Ana Sayfa Haberler FNSS, 30’uncu Yılını Kutladığı IDEF 2019’a, Yeni Ürünleri ve Yeni Projeleri ile Damgasını Vurdu

FNSS, 30’uncu Yılını Kutladığı IDEF 2019’a, Yeni Ürünleri ve Yeni Projeleri ile Damgasını Vurdu

MSI Dergisi’nin 180’inci sayısında yayımlanan IDEF’19 Özel Dosyası’nın ilk bölümündeki haber aşağıda paylaşılmıştır:

 

Fuarın hemen öncesinde 30’uncu yılını kutlayan FNSS, IDEF 2019’da, hem pek çok araç ve kule çözümünü ilk kez sergiledi hem de bir dizi yeni projenin altına imza attı. Bunların yanı sıra Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA)’nı düzenlediği lansman toplantısı ile tanıtan ve FNSS MILDESIGN 2019 Uluslararası Kara Araçları Tasarım Yarışması’nın ödül törenini gerçekleştiren FNSS, oldukça yoğun bir IDEF fuarı geçirdi.

FNSS; AV-8 KBRN Keşif Aracı’nı, PARS III 8×8 İstihkâm Aracı’nı, Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA)’nı, KAPLAN MT tankının PULAT aktif koruma sistemi entegre edilen sürümünü, Gölge Süvari Konsepti’ni ve balistik korumaya sahip olacak şekilde yeni geliştirdiği Uzaktan Komutalı Silah Sistemi’ni de fuarda ilk kez sergiledi. FNSS standında sergilenen diğer araç ve sistemler ise PARS 4×4 STA, PARS 6×6 İZCİ, SAMUR ve KUNDUZ araçları ile TEBER-30 kulesi ile Uzaktan Komutalı Tanksavar Kulesi (UKTK) oldu.

KAPLAN MT tankının seri üretimine ilişkin sözleşme, fuarın ilk günü düzenlenen tören sırasında imzalandı.

 

KAPLAN MT’nin Seri Üretimi Başlıyor

FNSS ve Endonezyalı PT PINDAD firması tarafından, Endonezya Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına yönelik olarak 2015 yılında geliştirilmeye başlanan ve kalifikasyon testleri 2018 yılı içinde tamamlanan KAPLAN MT tankının seri üretimine ilişkin sözleşme, fuarın ilk günü düzenlenen tören sırasında imzalandı. Sözleşmeyi imzalayanlar; Endonezya Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Agus Setiadji, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail Kurt ve PT PINDAD CEO’su Abraham Mose oldu.

Sözleşme, 2 yıl içerisinde 18 adet tankın ortak olarak üretimini kapsıyor. FNSS tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, KAPLAN MT’nin, bir kullanıcı tarafından kalifiye edilerek sertifikalandırılan, dünya üzerindeki ilk orta ağırlık sınıfı tank olduğu bilgisi paylaşıldı.

Orta ağırlık sınıfı tank KAPLAN MT

 

Zırhlı muharebe araçlarının modifiye edilmesi suretiyle geliştirilen rakiplerinin aksine, KAPLAN MT, doğrudan bir tank olacak şekilde tasarlandı. Araç geliştirilirken, Endonezya’nın coğrafi koşulları ve karayolu altyapısı göz önünde bulunduruldu. Ana muharebe tanklarına (AMT’lere) kıyasla çok daha hafif olan KAPLAN MT, bu özelliği ile AMT’lerin geçemeyeceği köprü ve yolları da kullanabiliyor. Balistik ve mayın korumasına sahip KAPLAN MT üzerinde, yüksek basınçlı 105 mm çapında tank topu ile teçhiz edilmiş CMI COCKERILL 3105 kulesi bulunuyor.

KAPLAN MT, fuarda, üzerine ASELSAN tarafından geliştirilen PULAT Aktif Koruma Sistemi entegre edilmiş şekilde sergilendi. Kullanıcı tarafından, PULAT entegrasyonu için gelen bir talep henüz bulunmuyor. Bununla birlikte, gelecekte bu yönde talepler oluşabileceğini ön gören FNSS, bu projeyi kendi öz kaynaklarıyla tamamladı.

 

FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail Kurt (solda), Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker (sağda)’e, ZAHA’nın lansman töreninin ardından, aracın maketini takdim etti.

 

ZAHA Gün Yüzüne Çıktı

Fuarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için geliştirdiği Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA)’nın ilk prototipini sergileyen FNSS, araca ilişkin detayları, fuarın ikinci günü gerçekleştirdiği lansman töreni ile paylaştı. ZAHA üzerinde ise FNSS tarafından balistik korumaya sahip olacak şekilde geliştirilen Uzaktan Komutalı Silah Sistemi yer aldı.

