar-Ge çalışmaları neticesinde kara araçları için geliştirdiği Milli Gösterge Paneli ve Redresör, son kullanıcının modernizasyon çalışmaları kapsamda ortaya çıkan özgün ürünler arasında yer alıyor.

Kara Araçlarına Modern Sürücü Göstergesi

DT Savunma, geliştirdiği özgün redresör çözümünü, Türk son kullanıcıların iki farklı tip aracına entegre ediyor.

Modern askeri kara araçlarında, sürücünün önünde yer alan panelde, klasik analog göstergeler yerine akıllı ve sayısal göstergelerin kullanımı, giderek artıyor. Bu tür göstergeler, yapılması gerekebilecek bilgilendirmelerin çeşitliliği ve göstergenin değişen ihtiyaçlara göre uyarlanabilmesi nedeniyle dünya genelindeki silahlı kuvvetler gibi kullanıcılar tarafından da tercih ediliyor.

Yeni üretilen araçlar, hâlihazırda bu tür göstergeler takılı halde geliyor. Envanterde bulunan araçların ise bu tür göstergeleri kullanabilmesi için modernizasyondan geçmesi gerekiyor.

Türkiye’deki bir son kullanıcı için 90 aracı kapsayan bir modernizasyon faaliyetini, önemli kabiliyetlere sahip biri yerli biri yabancı 2 çözüm ortağıyla beraber başarıyla tamamlayan DT Savunma, bu çalışmadan kazandığı tecrübeyi, kendi ürün geliştirme vizyonuyla bir araya getirerek, kendi özgün ürünü olan Milli Gösterge Paneli’ni geliştiriyor.

Milli Gösterge Paneli; merkezine sayısal bir göstergeyi alan, aynı zamanda analog göstergelerin ve ikaz lambalarının kullanılmasına imkân tanıyan, yazılım güncellemeleri ile değişen ihtiyaçlara uyarlanabilen bir ürün. Milli Gösterge Paneli’nin sayısal göstergesinde; eğim ve açı sensörü çıktılarının gösterimi ve yazılımla değiştirilebilen diğer bilgiler yer alabiliyor. Panelde; hız ve toplam kilometre göstergesi, devir göstergesi, motor hararet göstergesi, motor yağ basınç göstergesi, yakıt seviyesi göstergesi ve akü voltaj göstergesi gibi klasik analog göstergeler de yer alabiliyor. Birçok askeri son kullanıcı, özellikle yedeklilik için, bu analog göstergelerin varlığının devam etmesini talep ediyor. Bununla beraber, Milli Gösterge Paneli’nin, tüm alanını kaplayan, büyük ve tek bir sayısal göstergeye sahip bir sürümü de bulunuyor.

DT Savunma, Milli Gösterge Paneli ile hem modernizasyon projelerinde hem de yeni araç projelerinde yer almayı hedefliyor. Türk son kullanıcıların referansı ile bu çözümün, yurt dışında da ilgi göreceği ve önemli bir ihracat potansiyeline sahip olacağı, DT Savunma’nın öngörüleri arasında yer alıyor.

Modüler Elektromekanik Sistem Çözümleri

DT Savunma ve Karya Sistem Mühendislik Ltd., ortak markaları MODEL ile özellikle savunma ve havacılık sektörü için çeşitli çözümler sunuyorlar.

DT Savunma ve Karya Sistem Mühendislik Ltd., ortak markaları MODEL ile özellikle savunma ve havacılık sektörü için çeşitli çözümler sunuyorlar. Bunlardan biri de Redresör çözümü.

Kara araçlarının, özellikle yeni faydalı yükleri taşıyabilmesi için sahip olmaları gereken altyapının bileşenlerinden biri de redresör. Alternatif akımı doğru akıma çeviren redresöre duyulan ihtiyaç, araç modernizasyon projelerinde de öne çıkıyor.  Özgün redresör çözümünün, Türk son kullanıcıların iki farklı tip aracına entegre edilmesi planlanıyor.

Ayrıca MODEL markası altında tasarımları süren Pan/Tilt Sistemleri ve Güç Dağıtım Sistemleri ile sektörde dışa bağımlılığı azaltacak yerli ve milli çözümler sunulması da hedefleniyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.