Eurosatory, yeni ürün tanıtımları için çeşitli fırsatlar sunuyor. FNSS, Silah Taşıyıcı Araç (STA) Projesi kapsamında üretilen iki prototip araçtan biri olan PARS 4×4’ü ve araç üzerindeki ana silah olan Uzaktan Komutalı Tanksavar Kulesi’ni (UKTK), ilk kez Eurosatory 2018’de sergilemişti.
MSI Dergisi’nin 190’ıncı sayısında yayımlanan Advertorial, derginin internet sitesinde paylaşılmıştır:
Kara ve kara havacılığı alanlarında dünya lideri olan ve iki yılda bir, Paris’teki The Parc des expositions de Paris-Nord Villepinte’de düzenlenen, savunma ve güvenlik fuarı Eurosatory, bu yıl, 8-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik, her seferinde olduğu gibi, bu yıl da katılımcıları ve ziyaretçileri, çeşitli yeniliklerle karşılayacak.
Katılımcı Sayısı Her Seferinde Artıyor
Eurosatory; silahlı kuvvetler, polis, itfaiye, sivil güvenlik, gümrük ve özel güvenlik alanlarında dünyanın en büyük ekipman fuarı olarak öne çıkıyor.
2018’de düzenlenen Eurosatory, 63 ülkeden 1.802 katılımcıya ve beş kıtadan 98.700’den fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Fuar organizatörü COGES, 2020 yılında, dünyanın dört bir yanından daha da fazla katılımcıya ve ziyaretçiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Eurosatory 2020’ye katılacak ülkelerden; Belçika, Avustralya, İsviçre, Almanya ve İskandinav ülkeleri, şimdiden ülke pavilyonlarının sergileme alanını arttırdı. Litvanyalı firmalar ise ilk kez ülke pavilyonu ile fuara katılacak.
Etkinliğe, dünyanın dört bir yanından üst düzey uluslararası heyetler de katılacak. Eurosatory, 2018 yılında, 94 ülkeden ve dört uluslararası kuruluştan (Avrupa Birliği, NATO, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) 227 resmi heyetin yanı sıra 34 ülkeden gelen ulusal teknik uzmanlardan, özel şirketlerin kurumsal güvenlik direktörlerinden ve diğer benzeri uzmanlardan oluşan VIP uzmanları ağırladı.

İnovasyon, Her Zamankinden Daha Ön Planda
Eurosatory 2020’de, birçok gerçek boyutlu ekipman ve sistem sergilenecek. Daha önce hiçbir fuarda sergilenmemiş 500 yeni ürün ve sistem, ilk kez ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Ana yüklenici firmalardan KOBİ’lere kadar pek çok şirket, 80.000 metrekarenin üzerinde bir büyüklüğe sahip, kapalı ve açık sergi alanında ürünlerini sergileyecek ve ayrıca canlı gösterimler gerçekleştirecek.
Eurosatory, büyük şirketlere ve KOBİ’lere verdiği desteğin yanı sıra start-up’lara da ciddi destekler sunuyor. Start-up’lar için özel olarak tasarlanan, Eurosatory LAB olarak adlandırılan alanda ve GICAT standındaki GENERATE adlı kümede, yaklaşık 80 start-up bir arada yer alacak. Büyük şirketlerin yanı sıra onlar da fuarda kendi çözümlerini sunacak.
Eurosatory, her düzenlenişinde çeşitli yenilikleri de beraberinde getiriyor. 2020’deki fuarda da yeni özel alanlar olacak. Bu alanlar arasında, “Güvenli Şehir” ve tıbbi cihazların sergileneceği alan sayılabilir.

Daha Kapsamlı ve İlgi Çekici Bir Etkinlik Programı
Eurosatory’nin ziyaretçileri, bu fuara özgü en önemli unsurlardan olan ve açık alanda gerçekleştirilen canlı gösterimleri izleyerek savunma teknolojilerindeki son gelişmeler ve başlıca trendler hakkında bilgi edinme fırsatından yararlanıyor. Canlı gösterimlerde, ürün ve ekipmanlar, gerçekçi senaryolarda kabiliyetlerini sergiliyor. Eurosatory 2020’deki canlı gösterimler, katılımcı firmaların yanı sıra gerek yurt dışından gelenler gerekse Fransız kurumlar (polis, itfaiye, müdahale grupları vb.) tarafından gerçekleştirilecek.
Beş günlük fuar boyunca ayrıca, 250’den fazla konuşmacının yer alacağı, 70 konferans ve katılımcı kuruluş sunumu gerçekleştirilecek. Bu konferans ve sunumlarda, üst düzey uzmanların yanı sıra askeri kuruluşlardan, devlet kurumlarından ve sanayi alanından önemli isimler, çok çeşitli stratejik konular üzerine fikir alış verişinde bulunacak.

Hep Daha Fazla İş
Eurosatory, iş yapmak için doğru adres. Fuar kapsamındaki tüm etkinlikler, katılımcılara yatırım getirisi sunmak üzere tasarlanıyor. Eurosatory 2020’de, işletme danışmanlığının yanı sıra çeşitli ağ kurma hizmetleri de sunulacak.Örneğin, fuarın resmi mobil uygulamasında ve web sitesinde, bireylere yönelik ağ kurma hizmeti mevcut. Bu hizmet sayesinde katılımcılar, birbirleriyle bağlantıya geçerek benzer ilgi alanlarına ve çıkarlara sahip başka katılımcılarla bir araya gelebilir veya ortak noktaya sahip olduğu başka katılımcılar bulabilir.
Bireyler arasında ağ kurma olanakları sunmanın yanı sıra fuar, aynı zamanda işletmeler arası toplantı hizmeti de sunuyor. Üreticilere yönelik bu hizmet, yükleniciler ve satın alma makamları arasında firma düzeyinde bağlantı kurmaya yönelik mükemmel bir araç niteliğinde.
Dolayısıyla Eurosatory fuarında, bireylerden büyük firmalara kadar tüm katılımcılar, yaptıkları işi geliştirmeye yönelik ilginç bağlantılar ve ilişkiler kurma fırsatı elde edecek.

Türkiye’nin Eurosatory Katılımı
ABD, Almanya, Birleşik Krallık ve İsrail’in yanı sıra Türkiye, fuarda en geniş katılımla yer alan beş ülke arasında. Türkiye’den fuara katılması beklenen ve sayıları 50’nin üzerinde olan firmalar arasında; BMC, Makel, ARMASSGLASS, Roketsan, Öztek Tekstil, Otokar, CES İleri Kompozit, Base Studio, Ateşçi, Hidrofil, Öztiryakiler, Çukurova ve savunma ve güvenlik alanında üretim yapan pek çok diğer firma yer alıyor.
Türkiye’den gelen profesyonel ziyaretçilere de Eurosatory’nin kapısı her zaman açık; 2018’deki fuara, Türkiye’den, Ege Ordu Komutanı, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı, (o tarihteki adıyla) Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkan Yardımcısı tarafından başkanlık edilen, dört üst düzey resmi heyetin de aralarında bulunduğu, yaklaşık 950 ziyaretçi gelmişti.
8-12 Haziran tarihleri arasında, Paris’te gerçekleştirilecek olan Eurosatory 2020, her zaman olduğu gibi bu yıl da Türk katılımcılara ev sahipliği yapmak için sabırsızlanıyor. Ayrıntılı bilgi ve kayıt işlemleri için www.eurosatory.com adresini ziyaret edebilirsiniz.