Sektörün önemli “proje yüklenicisi” firmalarından biri olmayı hedefleyen DT Savunma’nın fuar gündemini, bu yönde gerçekleştirdiği çalışmalar oluşturdu. Firmanın faaliyetleri arasında, sektörün ihtiyaç duyduğu çeşitli çözümleri, özgün olarak geliştirmek de yer alıyor. DT Savunma, bu kapsamda kara ve hava sistemlerinde kullanılan güç elektroniği ürünleri arasında yer alan; Redresör, Güç Dağıtım Sistemi ve Fanları, fuarda ön plana çıkarttı.
DT Savunma aynı zamanda, Türkiye’de üretilmeyen çözümleri, yurt dışı iş birlikleri ile sektöre, güvenilir bir tedarikçi olarak sağlıyor. Bu kapsamda, Nisan ayında, AMETEK ile süregelen iş birliğine, AMETEK’in Thermal Management Systems (TMS / Isıl Yönetim Sistemleri) Grubu’nu da ekleyen ve hizmetlerini çeşitlendiren firma, standında, bu iş birliği kapsamında yer alan ürünleri de sergiledi. DT Savunma Genel Müdürü Cihan Mendi, AMETEK ile iş birliklerini genişletmelerinin sektörde nasıl karşılandığı ile ilgili sorumuza, şu cevabı verdi: “Oldukça olumlu geri dönüşümler alıyoruz. Sektörün, kendi alanında en önemli global tedarikçilerinden olan AMETEK Aerospace and Defence ile Türkiye’de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz katma değerli işler sayesinde projelerde kullanılan bazı alt sistemlerin yerlileştirilmesi için önemli adımlar atıyoruz. Özellikle ilgili sistemlerin yurt dışından tedarikinden yaşanan sorunları, bu sayede çözmeyi öngörüyoruz. Ayrıca bu sayede Türkiye’nin bölgesel ihracatına da katkı verebileceğimizi değerlendiriyoruz.”
DT Savunma, fuar boyunca bir dizi firma ile temasta bulundu. Bunların arasında; Aeros, ASELSAN, BMC, COBO SpA (CTRIA), FNSS, Menatek, Meteksan Savunma, Otokar, Pavotek, Roketsan, Savronik, STM, TUSAŞ ve Unidef yer aldı. Firmanın ASELSAN ve TUSAŞ ile görüşmeleri, sözleşmeye dönüşen sonuçlar verdi.

DT Savunma, Aeros ve KSM’den Havacılık Alanında Yeni Güç Birliği
DT Savunma, Aeros ve Karya Sistem Mühendislik (KSM), IDEF’in son günü attıkları imza ile havacılık alanında yeni bir iş birliği başlattı. Taraflar arasında imzalanan stratejik iş birliği anlaşması, hem sivil hem de askeri havacılıkta ihtiyaç duyulacak yeni nesil elektromekanik uçak sistemlerinin geliştirmesini konu alıyor. Bu doğrultuda; iş geliştirme, ürün geliştirme, mühendislik, sertifikasyon ve kalifikasyon faaliyetlerinin yürütülmesi de anlaşmanın kapsamında yer alıyor.
İş birliği kapsamında her bir firma, kendi uzmanlık dallarında roller üstlenecek. DT Savunma, Aeros ve KSM’nin öncelikli hedefi, Türkiye’nin havacılık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve öncelikli olarak, yurt dışından alınan ve ihracat lisansına tabi bazı ekipmanları yerlileştirmek. İş birliğinin bir sonraki aşamadaki hedefinde, ihracat pazarlarında varlık göstermek ve dünya genelindeki hava araçlarında kullanılabilecek alt sistemler geliştirilmesi yer alıyor. Geliştirilecek ürünlerin maliyet etkin olması, yeni teknolojileri barındırması ve yüksek bir kalite seviyesini yakalaması da hedefler arasında.
İş birliği neticesinde geliştirilecek ilk prototip ürünlerin, gelecek yılın Haziran ayı içerisinde testlere hazır olması planlanıyor.