Ana Sayfa Haberler FNSS’nin DSA Gündemi: PARS 6×6 ve AV8 GEMPITA

FNSS’nin DSA Gündemi: PARS 6×6 ve AV8 GEMPITA

Alper ÇALIK / savunmahaber.com

FNSS, 16 -19 Nisan tarihleri arasında, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen DSA 2018 fuarında, PARS ürün ailesinin en yeni üyelerinden 6×6 İZCİ’yi sergiliyor. Malezya için, PARS teknolojisi kullanılarak geliştirilip üretilen AV8 GEMPITA araçları ise FNSS’nin, Malezyalı ortağı DEFTECH’in standında, ziyaretçilerini bekliyor.

Güneydoğu Asya bölgesindeki en önemli savunma fuarlarından biri olma özelliğini taşıyan DSA’ya, 12’nci kez katılan FNSS, Türkiye’nin, bu bölgedeki en büyük savunma ihracatını gerçekleştiren firması olma unvanına da sahip.

FNSS tarafından geliştirilen ve Malezya Kara Kuvvetleri’nin bel kemiğini oluşturan paletli ve 8×8 tekerlekli zırhlı araçlara yönelik tedarik projeleri, teknoloji transferini de içerecek şekilde yürütülmüş olması bakımından öne çıkıyor.

Malezya’nın yanı sıra Filipinler ordusunun envanterine verdiği ZMA-15 sınıfı araçlar ve yakın zamanda, Endonezya ordusu için geliştirdiği orta sınıf tank KAPLAN MT ile FNSS, bölgedeki, güvenilir Türk savunma firması konumunu güçlendirmiş durumda.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.