FNSS, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan ve 3 farklı tipte, toplam 27 aracın tedarik edileceği projede, Kritik Tasarım Değerlendirme aşamasına ulaştı. Projede klasik yaklaşımın dışına çıkan FNSS, tasarım değerlendirmesinin sadece kâğıt üzerinde değil, entegrasyon holündeki araç prototipi üzerinde yapılması için hazırlıklarını tamamladı.

Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA)

 

Zırhlı amfibi hücum araçları, amfibi harekâtta; hem birliklerin kıyıya güvenli bir şekilde çıkartılmasını sağlıyor hem de karaya çıktıktan sonra, bir zırhlı personel taşıyıcı olarak görev yapıyor. Bu araçlar, harekâtın amfibi hücum safhasında, havuzlu çıkarma gemilerinden denize iniyor ve yüksek süratle gemi-kıyı intikalini yaparak birliklerin, koruma altında, en kısa zamanda karaya çıkmasını sağlıyor. Karada ise diğer zırhlı araçlarla yan yana görev icra edebiliyor. Zırhlı amfibi hücum araçlarının, görev tanımlarının gereğince, çift doğalı araçlar olarak, hem denizde hem de karada üstün performans göstermeleri gerekiyor. Dünyada çok az sayıda ülke, bu tür araçları envanterinde bulunduruyor. NATO ve müttefiklerinde ise bu sınıftaki araçları üreten, FNSS dışında tek bir firma bulunuyor.

ZAHA’nın, benzerlerine göre:

  • Araç içerisinde taşınacak personel sayısı,
  • Balistik ve mayın koruma seviyeleri ve
  • Karada ve suda sağlanacak performans kriterleri,

konularında üstün olması hedefleniyor.

Lansman sırasında konuşan Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, şunları söyledi: “Benim için farklı bir anlamı da var bu lansmanın. Bundan 4-5 sene önce, Deniz Araçları Daire Başkanlığı yaptım. O zamanlar, biraz önce ekranda gördüğümüz büyük çıkarma gemimiz LHD’nin sözleşmelerini de imzalama şerefine nail olmuştum. O dönemde, ZAHA’yı hazır mı alalım; acaba yapabilir miyiz soruları içerisinde bulunurken ‘Biz bunu yaparız’ iradesini ortaya koymuştuk. Bu iradeyi hakikaten burada ete kemiğe bürünmüş olarak karşımızda görmek, beni ayrıca gururlandırdı.”

Kurt ise ZAHA’nın çok özel bir araç olduğunu, şu sözleri ile vurguladı: “ZAHA, deniz piyadelerini, hem hızlı hareket etme gerekliliği sağlamak hem de denizde, tehditlere açık kalınan süreyi kısaltmak için, en kısa zamanda kıyıya ulaştırabilmeli. Kıyıda ise hem bir zırhlı muharebe aracı gibi etkin bir şekilde görev yapabilmeli hem de üstün balistik ve mayın koruması sağlayabilmeli. Kısacası, ZAHA ortaya çıkana kadar, böyle bir araç yoktu. ZAHA’yı, son 50 yılın en önemli amfibi harekâtlarından birini başarıyla gerçekleştirmiş Türk Deniz Kuvvetlerinin zorlu gereksinimlerini karşılayabilecek şekilde geliştiriyoruz. Endonezya gibi ada devletleri başta olmak üzere, amfibi harekât gereksinimleri üst düzeyde olan dost ve müttefik ülkelerin de ZAHA’nın üstün özelliklerini talep edeceğini biliyoruz ve onlarla da çalışmak için sabırsızlanıyoruz.”

 

PARS 6×6 İZCİ

 

PARS İZCİ 8×8 ve 6×6 Türk Silahlı Kuvvetleri Envanterine Giriyor

SSB tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (K.K.K.lığı) ve Jandarma Genel Komutanlığı (J.Gn.K.lığı)’nn ihtiyaçları kapsamında başlatılan Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (ÖMTTZA) Projesi’nde ipi göğüsleyerek galip gelen FNSS, projeye ilişkin sözleşmeyi, fuarın 3’üncü günü gerçekleştirilen tören sırasında imzaladı.

Firma, proje kapsamında, hâlihazırda dünyanın çeşitli ülkelerinde hizmet vermekte olan PARS 8×8 ve PARS 6×6 araçlarını temel alan, 5 farklı konfigürasyonda araç geliştirecek. Toplamda 100 adet üretilecek araçlardan, K.K.K.lığına; komuta kontrol, radar, sensör ve KBRN keşif araçları teslim edilecek. Komuta kontrol ve radar araçları 6×6, sensör ve KBRN keşif araçları ise 8×8 konfigürasyonunda olacak. Araçların üzerinde, görevine uygun faydalı yükler bulunacak. Komuta kontrol araçları ayrıca, 25 mm ana silaha sahip FNSS tasarımı SABER kuleleri ile teçhiz edilecek.

