Ana Sayfa Haberler FNSS, Defense News Top 100’de!

FNSS, Defense News Top 100’de!

Defense News Top 100 listesine ilk defa giren FNSS, vizyonunda yer alan “Dünyanın Güvendiği ve Saygı Duyduğu Türk Savunma Şirketi” konumunu daha da güçlendirdi.

Defense News dergisi tarafından her yıl açıklanan ve dünyanın en büyük 100 savunma firmasını sıralayan Top 100 listesi, derginin 17 Ağustos tarihli sayısında açıklandı. FNSS’nin, 98’inci sıradan girdiği liste, savunma ve havacılık alanının liderlerini belirlemek için hazırlanan en prestijli listelerden biri olarak kabul ediliyor. Listede, FNSS’nin 2019 yılı savunma geliri 374,94 milyon dolar olarak yer aldı. Firmanın, 2018 yılı savunma geliri 367,54 milyon dolar olarak belirtilirken savunma gelirinin değişimi %2 olarak kayıtlara geçti. Listede, FNSS’nin gelirinin tamamını savunma alanından kaydettiği de belirtildi.

FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail Kurt, firmanın listeye 98’nci sıradan giriş yapmasını, MSI Dergisi’ne şöyle değerlendirdi: “Defense News Top 100’de, ilk kez yer almaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Dünyanın en prestijli savunma sanayi firmalarının bulunduğu bu listede, Türkiye’nin savunma sanayi standartlarını zirveye taşımış 6 güzide firmamız ile birlikte yer almış olmak ise ayrıca gurur veriyor. Bu tablo, FNSS için, 30 yıl önce çıktığımız bu yolda ne kadar doğru adımlar attığımızın, özverili çalışmamızın ve emeğimizin de bir göstergesi. Bugüne kadar, 4.000’in üzerinde araç teslim ettik ve bu sayı her geçen gün artıyor. Özgün ve müşteri odaklı çözümlerimiz ile bugün bir dünya markası olduğumuzu gururla söyleyebilirim. Bu başarı, tüm FNSS ailesinin.”

Gerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerekse de yurt dışındaki birçok son kullanıcının önemli bir çözüm ortağı olan FNSS, son dönemde de önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Firma, yurt içinde; KAPLAN Silah Taşıyıcı Araç (STA), PARS 4×4 STA, Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (ÖMTTZA), PARS 6×6 Mayına Karşı Korumalı Araç, Zırhlı Amfibi Hucum Aracı (ZAHA) gibi son kullanıcının önemli ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yurt dışında ise Malezya’da AV-8, Endonezya’da KAPLAN MT, Umman’da PARS III 8×8 gibi birçok araç ile Türkiye’nin ismini temsil ediyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.