Ana Sayfa Haberler F-16 Yapısal İyileştirme Projesi’nde Önemli Aşama

F-16 Yapısal İyileştirme Projesi’nde Önemli Aşama

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan F-16 Yapısal İyileştirme Projesi kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığının (Hv.K.K.lığı) ilk F-16 Blok-30 uçağının yapısal iyileştirmesi tamamlandı ve kullanıcıya teslim edildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından, uçakların gerekli görülen yerlerinde onarım ve değişim ile gövde üzerinde güçlendirme uygulaması yapıldı. Kabul test ve muayene faaliyetleri sonrası Hv.K.K.lığı pilotları tarafından son test uçuşu yapılarak, ilk F-16 Blok-30 uçağının kabul işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Böylece, F-16 yapısal iyileştirme faaliyetlerinde önemli bir kilometre taşı geride kaldı.

F-16 Yapısal İyileştirme Projesi ile Hv.K.K.lığının ana vurucu unsuru olan F-16 uçaklarının yapısal ömrünün, 8.000 saatten 12.000 saate çıkarılması hedefleniyor. Proje kapsamında, 35 adet F-16 Blok-30 uçağının yapısal olarak iyileştirilmesi planlanıyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.