Ana Sayfa Haberler GES Mühendislik’in Anten Yükseltme Platformu, Şiddetli Rüzgârlara Dayanabileceğini Gösterdi

GES Mühendislik’in Anten Yükseltme Platformu, Şiddetli Rüzgârlara Dayanabileceğini Gösterdi

GES Mühendislik, yeni geliştirdiği bir ürün olan Anten Yükseltme Platformu’nun testlerine devam ediyor. Firma, 14-15 Haziran tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdiği testler kapsamında, ürünün Tip-1 sürümünün 1 tonluk faydalı yük taşırken, 230 km/h. şiddetindeki rüzgârlara karşı dayanabildiğini gösterdi.

ASELSAN tarafından geliştirilen sınır güvenliği sistemlerinde kullanılan yabancı menşeli bileşenlerin yerini alacak olan Anten Yükseltme Platformu’nun Tip-1 sürümünün, 800 kg’lık faydalı yükleri kaldırabilmesi, 120 km/h. rüzgâr hızında görev yapabilmesi ve 180 km/h. rüzgâr hızına dayanabilmesi gerekiyor. Yapılan testlerde, ürünün tüm bu görevleri başarıyla icra edebileceği, hatta “gust” olarak tabir edilen şiddetli ve ani rüzgârlara karşı dayanabileceği gösterilmiş oldu.

Ürün, üzerindeki faydalı yükü elektromekanik olarak yükseltiyor ve yükselttikten sonra, istenilen istikamete döndürebiliyor. Toplam ağırlığı 1.500 kg, kapalı durumdaki yüksekliği ise 2,5 m olan bu sistem, taşıdığı faydalı yükü 6 metreye yükseltebiliyor. 5 dakika içerisinde açılarak kullanıma hazır hale gelen ürün ayrıca; radar, elektronik-harp ve silah sistemlerinin yanı sıra elektro-optik sistemlerin yükseltilmesi amacıyla da kullanılabiliyor.

Firma, en zorlu testlerini başarıyla geride bırakan Tip-1 sürümünü, yakın zaman içerisinde gerçekleştirilecek son bir test sonrasında, Temmuz ayı içerisinde ASELSAN’a teslim etmeyi hedefliyor. Ürünün Ağustos ayında da son kullanıcının envanterine girmesi planlanıyor. GES Mühendislik, ürünün farklı prensiplerle çalışan ve taşıma kapasitesi daha yüksek olan Tip-2 sürümü üzerinde de çalışmaya devam ediyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.