Ana Sayfa Özel DosyalarEurosatory 2018 Eurosatory 2018 Özel: CES İleri Kompozit, Balistik Koruma Çözümlerini, Dünya Sahnesine Çıkarttı

Eurosatory 2018 Özel: CES İleri Kompozit, Balistik Koruma Çözümlerini, Dünya Sahnesine Çıkarttı

MSI Dergisi’nin 163’üncü sayısında yayımlanan özel haber, derginin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:

 

CES İleri Kompozit, fuarda, kendi geliştirdiği miğfer, yelek, kalkan, göğüs plakası gibi kişisel koruma ekipmanlarının yanı sıra askeri zırhlı araçlar için balistik koruma sağlayan parçacık kalkanı (spall liner) ve eklemeli zırh (add-on armor) çözümlerini sergiledi.

Balistik koruma ürünlerini, %100 milli ve yerli olarak üreten firma, Türkiye’nin bu alandaki dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. Cirosunun önemli bir yüzdesini, Ar-Ge çalışmalarına ayıran şirket; FNSS, Otokar ve BMC gibi ana yüklenicilerin kara araçlarında kullanılan yüzlerce metal parçayı, yüksek teknolojili kompozitlerle yeniliyor. CES İleri Kompozit, Ar-Ge kadrosunu da buna paralel olarak büyütmeye devam ediyor.

 

Firma, 2020 yılında, ürettiği ürünlerin yüzde 50’sini ihraç ediyor olmayı ve kompozit alanında, dünyanın önde gelen firmaları arasına girmeyi hedefliyor. Firma, bu vizyonla kurduğu CES Composites UK şirketi ile Avrupa’daki çalışmalarına da hız kazandırıyor. Türkiye’de ise 20.000 metrekarelik alana kurulu üretim tesisiyle iş ortaklarına, konvansiyonel yöntemlerden, havacılık sertifikasyonlarını gerektiren üretim tekniklerine kadar uzanan geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

Çözümlerini, global pazara yönelik olarak geliştirme vizyonuyla hareket eden firma, kişisel balistik koruma ürünleri alanında, dünya standartlarında üretim yapıyor. Firma, mühendislik birikimiyle miğfer, yelek, göğüs plakası ve kalkan gibi kişisel koruma teçhizatında; ergonomi, hafiflik, kolay aksesuar entegrasyonu gibi, kullanıcıya sahada avantaj ve kullanım kolaylığı sağlayacak kriterleri ön planda tutuyor. Firmanın geliştirdiği parçacık kalkanı ve eklemeli zırh alanındaki özgün çözümleri ise tank modernizasyonu projeleri de dâhil olmak üzere, birçok zırhlı araç platformunda kullanılıyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.