Ana Sayfa Haberler Gemilerin İhtiyaç Duyduğu Özel Balistik Koruma Çözümleri, CES Kompozit’ten

Gemilerin İhtiyaç Duyduğu Özel Balistik Koruma Çözümleri, CES Kompozit’ten

MSI Dergisi’nin IDEF 2019 Deniz Sistemleri Özel Sayısı’nda yayımlanan içerik, derginin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:

 

Açık Grubu’nun, savunma ve havacılık alanında faaliyet gösteren firmalarından CES İleri Kompozit, deniz platformlarının balistik koruma ihtiyaçlarını, özgün ve yenilikçi çözümlerle karşılıyor. IDEF 2019’da, balistik koruma teknolojileri ve ileri kompozit uygulamaları konusundaki son teknolojiler ve en yetkin ürünler, CES İleri Kompozit standında ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

 

Altı marka altında, toplam 14 firmaya ve 1.000’in üzerinde çalışana sahip Açık Grubu; havacılık ve savunma teknolojileri, telekomünikasyon, iklimlendirme, veri merkezleri sistem entegrasyonu, siber güvenlik alanlarında faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin ihtiyacı olan teknolojileri ve ürünleri Türkiye’de geliştirmek, faaliyet gösterdiği sektörlerde öncü olmak ve yurt dışındaki teknolojileri alıp, millileştirmek için çalışan Açık Grubu; Almanya, İngiltere, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Vietnam’daki yerel şirketleriyle de uluslararası müşterilerine hizmet veriyor.

Açık Grubu’nun savunma ve havacılık alanında faaliyet gösteren şirketi CES İleri Kompozit, balistik koruma ve çeşitli platformlara yönelik ileri kompozit parçalar konusunda çözümler sunuyor.

Açık Grubu Savunma ve Havacılıktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Taner Düvenci, CES İleri Kompozit’in, savunma alanındaki faaliyetleri ile ilgili, şunları söylüyor: “Türkiye’de, Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayan, çok güçlü bir irade var. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB)’nın ciddi teşviklerini ve desteklerini görüyoruz. Projelerde, yerli ve milli çözümlere ihtiyaç duyuldukça SSB, diğer sektör firmaları gibi, bizim çalışmalarımızı da yakından takip ediyor ve gerekli hallerde bizleri yönlendiriyor. MSB, TSK, SSB ve Jandarma Genel Komutanlığı üst düzey yetkililerini tesislerimizde ağırladık, ağırlamaya da devam ediyoruz. Tüm ihtiyaç makamlarına, imalatlarını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizi gösteriyor, büyük yatırımlar yaptığımız tesislerimizi ve makina ekipman yatırımlarımızı tanıtıyoruz. Tedarik makamlarından çok olumlu geri bildirimler ve motive edici talepler alıyoruz. Bu talepleri karşılamak üzere büyük bir heyecana sahip yaşça genç ancak mesleğinde tecrübeli, olgun, enerjik ve dinamik bir ekibimiz bulunuyor. Açık Grubu da sektöre büyük önem veriyor. Başta Yönetim Kurulu Başkanımız Yüksel Açık olmak üzere CES’in her çalışanı, savunma ve havacılık alanına, ‘önce Türkiye’ bakış açısı ile yaklaşıyor. Yerli yapılabilecek ne varsa onun üzerinde çalışmak ve çözümler ortaya çıkartmak istiyor.”

CES İleri Kompozit’in ekibinin bir bölümü, MİLGEM projesinde, kritik bölümlerinin zırhlandırılması konusunda çalıştı.

 

Fark Yaratan Tecrübe

CES İleri Kompozit, hem platform hem de kişisel korumaya yönelik balistik çözümler geliştiriyor. Firma, bu konuda, her biri yaklaşık 15 yıldır balistik alanında çalışan, çok tecrübeli bir ekibe sahip. Bu ekibin bir bölümü, MİLGEM projesinde, kritik bölümlerinin zırhlandırılması konusunda çalıştı. Bu çalışma, Türkiye’de, ileri düzeyde koruma sağlayan kompozit zırhlar konusunda gerçekleştirilen ilk özgün çalışmaydı ve bugün gündemde olan tüm çalışmaların da tohumlarını attı.

