Ana Sayfa Manşet COGES Events CEO’su Charles BEAUDOUIN: “Türk savunma ve güvenlik sanayisi, dünyada fark yaratan ve her savunma ve güvenlik fuarında temsil edilmesi gereken sektörlerden biri.”

COGES Events CEO’su Charles BEAUDOUIN: “Türk savunma ve güvenlik sanayisi, dünyada fark yaratan ve her savunma ve güvenlik fuarında temsil edilmesi gereken sektörlerden biri.”

COGES Events CEO’su Charles Beaudouin

COVID-19 pandemisi nedeniyle gerçekleştirilemeyen 2020’deki fuarın ardından kapılarını yeniden açmaya hazırlanan Eurosatory, bu yıl da kara ve kara-hava savunma sektörlerinin ve güvenlik sektörünün buluşma noktası olmaya hazırlanıyor. 13-17 Haziran tarihleri arasında, Paris-Villepinte’de gerçekleştirilecek etkinliğin hazırlıklarının son durumu hakkında, COGES Events CEO’su Charles Beaudouin’den bilgi aldık.

Eurosatory’deki en önemli yeniliklerden biri, HELPED (Humanitarian Emergency Logistic Project and Eco Development / İnsani Acil Durum Lojistik Projesi ve Ekolojik Gelişim) platformu olacak. Bu konuyla ilgili biraz detay verebilir misiniz?

Savunma ve güvenlik alanında 30 yılı aşkın bir süredir edindiği benzersiz yetkinliği ile COGES Events, HELPED platformunu oluşturdu.

İster iklimsel ister endüstriyel ister silahlı çatışma kaynaklı olsun, insani felaketlerin giderek artmasına hepimiz tanık oluyoruz. Öngörülemeyen bu krizler, ölümcül ve yıkıcı oluyor. Hem altyapıyı hem de çevreyi yıkıma uğratıyorlar ve kirliliğe maruz bırakıyorlar.

COGES Events, HELPED platformunu, savunma ve güvenlik alanında 30 yılı aşkın bir süredir edindiği benzersiz yetkinliğini kullanarak oluşturdu. Bu platform ile kriz yönetimi araçlarını uyarlayarak tamamlayıcı, koordineli, eğitimi yapılabilir, konuşlandırılabilir bir kapasite havuzu oluşturmayı hedefledik. Elbette bazı araçlar zaten mevcut; ancak bunlar çok dağınık ve tam değil. Ayrıca bir araya gelseler bile tüm ihtiyaçlara cevap veremiyorlar. Biz HELPED’in, büyüyen bir ihtiyaca yönelik olan, etkili ve küresel bir cevap olduğuna inanıyoruz. Bu cevap; bölgeleri, devletleri ve devletlerarası kuruluşları ilgilendiriyor. Fuarın 5 günü boyunca, HELPED platformunda fiziki olarak kapasite gösterimleri yapılacak.

Türk firmalarının, araçları ve sistemleri ile nadiren canlı gösterimlere katıldığını görüyoruz. Canlı gösterimlere katılmanın avantajları nelerdir?

Türk firmaları, canlı gösterimlere kendi tercihleriyle katılmasalar da Türk firmalarının zırhlı araçlar alanındaki bilgi ve birikimi çok iyi biliniyor.

Eurosatory’deki canlı gösterimler, bir aracın sahadaki hareket kabiliyetini ortaya koyuyor. Bu süreçte, silah sistemleri ise geniş ekranlar ve hoparlör yardımıyla simüle ediliyor. Bir aracın, prototipleri veya seri üretimden çıkan ilk örnekleri de bu gösterimlere katılabiliyor.

Gösterimler, potansiyel pazarlara yönelik önemli bir tanıtım fırsatı yaratıyor. 50 yılı aşkın bir süredir Eurosatory’nin bir parçası olan ve geleneksel bir nitelik kazanan gösterimler, ziyaretçilerin de yoğun ilgisini çekiyor.

Dünyayı Şekillendiren Gelişmeler, Eurosatory’nin Gündeminde

Eurosatory 2022’de neler öne çıkacak? Hangi sistemler, teknolojiler veya eğilimler gündemde olacak? 2022’nin yenilikleri neler olacak?

Eurosatory’nin ayırt edici özelliği ve onu dünyanın önde gelen kara ve kara-hava savunma ve güvenlik fuarı yapan şey, çok geniş bir yelpazede yer alan ve rekabette öne çıkan kabiliyetlerin sergilenmesi. Katılımcılarımızla birlikte çalışırken buna çok dikkat ediyoruz. Aynı zamanda 10, hatta 20 yıl ileriye dönük bir vizyon sunabilen, teknoloji ağırlıklı bir etkinlik olması için çalışıyoruz. Eurosatory, mevcut ve gelişen tüm kabiliyetleri, hazır bir şekilde gözler önüne sererken yarının savunma ve güvenlik iklimini de ortaya çıkaran bir etkinlik olmayı hedefliyor.

Eurosatory, bugün dünyayı şekillendiren üç önemli gelişmeden; COVID-19 pandemisinden, Ukrayna’daki mevcut çatışmadan ve küresel ısınmadan kaynaklanan zorluklara ve belirsizliklere cevaplar verebilmeli. HELPED platformu gibi yeniliklerle insanları ve çevreyi koruma konusunda bir adım atıyoruz. Devletler arası çatışmaların tekrar yaşanmaya başladığı bir dünyada, teknoloji odaklı bir etkinlik olarak, sektörün bu konuda neler yapabileceğini ortaya koyuyoruz. Konferanslarımızla da bunu destekliyoruz.