ÖMTTZA projesinin sözleşmesini imzalayanlar (soldan sağa): FNSS Pazarlama ve Programlar Grup Başkanı Aybars Küçük, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail Kurt ve Savunma Sanayii Başkanlığı Kara Araçları Daire Başkanı Ahmet Raci Yalçın

 

ÖMTTZA projesi kapsamında üretilecek 8×8 zırhlı muharebe araçları ile 6×6 komuta kontrol araçlarında, FNSS tarafından geliştirilen SABER uzaktan komutalı kule sistemi yer alacak.

 

J.Gn.K.lığına teslim edilecek araç ise 8×8 ve zırhlı muharebe aracı konfigürasyonunda olacak; ayrıca üzerinde SABER kulesi yer alacak.

Araçlarda kullanılacak SABER kuleleri, bu silah sisteminin insansız sürümü olacak.

FNSS, proje kapsamında, özellikle keşif harekâtına yönelik olarak, PARS ailesinin tasarımını güncelledi. Tasarımlarda, hareket kabiliyeti ve durumsal farkındalık ön planda tutuldu. Araçlar, her türlü yol ve arazi koşulunda konforlu ve güvenli sürüş imkânı ile düz yollarda ve yüksek süratlerde dengeli sürüş kabiliyeti sunacak şekilde tasarlandı. Araçların durumsal farkındalığı ise şeffaf zırh (balistik cam) uygulaması ile arttırıldı.

Projenin, Türk savunma ve havacılık sanayisi açısından belki de en önemli özelliği ise görev donanımlarının yanı sıra araçlarda yer alacak; motor, şanzıman ve aktarma organları gibi temel otomotiv ekipmanlarında da yerli alt sistemlerin tercih edilecek olması.

 

 

FNSS MILDESIGN 2019 Yarışmasının Ödülleri Dağıtıldı

FNSS, bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği FNSS MILDESIGN Uluslararası Kara Araçları Tasarım Yarışmasında dereceye giren yarışmacıları, fuarın 2’nci günü düzenlenen tören sırasında açıkladı. Bu yıl toplam 184 projenin mücadele verdiği yarışmada, 200.000 TL’nin üzerinde para ödülü dağıtıldı. Ayrıca, öğrenci kategorisinde 3; profesyonel kategoride ise 6 proje mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Kurt, FNSS’nin bu yarışmayı düzenleme konusundaki motivasyonunu şu sözlerle açıkladı: “FNSS olarak, kullanıcı ihtiyaçlarını, daima yenilikçi ve özgün ürünlerle karşılayan bir firma olduk. Bu süreçte en büyük avantajlarımızdan birisi de tasarım kabiliyetimizdi. Bu sebeple sadece FNSS’nin değil, Türk savunma sanayisinin özgün ürün geliştirme kabiliyetlerini desteklemek adına, sektöre yeni tasarımcılar kazandırmaya büyük önem veriyoruz. Hatta yarışmamıza, rakibimiz olan firmaların tasarımcılarının da katılım gösterdiğini görüyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor. Bu sayede, FNSS’nin, geleceğin savunma sistemlerini tasarlamaya aday; bu alanda lider bir firma olduğunu da bir kez daha göstermeyi amaçlıyoruz. Yarışmaya duyulan güven de bizim için ayrıca önemliydi. Bu sebeple jüri üyesi olarak görev yapmaları için, tedarik makamından temsilcilerin ve akademik camiadan uzmanların yanı sıra uluslararası arenada rakibimiz olan firmalardan uzmanları da davet ettik.”

FNSS ve STM arasındaki iyi niyet protokolünü imzalayanlar (soldan sağa): FNSS Pazarlama ve Programlar Grup Başkanı Aybars Küçük, FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail Kurt, STM Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sami Tüfekçi ve STM Genel Müdürü Murat İkinci

 

STM ve FNSS, TOGAN Entegrasyonu için Anlaştı

FNSS ve STM, fuarın 3’üncü günü, TOGAN İyi Niyet Protokolü’nü imzaladılar. Protokol; FNSS tarafından tasarlanmakta ve üretilmekte olan insanlı veya insansız zırhlı muharebe araçları, zırhlı personel taşıyıcılar, keşif gözetleme araçları ve kule sistemlerine, STM tarafından geliştirilen sabit ve döner kanatlı akıllı mühimmat sistemleri ile keşif ve gözetleme maksatlı mini insansız hava araçlarının entegrasyonu konusunda yapılacak faaliyetleri içeriyor. Bu kapsamda STM ve FNSS, birlikte çalışmalar yürütmeyi, birikim ve tecrübelerini bir araya getirerek güç birliği oluşturmayı ve gelecekte ortak gerçekleştirilebilecek projeler için iş birliği yapmayı hedefliyor.

Bunların yanı sıra firmanın fuarda ilk kez sergilediği diğer araç ve çözümlere ilişkin olarak kaleme aldığımız haberlere, IDEF 2019’da öne çıkan gelişmeleri derlediğimiz Özel Dosya’nın gelecek bölümlerinde yer vereceğiz.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.