CES İleri Kompozit Genel Müdürü Çağla Pınar Turunçoğlu, bu tecrübenin önemine, şöyle vurgu yapıyor: “Balistik konusu, Google araştırması ile bir şeyler öğrenip çalışmaya başlayabileceğiniz bir konu değil. Tecrübe ve test konuları çok önemli. Malzemeyi seçiyorsunuz, süreci belirliyorsunuz, üretiyorsunuz ve ürettiğinizi test ediyorsunuz. Elde ettiğiniz sonuçlarla tekrar malzeme ve süreç aşamasına geri dönüyorsunuz. Bu, maliyeti yüksek, yoğun emek ve zaman gerektiren bir döngü.  CES İleri Kompozit olarak, Türkiye’de ve dünyada ihtiyaç ne, sunulan çözümlerin ağırlığını ve maliyetini nasıl düşürürüz gibi konulara odaklanıyoruz. Ekibimizin tecrübesi ile özgün reçetelere sahip malzemeler geliştiriyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında çok iyi bir tedarikçi ağımız var. Tecrübe ve bilgimiz sayesinde, tedarikçilerimizle teknik seviyede çok iyi iletişim kurabiliyoruz. Bu iletişim, tedarik zincirinde herhangi bir sorun yaşamadan çalışmalarımızı sürdürmemizi sağlıyor.”

Ekibin tecrübesi, CES İleri Kompozit çatısı altındaki çalışmaların birkaç yıllık bir geçmiş olsa da önemli bir fark yaratıyor. Turunçoğlu bu durumu, “Ekibimiz, CES İleri Kompozit çatısı altında, balistik koruma konusunda çalışmaya daha birkaç yıl önce başlamış olsa da ekibin tecrübesi sayesinde, aslında oyuna rakiplerinden çok ileri bir noktadan girdi. Yurt dışındaki çalışmaları ve ürünleri bilen kişiler de bizim yaptıklarımızı gördüğünde, çoğu konuda Avrupalı rakiplerimizden önde olduğumuzu dile getiriyorlar.” sözleri ile anlatıyor.

 

Balistik koruma çözümleri kişisel korumayı da içeren CES İleri Kompozit, bu alanda büyük bir potansiyel görüyor.

Farklı Deniz Platformları için Farklı Çözümler

CES İleri Kompozit, farklı gemi sınıflarına farklı balistik koruma çözümleri sunarak, etkinliği, performans ile birleştiriyor. Daha düşük seviyede tehditlerle karşı karşıya olan hücumbotlar için, UHMWPE (Yüksel Molekül Ağırlıklı Polietilen) panelleri sunarken tehdit seviyesinin arttığı daha büyük platformlarda, seramik kompozit balistik panelleri sunuyor. Tüm bu çözümler, istenilen koruma seviyesini, çelik eşleniklerine göre çok daha düşük ağırlıklarla sağlıyor.

 

Balistik Korumanın Tasarımla Birleştiği Miğferler

Denizciler aynı zamanda, kişisel balistik koruma ürünlerini de kullanıyorlar. CES İleri Kompozit, balistik miğfer ile ilgili çalışmalarında, balistik korumanın yanı sıra tasarımı da öne plana çıkartıyor. Firmanın geliştirdiği miğferler; ağırlıkları, koruma seviyeleri ve ergonomi gibi konularda, sınıfının liderleri arasında yer alıyor.

Ağırlıkları 1 kg’dan başlayan standart miğferler 1000 m/s’ye kadar şarapnel koruması sağlarken; üzerine eklenebilen modüler plakalar sayesinde de piyade tüfeği mühimmatına karşı balistik koruma sağlıyor.

CES İleri Kompozit’in özgün malzeme reçeteleri ve süreçleri de miğferlerin maliyetini önemli ölçüde düşürerek kullanıcılara ek bir avantaj sağlıyor.

Son dönemde, balistik miğfer çözümlerini, uluslararası fuarlarda da tanıtmaya başlayan CES İleri Kompozit, özellikle kullanıcı makamlardan, miğferlerin hafifliği ve ergonomisi ile ilgili çok olumlu dönüşler alıyor. Firma, balistik miğferleri için ilk siparişini de bir yurt dışı müşterisinden aldı ve miğferlerin teslimatını tamamladı.

 

CES İleri Kompozit, Mükemmeliyet Merkezi Olma Yolunda

CES İleri Kompozit, teknolojiye ve malzemeye olan hâkimiyeti, tedarikçi ağı ve gelişen çözüm ailesi ile başta Avrupa olmak üzere dünyada, balistik koruma ve ileri kompozit teknolojiler konularında bir mükemmeliyet merkezi olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda, altyapı yatırımlarına da devam eden firma, yeni tesisinin açılması ile balistik laboratuvar altyapısını güçlendirecek.

IDEF 2019’un ziyaretçileri, balistik koruma teknolojileri ve ileri kompozit uygulamaları konusundaki son teknolojileri ve en yetkin ürünleri, CES İleri Kompozit standında görecekler.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.