Son olarak, dijitalleşme konusunu da adresliyoruz. Hem güçlü hem de zayıf yönleri olan dijitalleşme, kilit bir teknoloji. Aynı zamanda, gelecekte, oyunun kurallarını değiştirme potansiyeli var. Gelecekte karşılaşacağımız zorluklar ise savaşın belirsizliğinde karar vermede yardımcı olacak meta veri tabanlarının ve yapay zekânın yönetimi ve daha yüksek derecede sistem otomasyonuna erişim olacak.

2018 Eurosatory’de rekor sayıda katılımcı vardı. 2022 için katılımcı, ziyaretçi, ulusal pavyon sayısı ve benzeri konularda beklentileriniz neler?

Etkinlikle ilgili pazarlama ve iş geliştirme çalışmalarımız, açılışa kısa bir süre kalmışken 2018’deki aynı döneme göre daha yüksek bir tempoda devam ediyor. Fuar katılımcıları ve ulusal pavyonlar açısından hemen hemen aynı rakamlara ulaşacağımızı düşünüyorum. Avrupa ülkelerinden, özellikle Kuzey ve Doğu Avrupa’dan katılımda çok önemli bir artış olduğunu gözlemledik ve bu durumun güncel olaylardan bağlantısız olmadığını görüyoruz.

Diğer taraftan, Çin’deki COVID-19 pandemisinin yeniden canlanması nedeniyle, Çin’den daha az sayıda katılımcı ve Güneydoğu Asya ülkelerinden de biraz daha bir düşük katılım bekliyoruz. Meksika, Kuzey Makedonya ve Fildişi Sahili gibi yeni ülkeler aramıza katılıyor. Ziyaretçiler için de rakamların karşılaştırılabilir düzeyde olmasını bekliyoruz. Yine, 2018’le aynı mertebede yabancı delegasyonun katılacağını öngörüyoruz.

50 yılı aşkın bir süredir Eurosatory’nin bir parçası olan ve geleneksel bir nitelik kazanan gösterimler, ziyaretçilerin de yoğun ilgisini çekiyor.

Eurosatory, Herkes için Katma Değer Sağlıyor

Fuara katılmayı planlayan firmalara, Eurosatory 2022’de bulunmanın avantajlarını nasıl açıklarsınız?

Eurosatory, açık ara en büyük katma değeri sunan savunma ve güvenlik fuarı. Potansiyel katılımcıların kendilerini sektörde konumlandırabilmeleri, katılacakları muhtemel ihalelerde karşılaşacakları rekabete kendilerini alıştırmaları ve gelişen eğilimleri değerlendirmeleri için çok önemli bir platform. Daha çok ülkesinin iç pazarına yönelmiş ve ihracatını arttırmayı hedefleyen firmalar için de katılımlarında önemli bir fayda olacağını öngörüyorum.

Eurosatory; start-up’lar, KOBİ’ler ve ana yüklenciler gibi her büyüklükteki şirketi, çok sayıda kurumsal ve özel ziyaretçi, sektör profesyoneli ve 100’ün üzerinde ülkeden yaklaşık 250 delegasyonla bir araya getiriyor. Böylece, şirketler için ilgi çekici bir vitrin olarak işlev görüyor.

Son olarak, yarının savunma ve güvenlik teknolojileri ve politikaları, Eurosatory’de şekilleniyor. Hiçbir delegasyon veya katılımcının, işinde ve beklentilerinde net bir ilerleme kaydetmeden etkinlikten geri döndüğünü görmedik.

Türk şirketlerine ve savunma sektöründeki profesyonellere özel bir mesajınız var mı?

Eurosatory, Fildişi Sahili-Abidjan’daki ShieldAfrica ve Kolombiya-Bogota’daki EXPODEFENSA’dan oluşan 3 savunma ve güvenlik fuarının organizatörü ve aynı zamanda diğer birçok etkinliğin ziyaretçisi olarak, Türk savunma ve güvenlik sanayisinin dinamizmini görebiliyorum. Kabiliyetli, güçlü, sağlam ve erişilebilir savunma sistemleri geliştiriyorlar. Bu açıdan Türk savunma ve güvenlik sanayisinin tüm kıtalardaki başarısına hiç şaşırmıyorum. Türk savunma ve güvenlik sanayisi, dünyada fark yaratan ve her savunma ve güvenlik fuarında temsil edilmesi gereken sektörlerden biri. Eurosatory’de bir Türk pavyonu olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Eklemek istediğiniz bir başka husus var mı?

Ukrayna’daki savaş, silahlı çatışma terimleriyle düşünüldüğünde; asimetrik çatışmalardan -ki bunlar kesinlikle devam edecek- kara, hava, deniz, uzay ve siber uzay alanlarının kullanımını da kapsayan daha yüksek yoğunluklu simetrik ve asimetrik çatışmalara doğru beklenen bir paradigma kaymasının gerçekliğini vurguluyor. Bu nedenle Avrupa’da bile bir takım savunma sistemlerinin envantere alınması, ciddi olarak düşünülmeli. Bu bağlamda, 13-17 Haziran tarihleri arasında Paris-Villepinte’de gerçekleştirilecek olan Eurosatory, çok açık görülen bir önem ve anlam kazanıyor. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda, bu yılki fuarın her zamankinden daha fazla katılım gerektiren bir faaliyet olduğunu düşünüyorum.

COGES Events CEO’su Charles BEAUDOUIN’e, zaman ayırıp sorularımızı cevaplandırdığı ve verdiği bilgiler için okuyucularımız adına teşekkür ediyoruz.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.